neděle 6. června 2021

Chytrá hračka / Dřevěný karavan Hape

Přemýšlím, jestli vůbec doma máme krásnější hračku, než je tento velký dřevěný karavan s příslušenstvím značky Hape. Cesta k němu má trošku příběh, má v sobě i bezesporu rodinnou touhu vlastnit podobně vytuněný obytňák. Je to ten typ hračky, který zaujme holky i kluky, splňuje totiž holčičí radosti v podobě hraní s panenkami, zároveň potěší motoristicky laděné kluky. U nás doma je karavan velice milovaný.


Klárka dostala na Vánoce svůj první domek pro panenky. Je to jedna z těch pěkných hraček, která podle mě má smysl, hraní rolí je u nás v oblibě a domky jdou pořídit ve všech tvarech a velikostech, v různých cenových relacích. Klárka dostala domek z Lidlu, který je ze celý dřeva, doplňky jsou ale plastové. Je šikovně rozvržený, panuje obecná spokojenost. Jsou dny, kdy se s ním Klárka moc hezky hraje. I proto přišel karavan Hape. Za první vysvědčení.



Karavan je něco, co dům pro panenky nádherně doplní. I jeho obyvatelé přece potřebují vyrazit někam za dobrodružstvím. Karavan je velký - na délku má víc než 30 cm. Dobře se s ním manipuluje, zdá se být kvalitně zpracovaný, že něco vydrží. I tady se jedná o šetrně zvolenou kombinaci dřeva a plastu. 



Chtěla bych ho. V reálné velikosti. Prostorná kabina s navigačním panelem a dvěma hrnky kávy mezi sedadly, obří obytný prostor s kuchyňkou a sprchou. Prostor pro surfy a rogalo, nahoře stan. Krom dvou figurek (muž a žena = chlupáč a já v bezdětném stavu projíždíme Portugalsko, ach) je v karavanu i spousta doplňků. Střecha jde jednoduše odklopit a lze připevnit jako vodní skluzavka / trenažér na surfování. Panenky jsou z plastu, jsou dobře ohebné, tvárné. Jsou výrazně lépe zpracované než ty, které byly součástí domku pro panenky z Lidlu.



Jedinou slabinou jsou samolepky, kterými se karavan a příslušenství má dozdobit. Některé se z hladkého plastu postupně odlepují, přilepila jsem natrvalo sekundovým lepidlem.



Hraní s karavanem mi přijde jako velmi kreativní zábava pro děti předškolního a mladšího školního věku. Hraní rolí je v tomto věku velice důležité, děti se učí sociálním a komunikačním dovednostem. Karavan je super dárkem pro holčičky, svým dobrodružným pojetím však určitě zaujme i kluky. Moje děti strašně moc baví a já jim vyloženě rozumím.


Při nákupech v eshopu Agátin svět nezapomeňte využívat slevový kód na 10%. Stačí zadat do objednávky slevový kód "IGFZRZKA10".

Žádné komentáře:

Okomentovat