středa 6. prosince 2017

Vánoční inspirace / Dárky pro čtyřleté & Giveaway

Ač jsem dárky začala pořizovat už v říjnu, ke článku se dostávám až teď. Doufám, že i teď na začátku prosince bude stále aktuální a někomu pomůže s nákupy. Dnes se můj výběr zaměří na dárky pro čtyřleťáky. Celkově to bude spíš holčičí, ale v nějakých obměnách poslouží i rodičům čtyřletých kluků. Klárka si napsala svůj dopis Ježíškovi a byla docela skromná. O jednom dárku ale mluví celkem dost, to se jí letos na Vánoce splní. A nejenom jí :) Těším se na ty šťastné obličeje, na to šustění papíru, na to dlouhé tiché hraní s novými hračkami, na koledy, na Kevina a na vaječný koňak :)


Koloběžka
 
Klárka o koloběžce mluví dlouho, asi od té doby, co na ní začala jezdit její nejlepší kamarádka Eliška a nejlepší kamarád Kubík. Nějak jsem odolávala, prvně jsem ji chtěla naučit pořádně jezdit na šlapacím kole. Mise splněna, tak se může začít prohánět na koloběžce Sulov. Zatím jsme do ní neinvestovali moc, uvidíme, jak ji to bude bavit.

 
Albi kouzelné čtení
 
Ano, konečně na to došlo :) Kdo mě čtete pravidelně, pamatujete si na živou diskuzi ohledně Albi tužky, která se strhla u dárkové inspirace ke 2. narozeninám. Takže jsem odhodila předsudky stranou, zamyslela jsem se, nechala si poradit od zkušenějších matek a hlavně se na to podívala zdravým rozumem. Věřím, že kouzelná tužka Albi bude hitem číslo jedna letošní Vánoce u obou dětí. Pořídila jsem jednu sadu Hravé učení a uvidíme, jak se přátelství vyvine. Těch možností bylo tolik, že bylo těžké vybrat si jen jednu. Chtěla jsem něco jednoduššího pro začátek, něco, co zvládne případně i Kubík, ale hlavně něco, co zabaví Kláru. Mám tendence ji vybalit a v noci vyzkoušet, tak moc jsem na ni zvědavá. Faktem je, že "mluvící" interaktivní kniha poskytne dětem velké množství informací a hravou formou se dozví spoustu nového. Po Vánocích určitě napíšu podrobnější recenzi a podělím se, jestli jsem už před Silvestrem jela dokupovat druhou tužku :)

 
Baby Annabell
 
Mám pocit, že z tohoto dárku bude hotový hlavně Kuba, který se teď vehementně stará o naše praobyčejné a prastaré miminko. Dokonce ho kojí, kdybyste to chtěli vědět. Klárka občas zahlídne v televizi reklamy, nebo se dopne k letákům. Takže má obrovský přehled o všech čůrajících pejscích a chodících panenkách. Prej by chtěla oboje. Já na psy moc nejsem, takže zvítězila panenka. Baby Annabell je asi ta nejznámější na trhu a já se těším, co na tuto interaktivní holčičku na Štědrý den řekne. Panenka reaguje na doteky, pláče, čůrá, umí žvatlat i pochrupávat. V jednom z následujících článků vám ji podrobněji nafotím a příp. natočím video, pro ty co váhají, jestli za to stojí.


Magnetická tabulka

Magnetické tabulky Kid O mám v oku dlouho, ale naživo jsem si ji poprvé vyzkoušela na Rosteme pro život. A teda pochopila jsem, že za ty peníze stojí. Je to rozhodně dobrá inspirace pro děti, co se učí psát, nebo pro ty, co projevují o psaní zájem. Hra pomocí nakreslených šipek a jednoduchému magnetickému principu intuitivně vede dětskou ruku. Existuje víc variant - tiskací písmo, psací malé, psací velké, číslice, volná hra... Obě moje děti na stánku s tabulkami strávily několik desítek minut!

 
Puzzle
 
Vděčný dárek nejen na Vánoce. Společné skládání nás asi nikdy neomrzí. Na Vánoce pod stromečkem to má navíc absolutně dokonalé kouzlo, které si dodnes sama z dětství pamatuju. Mám pár oblíbených značek. Nádherně ilustrované jsou puzzle značky eeBoo, Klárka dostane tento Zámek o 64 dílcích. Kvalita je ověřena, dílky jsou dostatečně velké, obrázek členitý a princezen není nikdy dost.


Hry

Společenské a logické hry baví Klárku už dlouho, začínáme si pomalu užívat hraní ve čtyřech. Kuba se rychle učí, tak hledáme hry, které zabaví oba. Jakoubek zatím perfektně zvládá Lotto, ale třeba i hru Zajíček v své jamce, kterou doporučuju každému jako první stolní hru. Klára už se dokáže potrápit většími hlavolamy (Tři prasátka nebo Červená Karkulka). Od Mindoku máme doma her spoustu (najdete je všechny na blogu) a nejnovější přírůstek je kompaktní postřehová hra Farmář Pepík. Je to přesně ten typ hry, co jednoduše zabalíte do kufru na dovolenou, vytáhnete ve vlaku nebo na piknikové dece v parku. Na blogu se ještě určitě objeví podrobněji.

 
Kreativní zábava a výtvarka
 
Na nedávné brněnské výstavě Rosteme pro život jsem na stánku Mamiee koupila pro děti pár věcí, nemohla jsem se popravdě rozhodnout, co dřív. Pro Klárku nakonec zvítězila kreativní sada španělské značky Apli, kdy se do šablon dolepují mozaikové samolepky. Klárka pořád lepí moc ráda, tyto samolepky jdou navíc opětovně používat, takže obrázky se neustále mění. A na malování jsem taky myslela. K obyčejným vodovkám, co máme doma, jsem dokoupila i perleťové maxi barvičky a tyto vodní štětce. Oboje jsme s Klárkou vyzkoušeli na Festivalu kreativního hraní, takže doporučuju.


Barbína
 
Zatím doma žádnou nemáme. U našich si Klára hraje s mou havajskou blondýnou a v obchodech stojí u regálů Barbie. Když už jsem se s tím tedy smířila, chtěla jsem vybrat dobře. Nechtěla jsem žádnou modelku. Sáhla jsem do řady Disney Princess, kdy nejpovedenější mi naživo přišly Locika s Meridou.

 
Drobnosti
 
Tetovačky nesmí od loňska chybět už pod žádným stromečkem. Přes všechny velké a drahé dárky bylo tetování dárkem číslo jedna. Tetujeme se celá rodina a jen tak nás to neomrzí. Navíc tyto třpytivé s jednorožci - ach. Mimochodem, pokud taky ujíždíte na tetovačkách, na opravdické nemáte odvahu, a tak potajnu kradete dětem infantilní obrázky, mrkněte na Kresky.

 
Do jídelny, do školky, na cesty
 
Obě děti si ze záhadného důvodu přály pod stromek novou skleničku na čaj :) Obě děti tedy dostanou roztomilou sklínku se slámkou sass & belle. Celkově mě nádobí a domácí dekorace této značky dostaly a tak jsem jich pár na Zootu pořídila. Narazila jsem na ně díky dárkovému průvodci. Dělené talířky v kombinaci bambus & melanin anebo boxík na svačinu do školky si musí zamilovat.

 
Oblečení
 
Kromě pyžam Hatley, o kterých jsem už psala, dostanou obě děti ještě nějaké měkoučké a dětsky vyvedené ponožky a podkolenky.


♥ G I V E A W A Y ♥

 

Mindok je dlouhodobý partner mého blogu a v minulosti už tady nějaké soutěže o produkty Smart Games byly. Moc děkuji i za letošní krásné vánoční ceny, které potěší hned tři z vás.
 
* 1. výherce získá nádhernou hlavolamovou hru Vikingové v bouři
* 2. výherce získá již zmíněnou karetní postřehovku Farmář Pepík
* 3. výherce získá také karetní postřehovku Farmář Pepík
 
Pravidla:

1. Čtěte dál můj blog ♥
2. Dejte like Mindoku na FB
3. Do komentáře mi napište, jestli už máte doma nějakou Mindok hru, pokud ne, jakou byste rádi dětem pořídili. Připište svůj email
4. Pokud budete tento článek sdílet na svém FB, zařadím vás do soutěže dvakrát
5. Soutěžit můžete do úterý 12.12. do půlnoci, ve středu 13.12. vyberu tři z vás

72 komentářů:

  1. Dobrý večer, Mindok hry máme rádi a doma máme 3 logické hry- Den a Noc, Chytré autíčko, aqua Bella. Pak máme Barvínka kousek hry byl v časopise. Sdílím na FB Lucie Chmielova, witlucie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, zatím žádnou nemáme a zaujala mne Tajná výprava čarodějů, email PavlikovaRenata@seznam.cz a sdílím jako Renata Ševčíková

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer,my máme doma hru Carcassonne. Sleduji na fb a sdílím pod svým jménem Alexandra Pavlíková (email je Michel.ova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, máme doma pro staršího Carcassone, ale rádi bychom vyzkoušeli pro dva mladší právě Farmáře Pepíka.
    Přejeme klidný předvánoční čas.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj máme mindok záhadný hrad a je to velmi oblíbená hračka. Iveta
    Medif@email.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Sdílím jako Iveta Daniel ☺

    OdpovědětVymazat
  7. Od Mindok mame hru Duch a Tucnaci na ledu.
    Fb Lenka Klimova
    lencaklimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Hry se mi moc líbí a už tolikrát jsem si říkala, že nějakou musím pořídit! Líbilo by si mi Chytré autíčko. Lucie.zverinova21@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Doma zatím žádnou nemáme. Líbila by se mi možná hra Tři malá prasátka. FB Radka Fejksová, Radka.fe@centrum.cz. Diky za tip :-) Radka Žižková

    OdpovědětVymazat
  10. Doma máme 3 náklaďáky. Irena.myslikovjanova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. My máme z dětských her od Mindoku Králík Kuk a Den a noc. Navnadila jste mě i Na Zajíček ve své jamce i na Tři prasátka, tak uvidíme :-). Jana
    Jana.seidlova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Zatim žádnou nemáme. Dceři jsou cerstve 2, tak je na ne jeste malá. Ze by první byla ta vyhrana? 😊
    klarakocova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Díky za článek, pro mě částečně aktuální. Letos jsme začali s pořizováním dárků velmi brzy, jeden hlavní jsme pořídili již v červnu, v říjnu jsem měla pocit, že už máme vše a bude to pohodička, ale čím blíže jsou Vánoce a všude se objevují tipy na dárky, tak mám pocit, že bych měla ještě tohle a tamto dokoupit. Takže nevím, zda je výhoda začít dříve... ve finále je totiž dřívější nakupování finančně náročnější. :-) Doma máme teď na podzim čtyřletou holčičku a téměř ročního chlapečka. K Vašemu výběru - kolobrnda jí bude určitě bavit, my jsme zatím zcela obyčejnou pořizovali letos a dcerku baví, když jdu s kočárkem, tak je to pro mě záchrana. Na kole nemám šanci ji uhlídat a honit. Když jdeme jenom po městě, tak s koloběžkou nemusím mít takový strach, že mi vjede někam do silnice. K Albi tužce mám (nevím proč) vypěstovanou averzi, ačkoli v poslední době si říkám, zda to není jen zbytečný předsudek. Panenku pravděpodobně dostane od babičky, máme již doma nějaké obyčejné miminko, ale teď by jí babi chtěla koupit panenku více "vymakanou". Přeci jen s malým bráškou mi pomáhá a žije v prostředí s malým děťátkem, takže by jí to snad mohlo zaujmout. Puzzle je také hitovka, teď jedno dostala na Mikuláše, další ji čeká od Ježíška. Stejně tak by jí Ježíšek měl nadělit i nějakou hru, bohužel zatím se pro žádnou nerozhodl, takže děkuji za tip a podívám se. Jinak u nás hlavním dárkem bude Hubelino a dřevěná kuchyňka. Dále pak knihy a klasické měkké (a tolik potřebné a praktické) dárky, velkou radost jí jistě udělá župánek, o který si i Ježíškovi napsala. :-) Žádnou Mindok hru doma nemáme, zaujmout by mohla třeba Zajíček v své jamce i Farmář Pepík. Sdílím na FB Hana Svobodová

    OdpovědětVymazat
  14. My máme zatím pro starší pouze Carcassone, pro mladší by se mi líbila Den a noc nebo ta karetní postřehovka Farmář Pepík. cagovka.helga@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. My mame Hru zahadny hrad, ta bavi i mna. A potom mam v zalohe v skrini este hru Tucnaci, myslela som povodne ze ju letos donesie jezisko, ale asi este pockam... a pak jezisko nadeli detske carcassone.Andrea

    OdpovědětVymazat
  16. Loňské Vánoce byl hit tucnaci na ledu, milujeme smart games, kez by se stestena usmala na moje holky ;) pp.artep_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Zatím nemáme uvažuju o hře Náklaďáky pod stromeček.
    Hana hana.dlouha125@seznam.cz
    Sdílím na fb jako Kočička Hanička

    OdpovědětVymazat
  18. Syn dostane letos pod stromeček hru Den a Noc, tak snad se mu bude líbit :-)
    mk.michaela@seznam.cz fb Michaela Kratochvílová

    OdpovědětVymazat
  19. Zatím máme Králíka Kuk, ale bohužel ho dcera někam zašantročila, takže hra je nepouzitelná. :-/
    vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Hru ještě nemáme žádnou, dcerce jsou dva, tak se začnu pomalu rozhlížet, díky za tip. Šárka saui.dj@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Dcerka dostane ke druhým narozeninám, které má hned po Vánocích, hru Králík Kuk. lenka.lahvickova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Ja poridila prvni hry od Granna pro nejmensi, od Mindoku bych rada Zajicek v sve jamce, zatim od nich zadnou nemame - jsou pro trosku vetsi.
    Lucie (fb: lucie lesprix)
    Competluc@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Já jsem chtěla koupit Den a noc, ale asi je vyprodaná. Tak jsem se právě na základě Vaší recenze dívala na hru Zajíček v své jamce a asi ji pořídím, vypadá i v reálu hezky. Dana (kristova@post.cz)

    OdpovědětVymazat
  24. Dobrý den, my máme hru náklaďáky, ale syn je na to ještě malý, tak si zatím jen jezdí s těma krásnýma autama. Chtěla bych vyzkoušet hru Tři prasátka. veronika.sleglova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Od Mindoku máme doma jen dospelacke, ale musím přiznat, že po dětských pokukuji už dlouho, hlavně z řady Smart Games. Jedna už čeká zabalená na lednové narozeniny, konkrétně Den a noc. A do budoucna bych chtěla určitě pořídit Králíka Kuk, Tři prasátka, Karkulku a Tučňáky na ledu :-)
    vero_nika@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Od Mindoku máme doma Den a noc. Letos jsem ji chtěla koupit i neteři pod stormeček, ale bohužel jsem ji nesehnala. A pro dospělé máme Carcassonne (i když "mapy" si staví i tříletá dcera). Přeji krásný den. Tereza (tereza.vraspirova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  27. Pod stromeckem budou Zámecké schody, tak jsem zvědavá, jestli zaujme. Zuzankat@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Doma máme hru Den a noc. Synovi se chystám pořídit k druhým narozeninám hru Králík Kuk. Krásný výběr hraček. Opět díky za inspiraci. Synovi jsem vybírala hračky pod stromeček hlavně podle vašich tipů ;-) Díky. Jana

    OdpovědětVymazat
  29. Manžel má několik verzí Carcassonne - vlastní to tedy s několika kamarády, všichni se na to skládali:))) Jinak pro dceru ještě nic nemáme a pro začátek by se mi pro ni zamlouval Králík Kuk:)
    Lenka Fořtová
    lenka.cicha@email.cz
    Jinak moc pěkné tipy;)

    OdpovědětVymazat
  30. Mě by se líbila Carcassone. Dcerka je na to ještě malinká ale ráda bych ji nějakou pořídila. Vypadají hodně dobře a na deštivé dny super. Email: kyks@seznam.cz a fb sdílím jako Pája dzurillová.

    OdpovědětVymazat
  31. Zdravím Jani, já zatím Mindok hry jen rozdávala, ale myslím, že už je čas hrát i doma, takže bych pořídila Tři malá prasátka nebo Červenou Karkulku, ale asi by vyhrála ta Prasátka, je to oblíbená pohádka. Sylvie sdohnalikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Nám by se líbilo 50 báječných experimentů.
    jana.koloma@email.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Doma mam tri deti ruzneho veku a i my mame radi hry, takze hry od Albi a Mindoku mame hromadu. Nedavno jsem kupovala 50 nasich stromu a 50 nasich ptaku :-)
    Mpm@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Mame doma Den a noc a na ceste Tri prasatka. V merku mam i Cervenou Karkulku a Tucnaky na ledu.
    Dekuji za soutez.
    janeckovale@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Pod postelí v krabici čeká a ještě chvíli čekat bude Den a Noc. Jinak ta značka je fakt boží a těžko se vybírá... tere.stankova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  36. Hrali jsme u kamaradu Tucnaci na lefu a bylo to fajn. Viktoria133@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  37. Doma mame Den a nic a pod stromeckem bude Cervena Karkulka. Sdilim na FB. Jana S. meskjana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Hodně her z Mindoku má dcera ve školce, ale domů jsme zatím kupovali od jiných značek. Já si ale oblíbila Agricolu, jen kdyby bylo víc času si ji zahrát.
    Jana
    janazdvihalova1()gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Mindok hru zatím doma žádnou nemáme, ale na příští rok se chystám už nějaké hry pořídit. Líbí se mi příběhy z kostek a králík kuk. Na fb sdílím jako Martina Skočovská. makaface@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Od Mindoku máme den a noc a záhadný hrad. Líbily by se mi tučňáci. Díky za inspiraci, albi tužky jsme tedy pořídili dvě,mám podobně "staré" děti jako Vy a vím, co dokážou :-) Jana
    Jana.hernychova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Máme Carcassonne. A pro děti dost pokukuji, čím začít. Farmářem ? Třeba. Díky za soutěž.
    radkasebelova@email.cz
    FB Radka Šebelová

    OdpovědětVymazat
  42. Zatim jeste zadnou hru nemame, prdola je na ne jeste maly, ale moc mne zaujala hra Zahadny hrad. Hezky advent :-) hm153@email.cz

    OdpovědětVymazat
  43. Od Mindoku dostanou děti letos od Ježíška první hru - Den a noc. Měla jsem zálusk i na Králík Kuk a Červenou Karkulku ale vzhledem k jejich věku jsem zvolila nejjednodušší hru. mpetruzelova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  44. Dobrý den,
    my doma máme zatím jen Carcassonne, Den a noc a pod jedličkou očekáváme Červenou karkulku. Hry od Mindoku máme moc rádi, tak pomalu ale jistě přibývají :) Zatím jen pro dcerku, ale už se moc těším, až se bude moct připojit i syn :)
    e-mail: terezakoutecka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ještě bych zapomněla, máme od nich ještě Citadelu. To je spíš pro dospělé, ale je to rychlovka, takže když není moc času nebo jsme unavení, sáhneme po této hře :)

      Vymazat
  45. Máme doma Carcassonne, které je u nás s manželem dost oblíbené. Dětské hry zatím nemáme, protože je dcerka ještě malá, ale pomalu začínám vybírat - např. Králík Kuk.
    simona5r@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  46. My máme doma chytré autíčko,dostane ho Honzík od Ježíška:-)
    veverlucie@gmail.com (fb Amálka Veverka)

    OdpovědětVymazat
  47. Tak my nemáme žádnou, máme pouze od Granny Duhu. Asi by se mi líbili Osadníci z Carcassone, prý je dobrá. Anebo třeba červená karkulka či Farmář Pepík pro děti. O Albi tužce jsem uvažovala, starší má vývojovou dysfázii a s ní související opožděný vývoj řeči. Ale mám pořád trochu obavy, aby se neuzavřel jen sám s mluvící tužkou. Zatím máme ty povídací knížky(u kterych povidame my) výborné pro rozvoj slovní zásoby Jaro, Léto podzim zima. A pod stromeček přibude Rok v lese. jkad@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Od Mindoku máme jsme měli doma ještě před dětma Carcassonne s plno rozšířeníma, Citadelu. Pod stromečkem najde orcek Záhadný hrad! Uvítali bysme nejspíš Karkulku :) jinak Albi tužku dostal syn k narozkám a jede, teď nožná ještě víc u malé 15m. Ta dostane k Vánocům Zpívánky. Prcek dostane dopravu, svět zvířat. Anabel taky malá dostane, jen obyč nečůrací verzi :) kristyna.edlerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. Od Mindoku mame doma zatim jen Den a noc. Uvazovala jsem o Karkulce k Jezisku, nakonec jsem vybrala jinou hru. evinka@razdva.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Od mindok zatím žádnou hru nemáme, ale líbila by se mi červená karkulka nebo tři prasátka.
    cermakovapavla@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Hru jeste zadnou nemame, ale libi se mi logicke hry a hlavolamy a pak taky Příběhy z kostek :-)
    Martina Novackova
    beelzebub@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Ahoj Jani,zatim zadnou takovou hru nemame a vypadaji vsechny zajimave ��.Ale pro moje deti bych vybrala karetni postrehovku farmar Pepik ��
    martinkova.andrea@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  53. my zatím nic takového nemáme, ale líbila by se mi pro dcerku Tři malá prasátka. eliskasillingova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  54. hezký den, my máme doma Krycí jména a tu hru milujeme!!!doporučuju všem, je skvělá :) dárky v tomto článku jsou krásnou inspirací, hlavně ty kreativní se mi moc líbí :) na Fb sleduji jako Barbora Francová. e-mail: cervenkova.barbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Já teď nevím jak se to přesně jmenuje, ale máme od nich takové náklaďáky s kostičkami a ty se pak naplňují, aby to tam sedělo a nečouhaly ty kostičky ven :D Máme v merku hru Králík Kuk a moc se mi tez libi Den a Noc. slunicko1321@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  56. Nemám zatím od nich žádnou hru. Líbí se mi pocitově snad všechny. Proto neurčím favorita, vypadají opravdu zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  57. Zatial nemam, ale mam vyhliadnutu Noemovu archu - tak sa vola aj vystava v Nar.muzeu v Prahe, ktoru sme nedavno navštívili a hodí sa na cesty.
    zofia.tomastikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Máme piráty a safari. A jsou super... Měli jsme na půjčení i chytré autíčko, ale starší už je na to asi velkej, nebavilo ho stavět podle předlohy... michaela.kankova@acentrum.cz

    OdpovědětVymazat
  59. Máme doma Den a noc, dcera si s ní hraje od roku a nyní (2r) už zvládá skládat dle předlohy. simonabenes@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  60. Zatím od Mindoku žádnou hru nemáme, ale přemýšlíme o koupi hry Zajíček v své jamce. iveta-ptackova@seznam.cz. Sdílím na FB (Iveta Ptáčková)

    OdpovědětVymazat
  61. Dcera nedávno dostala k narozeninám hru Den a noc. Moc ji to baví. Mně se od mindoku líbí snad vše, hlavně ty vzdělávací a dětské hry. Lenka Valová valova.lenka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Dobrý den Jano, fanouškem Mindoku už jsem nějakou dobu:) Pod stromečkem bude Doba kamenná junior a IQ fit (hra pro jednoho vhodná na cesty). fejlkova(a)seznam.cz a sdilim na FB

    OdpovědětVymazat
  63. Máme doma Carcasone a to je super. Co jsem prohlížela stánky Mindoku, tak se mi líbí snad všechny vzdělávací hry. Děkuju za tipy, asi něco k Vánocům pořídím :)
    katerinavitu@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  64. Prajem príjemný deň. Zatiaľ máme doma od Mindoku Zámecké schody. Rozhodne nezostaneme pri jednej.
    martina.gallayova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  65. S dospelaky jsme si oblibili kryci jmena. Pro dcerku Temer dvouletou by se mi libil kralik kuk nebo den a noc ale i dalsi hry pro nejmensi.
    betkast@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  66. Mame doma nekolik. Nejvyuzivanejsi je cestovni hra Noemova archa.

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj, moc vám děkuji za krásné tipy na Vánoční dárky pro prcky, já je ale využiji na narozeniny, což u většiny předmětů nehraje roli :-) Docela se nám s manželem osvědčil například tento obchod: https://www.darkysradosti.cz/darky-pro-deti , ve kterém se nám většinou podaří najít nějaký ten dárek pro děti, i bez dlouhého vybírání nebo bez dopisu pro Ježíška ;-)

    OdpovědětVymazat
  68. Dobrý den, tak třeba moje mamka je velká pěstitelka a zahradnice, tak jsem jí letos dala tuto krabičku https://www.darkysradosti.cz/grow-it-bonsai-p1957 ve které najde vše, co potřebuje k pěstování bonsai. No a bonsai ji už pěkně roste! Dárek měl veliký úspěch :)

    OdpovědětVymazat