pátek 26. února 2021

Mama tip / Zdravá svačina Los Křupos

Klárka má ve škole automat. Automat s poměrně zdravými svačinkami. Automat bezostyšně láká. Klára má kartu. Klára si přijde tak trochu cool, když si může takto něčím přilepšit. Nabídka se mi ve své podstatě líbí, jsou v něm mléka, ovocné šťávy a pyré, tyčinky a křupky. A tak jsem díky této cenné zkušenosti matky prvňáčka poprvé narazila na české zdravé tyčinky Los Křupos. Od té doby se náš vztah s Los Křupos významně posunul. Vyzkoušeli jsme doma všechny možné varianty této zdravé svačiny a tyčinky chutnají všem. A tak s námi jezdí na každý výlet, na každou dovolenou. Jsou ideální svačinkou do batůžku, balení jsou praktická a skoro nic neváží.


Los Křupos jsou čerstvě pečené malé tyčinky ve čtyřech chuťových variantách. K dostání jsou navíc různá balení - šikovné krabičky, degustační sety, dárkové balíčky, velká ekonomická balení na delší cesty nebo pro velké návštěvy. Nám se doma nejvíc osvědčily "Bandlboxy", rodinná balení ve velké krabici, kde jsou ukryté jednotlivé malé sáčky v tak akorát gramáži.




Proč jsme si je tak oblíbili? Protože nám něco takového na trhu chybělo. Pokaždé, když někam jedeme/jdeme, balíme svačiny, jednak abychom neměli hlad, ale taky pro děcka. Oni totiž jídlo vnímají dost motivačně. Ještě kilometr a odpočineme si. Vidíš to rozcestí? Tam si sedneme a dáme sváču... Jenže je nemůžeme cpát jen tatrankama a brumíkama, chce to něco nesladkého.
Často s sebou nosíme rýžové a kukuřičné chlebíčky, ty se jednak dětem rychle omrzí, navíc se rády mění v kukuřičný/rýžový prach a taky zabírají v batohu dost místa i přes svou nízkou hmotnost. Los Křupos nám v tomhle směru sedly dokonale. Zapadly do našeho životního rytmu. Bereme je s sebou na každý výlet do lesa. Bereme je na brusle i na kolo. Bereme je do vlaku i do auta. Bereme je s sebou do hor, protože fakt zasytí. Taky je vysypávám do misky pro návštěvy. V neposlední řadě je občas balím Klárce do aktovky, jako lehkou a vyváženou variantu zdravé svačiny do školy.



Super je na nich mimo jiné to, že nejsou drobivé. Malý sáček vám tak přežije v kapse bundy i při výstupu na Kraličák, přežije i v dětském batůžku, kde většinou nepřežije nic, a taky je budete milovat při jízdě autem - žádné sbírání drobečků v autosedačce.


Pokud vám sáčky přijdou malé a říkáte si, proboha, jak by mě tohle mohlo na túře zasytit, nenechte se zmást gramy. Tyto tyčky to díky svému důmyslnému složení prostě umí. Není to jen blesková energie, která zmizí hned za první zatáčkou, ale pocit zasycení trvá podstatně déle. Energie se postupně uvolňuje, proteiny zároveň regenerují svaly při fyzické námaze.


Dalším plusem je český původ. Líbí se mi řemeslná malovýroba i přímý distribuční kanál. Křupky jsou vždy čerstvě upečené. A samozřejmě mě zaujal i příběh zrodu Los Křupos.

Jaké teda jsou a v čem tkví jejich kouzlo?

Zelené balení s názvem Tyčky je bezlepkové. Právě tyto tyčinky jsou nutričně schválenou zdravou školní svačinou a i mým dětem chutnají nejvíc. Pro mě jsou naopak nejmíň chuťově výrazné, ale jsem moc ráda za tuto jemnou bezlepkovou variantu, protože ve svém okolí máme kamarády celiatiky, se kterými občas něco podnikáme.

Tyrkysová krabička nese označení Kejksy a je to skvělá proteinová svačina obohacená o prebiotickou vlákninu. Chuť už je výraznější, dobře chutnají i k pivu nebo vínu místo chipsů. I Kejksy jsou vyhláškou schválené jako nutričně vyvážená svačina do škol.

Červené Sporty tyčky jsou nabité proteiny a ideální do zápřahu. Jak název napovídá jsou určeny hlavně sportovcům nebo všem po fyzicky náročnějším výkonu. Tyto jsou mé nejoblíbenější, baví mě jemná chuť sušené cibulky.

Fialové balení Numi ukrývá sytě červené tyčinky, které chutnají lehce nasládle po červené řepě. Tyhle mám ve svém žebříčku na druhém místě, chuť je dokonalá, vyvážená, netradiční. Obsahují vysoký podíl beta-glukanů z pivovarských kvasinek a zinek. To je fajn na imunitu. Tyto tyčinky byly vyvinuty primárně pro aktivní ženy.




Já už nějak tuším, že s námi Los Křupos zůstanou. Ze všech výše popsaných důvodů. Snad se jich nepřejíme. Čtvereček čokolády je pro mě sice nutnost, ale při našich výletech mám většinou hroznou chuť na něco slaného. Proteinové svačiny jsou víceméně vždycky sladké a zalepí na strašně dlouho, hlavně v létě. Proto tyhle tyčky bodly. Produkty Los Křupos mě zaujaly natolik, že jsme se s výrobcem domluvili na vzájemné spolupráci. Věřím, že i díky tomuto článku pozná tyčinky víc aktivních lidí. 


Do konce dubna 2021 můžete na eshopu www.loskrupos.cz využít slevu na 20%.

Při nákupu v CZK zadejte slevový kód "blogzrzky20" (platí při nákupu nad 450,- CZK a pouze na nezlevněné produkty)

Při nákupu v EUR zadejte slevový kód "blogzrzkySK20" (platí při nákupu nad 20 EUR a pouze na nezlevněné produkty) 

Pokud se navíc před nákupem na eshopu zaregistrujete, máte dalších 5% dolů.

Žádné komentáře:

Okomentovat