sobota 5. června 2021

Chytrá hračka / Oboustranné puzzle Londji

Londji nepatří mezi nejznámější výrobce hraček. Nebo jinak, v Česku není tak známá jako třeba Djeco. Ale! V mnohém je tato španělská umělecká značka, která vyrábí hračky ekologicky a udržitelně, napřed. Naše první zkušenost se značkou Londji je už skoro 3 roky stará, kdy Jakub dostal od babičky k narozeninám designově netradiční puzzle této značky. A zároveň babička pořídila jedno i k nim domů, když děcka přijedou, ať mají co skládat. Puzzle milují všichni, v poslední době skládá nejvíc Matěj. Puzzle je u nás vděčná zábava - Klárka už je naprosto soběstačná a někdy má večer, že si vezme 5 krabic a nejde spát, dokud je nedá dohromady. Kubík skládá hrozně rád se mnou, samotný si krabici ze skříně nevytáhne. A Matěj? Ten by skládal pořád. Ale potřebuje mě u toho. Puzzlí máme spoustu a náš nejnovější přírůstek je právě oboustranné maxi puzzle Strom Londji


Nadchlo mě na první pohled a měla jsem dobrý odhad, že skládání bude výzvou pro všechny věkové kategorie. Věděla jsem, že zabaví i Klárku, ač tomu počet dílků nenasvědčuje (50 dílků), že potrápí Kubíka a namotivuje Matějka. Věkové určení na krabici je 5-8 let. Odpovídá. Mladší děti mohou mít potíže z několika důvodů. Nenechte se zmást sympatickou velikostí jednotlivých dílků.




Je oboustranné a to je vždycky zapeklité. Už jen roztřídit dílky před samotným skládáním může být oříšek. Která je to strana? To potřebuje dobré pozorovací dovednosti a schopnost rozlišovat detaily. Dílky mají netradiční tvary, teda aspoň některé. Obrázek je designový, některé dílky je těžké od sebe odlišit.



Jak název napovídá, tématem je strom. Strom je motivem celého puzzle, ale také výsledný obrázek je ve tvaru stromu. Jeden strom je vyobrazen v ročním období jaro/léto, druhý strom je podzimní. Právě ta podzimní verze je docela složitá na skládání. nemá moc výrazných detailů a celá je laděna do béžova. I já jsem si s radostí zaskládala. Výsledek je velký skoro 70 cm!



Krom krásně zpracovaného motivu, nad kterým můžete následně strávit celkem dost času povídáním, jsou puzzle Londji výjimečné svým zpracováním. Nejen, že jsou vyrobené přímo ve Španělsku, ale vše je vytištěno na recyklované lepence a FSC papíru. Firma se chová ekologicky a zodpovědně.



V nabídce eshopu Garden Carrier najdete větší nabídku těchto originálních puzzlí, já se chystám pomalu na 8. a 6. narozeniny - na mořské víly pro Klárku a piráty pro Kubíka.

-
Tento článek vznikl na základě spolupráce s obchodem www.gardencarrier.cz. Garden Carrier - to jsou česká ergonomická nosítka z biobavlny, v obchodě také najdete české dřevěné hračky, dětské ekologické nádobí, přírodní kosmetiku a šetrné prostředky pro domácnost. V Praze je najdete i v kamenném obchůdku na Bělehradské 36.

Žádné komentáře:

Okomentovat