úterý 9. června 2020

Červen měsíc audioknih / Mé TOP 4 Vol.2 - Zůstaň se mnou

I tento týden vám tady na blogu chci připomenout, že červen je měsícem audioknih. Audioknihy jsem začala poslouchat s dětmi. Klárka mi umožnila naposlouchat hodiny a hodiny více či méně hodnotných příběhů během sáhodlouhých procházek s kočárkem. To bylo totiž místo, kde spala. Spala dlouho, někdy se s ní ani jezdit nemuselo. Moc dobře si vybavuju horké léto v našem zámeckém parku, sebe na lavičce a několik dílů Nesbovských thrillerů. Chlapečci mi tyto klidné odpočinky nedopřáli. Ani jeden nebyl kočárkový typ. Ale byli/jsou zase hodně kojící typy. Takže ty prokojené hodiny a nekonečné uspávání mi věnovaly další várky cizích příběhů. Nikdy jsem však poslechem nenahradila papírové knihy, ty pořád potřebuju, ale každá forma "čtení" u mě plní jinou funkci. Většinou tak mám na kontě jednu klasiku a jednu audioknihu za měsíc. A dětské.
 

Na webu Audiotéka.cz si i tento týden můžete stáhnout další várku příběhů nabitých emocemi, každý z vybraných 8 titulů jen za 99 Kč. Já bych doporučila klasiku v podobě Revizora, na kterého si pamatuju ještě z gymplu, nebo náročnějšího Stephena Hawkinga. Nevím, jak vy, já emoce v knihách/audioknihách potřebuju jako sůl. Jak je příběh plytký, nevýrazný, nic ve mě nezanechá. Druhý den nevím, že jsem něco četla/poslouchala. Já osobně si vybírám spíš ty temnější emoce, ať už jsou to strach, napětí, smutek nebo beznaděj.
 
 
A tím se dostávám k mým čtyřem nejoblíbenějším audioknihám, které vám chci znovu ukázat (už tady všechny jednou byly) a taky vám na ně chci poskytnout 30% slevu. Slevový kód najdete na konci článku. Minulý týden jsem do nebe vyzdvihovala Indigové pohádky, chtěla jsem začít něčím něžným, laskavým, šťastným. Dnes to bude úplně opačný pól. A zvážníme. Skoro až na maximum.
 
Ayobami Adebayo
8 hodin 35 minut
 
Patrně nejsilnější a nejdojemnější audiokniha, kterou na svém kontě mám. Srdce mi samým zoufalstvím pukalo, nicméně z každé minuty utrpení sálala zároveň i naděje. Naděje, kterou může cítit jedině matka. Příběh nigerijského páru, který není požehnán dítětem. Příběh o hledání možností, příběh o nekomunikaci, příběh o nevěře a nedůvěře v tisíci podobách.
 
Celou recenzi této nádherné audioknihy si můžete přečíst tady.
 
 
Kód na 30% slevu na audioknihu Zůstaň se mnou zadejte do objednávky ve tvaru "EMOCEODZRZKY"
Platí od 1.6.2020 do 30.6.2020

Žádné komentáře:

Okomentovat