pátek 26. června 2020

Podpora knižního projektu / Solfánci a Sluneční královna

Indigové pohádky do každé rodiny. Vážně. Víte, že na ně pořád pěju ódy. A víte, že moje děti pořád baví? Neskutečně, některé pohádky umí skoro zpaměti. A co když děti těmto pohádkám postupně odrostou? Potom přijdou na poličku Solfánci a Sluneční královna. To je totiž název nové knihy, jejíž autorkou je Martina Mia Svobodová, a která se pomalu ale jistě chystá do tisku. V tuto chvíli probíhá předprodej této knižní nádhery a já bych ji v tomto ráda podpořila. Můžete i vy.


Bude to velká pohádková kniha (112 stran!), podobně laděná jako indigové pohádky. Jen už to nebude několik na sobě nezávislých pohádek, ale jeden ucelený příběh. Fantazijní dobrodružný příběh o tajuplných stvořeních, jedné mocné královně, králích rostlinných říší, o vesmíru a o Zemi.


Co je hlavní, v knize jsou ukryta důležitá poselství a pokud tomu bude stejně jako v Indigových pohádkách, čtení dá dětem mnoho dobrého. Na základě příběhu si uvědomí, co je opravdu důležité, jak je nutné mít otevřené srdce. Bude to velká kniha o odvaze, o strachu, který nás brzdí, o síle slov.


A čím kniha vyniká? Čím se vytáhne na pomyslné výšiny? Ilustracemi. Ilustrátorka Lucy Hudec aka Bumpkinova na knize strávila dva roky. V dnešní době rychlých počítačových kreseb tohle zní jako science fiction, že? Jsou to velkoformátové celostránkové kresby akvarelem, pastelkou i tuší. Snové, kouzelné, silné. Hrozně se na ně těším. Mrkněte na to čarování...


Mnoho informací, ale hlavně aktuální novinky o knize můžete sledovat na FB stránkách Původní tvorba pro děti.

Žádné komentáře:

Okomentovat