úterý 29. ledna 2019

Podpora projektu / Kniha O nebi a zemi, aneb meteorologické pohádky

Jedním okem sleduju crowdfundingové kampaně, semtam se objeví něco zajímavého, co ráda podpořím a šířím dál. Možná si vzpomínáte třeba na hudební CD Čas na lelky nebo knihu O díře z trychtýře. Nedávno mě oslovila Ludmila Selingerová - máma, učitelka, autorka 4 pohádkových knih a divadelnice. Její starší série zvířecích pohádek vypadá skvěle, proto mě zaujala i nově připravovaná knížka O nebi a zemi, která právě teď bojuje o podporu. Třeba se zalíbí i vám.
 

Mám moc ráda reálné knihy, knihy vzdělávací, takové, které dětem dají něco nad samotný příběh. Tato knížka slibuje, že děti seznámí s meteorologickými jevy a nebeskými tělesy. V každé kapitole mají být reálné informace, zajímavosti, náměty na pokusy a pozorování i pohádka.
 
 
Osmdesátistránková kniha plná snových a relaxačních ilustrací Elišky Andělové je rozhodně zajímavým literárním (a uměleckým) počinem. Moje děti třeba počasí a přidružené jevy vyloženě zajímají. Mraky, bouře, duha, vítr. A často se ptají. A já často hledám odpovědi. Tato knížka by je měla se vším nenásilnou formou seznámit. Je určena primárně předškolákům a mladším školákům. Mně se líbí.
 
Mrkněte na odkaz výše, kde si můžete přečíst ukázku z knihy o dešti a Měsíci, nebo si rovnou poslechněte rozhovor s autorkou.
 
Pokud bude projekt vydání knihy úspěšný, o knize tady rozhodně napíšu víc. A také se pokusím s autorkou vymyslet soutěž o jeden výtisk.

Žádné komentáře:

Okomentovat