čtvrtek 2. dubna 2020

Barefoot balerínky pro širší nohy

Když jsem teď o víkendu prodala jedné paní balerínky, které Klárka nosila loni, uvědomila jsem si, že by tady na blogu měly pro kompletnost být. Nemůžou tady být jen samé tenisky a okopané celoročky, možná máte doma holčičku, která se chce parádit. Ta moje v tom teda i hřiště vymetala, můj prvotní plán, nechat je pouze na slušňácké příležitosti, padl za své. Abych Kláře nekřivdila, víc času trávíme venku než v divadle. Tenkrát jsem nijak zvlášť nepátrala, značku Vivobarefoot mám ráda, Kubík nosí jejich tenisky a tyhle balerínky s označením Wyn K Leather Burgundy mi padly do oka hlavně kvůli fajn šířce. Jejich elegantní design a pěkná barva byly jen dalším plusem.


Někdo Vivobarefoot kritizuje. Já na ně nedám dopustit, snad jen ta cena mě pořád dost dráždí, když vidím, za kolik jdou sehnat v zahraničí. Nicméně já mám Viva troje, Kubík už je měl taky tuším třikrát, všichni nosíme jejich Ultra, nikdy jsme s nimi neměli problém, kvalita mi přijde bezvadná. A miluju jejich čistý design.





Balerínky Wyn Klárka nosila jedno léto, měla je strašně ráda. Nosila je naboso, párkrát je měla i s ponožkami. U Viva obecně mi chybí vyndávací stélka, což je kámen úrazu, když se boty nosí v létě naboso. Nicméně stélka i podrážka zůstala po poměrně intenzivním nošení bez výrazných šrámů, jediné co trochu utrpělo, byla svrchní kůže. Ta se nošením, lezením, a bůhvíčím trochu poškrábala. Jinak ale hodnotím boty jako precizně zpracované a odolné. Hladká kůže je velice kvalitní a jednoduše se udržuje pěkná pomocí vosku/krému.



Zapínání na jeden sucháč, dostatečná šířka. Perfektní ohebnost všemi směry, poddajná podrážka. Akorát nárt je třeba si pohlídat. Myslela jsem, že jsou na vyšší, nicméně Klárka mívala na noze semtam lehký otlak, po delším nošení v teple, kdy se noha potí, navíc, když jsem si nepohlídala, jestli si botu moc neutahuje (což Klára běžně dělá). Takže pokud má někdo vyloženě vysoký nárt, touto cestou bych nešla.



Balerínky Wyn jsou krásnou barefoot variantou pro holčičky do města, na parádu, zvláštní příležitosti. Teď už mi připadá, že nejdou moc sehnat, ale třeba budete mít štěstí. Anebo si pohlídat bazárky.

Žádné komentáře:

Okomentovat