úterý 14. dubna 2020

Jaro v nouzovém stavu & Green April

Nouzový stav se nás všech dotknul. Někoho víc, někoho míň. Já jakožto člověk přijímající beru současnou situaci jako velkou příležitost k mnoha změnám. Myslím, že nás situace navede na novou cestu, která bude jiná, snad i v mnohém lepší. Necítím se oprávněná psát své laické názory na dobu virovou, přiznám se, že už média ani tolik nesleduju, statistiky nezkoumám. Situace je nelehká pro mnoho lidí z ekonomického hlediska, pro oslabené lidi je bezesporu životu nebezpečná. Světové hospodářství se pořádně zatřese. Dlouho jsme žili ve velkém blahobytu, ve velké jistotě, mnoho jsme toho brali za samozřejmost. Teď to bude jiné. Na nějakou dobu. Nám dal nouzový stav čas. Společný čas. Čas v pěti. Konečně máme opravdu dostatek času žít i doma víc Montessori. Víc praktického života, víc přírodních aktivit. Víc respektu, víc sebepoznání, větší pochopení emocí a potřeb celé rodiny.
 

Doma nekompromisně zavření nejsme, skoro každý den vyrážíme s rouškou a svačinou do přírody, děti lezou po stromech, jezdí na kole, přecházejí po spadených kmenech potůčky, ořezávají si klacíky, pomocí poznávacích karet se seznamují s jarní přírodou, porovnávají a počítají kamínky, hází šiškami do dálky. Zelených aktivit je spousta, většinou stačí dát dětem pomyslnou zelenou. A pokud se vám ven do lesa přece jen nechce, určitě najdete tisíc přírodních aktivit i doma, na zahradě, na balkoně. Tyhlety činnosti nám zabírají tu druhou polovinu dne.
 

 
Ve spolupráci s eshopem MontessoriHračky.cz bych vám chtěla tady na blogu ukázat krásnou akci Green April. Smysluplný počin, který nám i dětem otevře dveře k ekologicky laděným aktivitám doma i v přírodě. Jestli nemáte energii na vymýšlení, co s dětmi dělat, můžete si zdarma stáhnout E-book Den Země. Pěstujte, kličte, recyklujte, vyrábějte domečky pro skřítky nebo hmyzáky, založte herbář, otiskujte do modelíny všemožné poklady, co venku najdete, poznávejte planetu Zemi i jejich obyvatele... Já teda nevím, co dřív.
 

V rámci akce najdete na eshopu spoustu hraček a pomůcek se slevou, můžete si stáhnout třísložkové karty nebo omalovánku s životním cyklem včely. Nejlepší je sledovat vše přímo na FB stránkách MontessoriHračky.cz. Pozor akce Green April trvá do 22.4.2020!
 
 
Já se zapojím stejně jako loni do foto soutěže "Dítě a ekologie", stačí, když na mých sítích zveřejním fotku s ekologicky laděnou aktivitou, označím MontessoriHračky a třeba vyhraju jeden z voucherů. Zkuste to taky!
 
 
-
Tento článek vznikl ve spolupráci s dlouhodobým partnerem mého blogu MontessoriHračky.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat