sobota 9. prosince 2017

Vánoční inspirace / Dárky pro muže, který má všechno & Giveaway

Největší oříšek všech dob. Jsem buďto málo kreativní, nebo mám fakt spokojeného muže :) Snad to druhé. S dárkem pro Chlupáče bojuju každý rok, každé Vánoce, každé narozeniny, nic nepotřebuje, nic nechce, když jo, tak si to koupí, nečeká na příležitost. A já si s dárky pro něj lámu hlavu prakticky celý rok, sepisuju si nápady a čekám, že mě osvítí, nebo že na trh vpluje něco, co bude pro něj jako stvořené. I přesto jsem dala dohromady pár tipů, které trochu rozšíří můj první mužský seznam. U praktického chlapa je nezbytné pravidlo: řídit se koníčky! U nás je to tedy dáno svatou trojicí: cestování, jídlo & pití, sport.


Oblečení pro praktického muže

Ostřílená klasika, pro někoho nuda, pro mě spojení příjemného s užitečným. Co by to bylo za Vánoce bez pořádných ponožek. Chlupáč rád nosí ty barevné, nemůžou ale být až moc ulítlé, takže musím brzdit svoji fantazii. Koneckonců ponožky mi vyplivnul i dárkový průvodce na Zootu, takže asi na nich něco bude. Tentokrát jsem vzala tmavě modré s barevnými trojúhelníky a trikoloru - oboje Happy Socks. Taky nutně potřebuje kšiltovku (i když tvrdí že ne), má rád jednoduchý sportovní styl, žádnej hiphop :) No a cestovatelské triko se taky neztratí. A už od loňské zimy nosíme celá rodina ponožky z velbloudí a jačí vlny z Mongolska Noos Concept. Zatím jsem na zimu nenašla teplejší alternativu a článek o nich najdete tady. Myslím, že od doby, co jsem o nich napsala, se ze značky stal už docela fenomén a já stále fandím!

 
Batoh do práce

Už před pár měsíci si zvykl nosit notebook zase na zádech. Je to pohodlnější, zdravější a s dnešní nabídkou batohů i pěkné na pohled. Vlastně ani nevím, který bych vybrala dřív, ale tohle je můj favorit - batoh Lazy Bear. Jednoduchý, čistý design, pěkná neutrální a praktická barva, styl horského turisty :)


Čokoládové dárky

Dobré jídlo a dobré pití jsou vděčné vánoční dárky pro muže. Dárky, na které se nestihne prášit. Ano, přiznávám, že závislost na čokoládě mám spíš já, nicméně Chlupáč se nenechá zahanbit a ke kávičce něco mít musí. Když není doma čerstvě napečeno, saháme po čokoládě. Pro opravdu velký výběr kvalitních pralinek, netradičních bonboniér i vysokoprocentních tabulek jděte ke společnosti Rigalli. Jejich čokoládové dárky nemůžou zklamat nikoho.



Cestovatelský průvodce

Máme takový zvyk - před každou cestou pořizujeme knižního průvodce, nejčastěji Marco Polo. Načerpáme nějakou inspiraci a zůstane nám kromě fotek ještě další vzpomínka. Když jsem na podzim procházela nabídku Velkého košíku, narazila jsem na tohohle úžasného průvodce. Je to přesně pro nás - Alpy: nejkrásnější vyhlídky.

 
Stírací mapa

Jak jsem zjistila z netu, toto teď docela frčí. Myslím, že by se mu to mohlo líbit. Chlupáč cestuje hodně často i pracovně, navštívil místa, o kterých se mi jen zdá a někde už je skoro jako doma. A vím, že by chtěl procestovat celý svět. Stírací mapa mi přijde velice motivační, navíc na trhu existuje mnoho variant a značek.


Trekingové hole
 
Letos jsme na dovolených přišli na to, že nést na zádech sedmnáctikilové dítě a stoupat někam do nebe po skalnatém terénu není už jako zamlada. Chlupáč před každým výstupem hledal krakonošské hole, na příští léto by to možná chtělo něco profesionálnějšího. Jen se musím ještě rychle v trekingových holích zorientovat.

