úterý 11. října 2016

Pomoc literárnímu projektu / O díře z trychtýře

Miluju literaturu, od mala strašně ráda čtu, lásku ke knihám se snažíme s mužem předávat i našim dětem. Klára má ve svých 3 letech pěkně nadupanou knihovničku a u ní už si troufnu říct, že čtení miluje taky. Jakub je opatrnější (přece jen je mu teprve rok), čteme mu sice taky denně, ale udržet jeho pozornost je stále celkem obtížné. Rozhodně to ale ani s ním nevzdávám.

Ukázka z knihy O díře z trychtýře

Když jsem večer dostala email od Lucie, která mediálně zastupuje nakladatelství Argo, s žádostí o pomoc jednomu krásnému literárnímu počinu, neváhala jsem ani vteřinu.

Spisovatel Petr Stančík, který je mimo jiné autorem krásné série o Jezevci Chrujdovi (Jezevec Chrujda točí film, Jezevec Chrujda staví nejdřív urychlovač a pak zase pomalič, Jezevec Chrujda našel velkou lásečku) vydává novou knihu pro děti. Spolu se známou ilustrátorkou Toy Box pracují na překrásné artové knize s názvem O díře z trychtýře. O čem příběh bude? O jedné osamělé díře trychtýřovité, která v gastrokosmu jedné obyčejné kuchyně hledá planetu, na které žijí její další kamarádky díry :) Kniha s hlubším smyslem, o hledání, o uvědomění si sama sebe. Těším se moc.

Ukázka z knihy O díře z trychtýře

 Ukázka z knihy O díře z trychtýře

 Ukázka z knihy O díře z trychtýře
 
Ukázka z knihy O díře z trychtýře
 
Produkce knihy, ve které bude skutečná díra, je nákladná, autoři spolu s nakladatelstvím vybírají prostřednictvím Katalyzátoru finanční prostředky na realizaci projektu. Pokud se vám kniha líbí, můžete ji podpořit tím, že si něco "předkoupíte". Třeba zmíněnou knížku. Když se nevybere cílová částka, celý příspěvek se vám bezpečně vrátí. Takže vlastně o nic nejde, jen si tak trochu dopředu kupujete knížku :)

Ráda hledám pro děti zajímavé a originální knihy, tahle podle popisu a ilustrací vypadá, že za to rozhodně stát bude. Takovýchto moudrých knih není nikdy dost, potěší jak děti, tak rodiče a přesně proto se stane společné večerní čtení tím pravým potěšením. Upřímně doufám, že autoři dokážou na projekt vybrat dostatek financí, byla by škoda, nechat ho padnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat