pátek 3. ledna 2020

Knižní výzva / Woodwalker - Nebezpečné přátelství

Titul: Woodwalker - Nebezpečné přátelství
Autor: Katja Brandisová
Nakladatelství: Bookmedia
Rok prvního vydání originálu: 2017
Počet stran: 272
 
Anotace
 
Ve škole pro woodwalkery začíná další školní rok a s ním i další dobrodružství. Carag spolu se svými spolužáky absolvuje speciální expedice, na kterých si vyzkouší praktické znalosti z prvního ročníku. Má ale zvláštní pocit, že jej někdo sleduje. Z Andrewa Millinga si totiž udělal velmi mocného nepřítele, který mu nyní dost ošklivě kříží cestu. Něco důležitého ale Carag také získá, a to velice překvapivého spojence a přítele - Tikaani, převtělenkyni bílé vlčice. Může ale přátelství mezi pumou a vlkem vůbec existovat?


Recenze
 
Carag už není v internátní škole pro woodwalkery nováčkem, proto se jeho studium stává zajímavějším a dobrodružnějším. Se spolužáky podnikají pravidelné studijní výpravy s nejrůznějšími zadáními, které mají prověřit, jak zvládají své převtělování v praxi. Vždycky se jedná o velkou výzvu ve světě lidí. Carag však "venku", krom nevinných zážitků, také zakusí, jak velké nebezpečí mu hrozí od svého úhlavního nepřítele.
 
I druhý díl fantasy pro náctileté mě příjemně zabavil v předvánočním rychlém období. Hned po prvním díle jsem plynule navázala dílem druhým - modrým - a ve skutečnosti mě bavil ještě o něco víc. Bylo tady víc akce, víc propracovaného příběhu, víc přiměřeného napětí. Navíc jsem už tolik netápala ve změti postav a jejich zvířecích podobách, což bylo příjemné. Všechny jsem znala z jedničky, takže pohoda.


V knize tohoto rázu, v knize určené primárně starším dětem, nemůžou chybět stěžejní témata, jako je síla přátelství, první nevinná láska, problémy v rodině, spory se sourozenci, nenávist, touha po pomstě.

Celá série má 6 dílů, v Česku zatím vyšly dva. Tuším, že i ty ostatní si k nám cestu najdou, protože je to podle mě kniha, která moje děti za pár let pohltí. Příjemný pohádkový příběh o dětech, které jsou tak trochu jiné, mají zvláštní schopnosti, přitom prožívají všechno stejně, jako my.

 
-
Tento článek vznikl na základě dlouhodobé spolupráce s nakladatelstvím Bookmedia.

Žádné komentáře:

Okomentovat