pondělí 7. ledna 2019

Knihy pro děti / Wind-up Tractor Book

Věřím, že tohle je bestseller po celém světě a mnozí z vás jej doma máte, ať už v češtině, nebo angličtině, tak jako my. Nakladatelství Usborne je pro mě velkou pokladnicí kvalitních knížek pro děti. Nějaké máme překladové od Svojtky, ale hodně jich máme v originále, protože nám angličtina jednak nevadí a taky překladem kniha občas něco ztratí... Knihy Usborne jdou v originále nakoupit dobře i v Česku, já kupuju od paní v Brně - Rainbow Children's Bookshelf. Na knížku Wind-up Tractor Book jsme s dětmi narazili už před víc než rokem na jedné Montessori akci a Jakoubek ji dostal loni k Vánocům. Děti se do ní zamilovaly na první pohled a Kubík, jakožto velký milovník všech dopravních prostředků, ji prostě musel mít. Byly doby, kdy s červeným traktůrkem spával.
 

Velká kniha s pevnými stránkami, natahovací model traktoru, tři příběhy, tři dráhy, spousta kartónových postaviček, které celý příběh dokreslují. Dokonalost.
 


 
Kniha má tři části - tři příběhy o červeném traktůrku a jeho kamarádech. Každý příběh je rozpracován na čtyřech stranách. Na první straně je samotné povídání doplněné o hezké ilustrace. Druhá strana je plná z kartónu vyřezaných postaviček, zvířat a detailů, které děti mohou použít ke hře, následující dvoustrana hostí samotnou dráhu. Dráha (výřez v kartónu) vede traktor napříč polem a když se postupuje podle instrukcí, dojde občas k nějakému překvapení. Povídky jsou fajn - reálné, krátké, vždycky s nějakou zápletkou.
 


 
Tahle knížka a hračka v jednom je skvělým dárkem nejen pro kluky. U nás baví oba dva už dýl než rok. Jediné, z čeho mám strach, co budu dělat, pokud děcka strhnou natahovací mechanismus. To bychom pak dojezdili.
 


 
P.S. Pokud zrovna nefandíte zemědělské technice, v nabídce jsou i jiné dopravní prostředky :)

Žádné komentáře:

Okomentovat