 
Vzpomínková instagramová fotokniha Clickbooks
 
Tohle byla celkem nečekaná akce, ze které mám osobně velkou radost. Původně jsem měla v plánu nechat vyvolat instagramové fotky z našich cest a uspořádat je do alb. Tyto insta fotky mají totiž podle mě zvláštní kouzlo. Většinou jsou to momentky, rychlé akce, výjimečné nenastajlované okamžiky. A taky máme takovou tradici: když je Chlupáč na služebce, fotíme pro něj s dětma selfíčka a on nás má i takhle daleko pořád nablízku. Když jsem narazila na nový projekt Clickbooks, který nabízí rychlý tisk fotoknížek z momentek na sociálních sítích, rozhodla jsem se jej vyzkoušet. Po přihlášení se vám do aplikace natáhnou fotky z IG (příp. FB, můžete ale i nahrát z disku) a můžete rovnou poslat do tisku. Je to rychlé a uživatelsky příjemné. Samozřejmě si můžete vybrat jen ty fotky, co chcete, můžete vypnout nebo zapnout popisky místa a času, hashtagy apod. Co se mi líbí nejvíc, je sympaticky malý čtvercový formát. 60 fotek za 199 Kč.


Pro náš kávový rituál
 
Kvalitní zrnková káva bude pro nás vždycky vděčným dárkem. Kávu milujeme a myslím, že to má co dělat se společně stráveným časem. Každý den se těším, až se vrátí Chlupáč z práce, a uděláme si spolu kafé. Zkoušíme různé druhy kávy, využíváme menších pražíren, hledáme recenze. Na podzim jsem takto našla dominikánskou kávu Santo Domingo a zachutnala nám. Káva pochází z rodinné firmy v Dominikánské republice, která si hlídá celý proces pěstování a zpracování. Nás zajímá ale hlavně chuť - tato káva má jemnou čokoládovou chuť bez výrazné kyselosti. V souvislosti s kávou mě napadá ještě jeden dárek. Po cestách Balkánem jsme každý den naráželi na kávu podávanou v tradiční džezvě. Ideální by samozřejmě bylo přivézt si ji odněkud z východu. Kávový rituál by pak teprve dostal grády :)

 
Alkoholový dárek a placatka
 
Pivní speciály, kvalitní rum, koňak nebo dvanáctihvězdičková Metaxa pod stromečkem. K tomu třeba nějaké pěkné stylové skleničky. A já na oplátku svůj domácí vaječný koňak :) Na tuhle roztomilou placatku jsem narazila čirou náhodou, ale stála by za to. Na hory, na výlety, na zamrzlý rybník...

 
Sportovní hodinky
 
Tak trochu ho chytlo běhání, myslím, že ho strhli v práci. Z budapešťského maratónu se vrátil nadopovaný a spokojený. S mobilem se běhá fakt blbě, hodinky jsou pohodlnější. Myslím, že sám by si je nikdy nekoupil, ale je to jeden z těch užitečných dárků. Líbí se mi tyto základní běžecké hodinky Garmin, které měří tep, vzdálenost, trasu i rychlost.


Audiokniha
 
Už skoro nečte. Beletrii vůbec, myslím, že jednu knížku dá vždycky o Vánocích. Nedávno si teda odněkud přinesl takové ty motivační knížky pro osobní rozvoj, ale taky toho času moc nemá. Tak jsem se rozhodla, že mu pořídím audioknihy. Když sedí několik hodin v letadle, v taxíku, v šalině do práce, může poslouchat. Mám pro něj dvě a jsem si jistá, že tématicky jsem se trefila. Čtyři dohody v podání Jaroslava Duška jsou hotovým fenoménem, který už jsem sama poslouchala dvakrát. Je to tak inspirativní kniha, kterou by si měl přečíst/poslechnout každý, kdo chce změnit svůj život k lepšímu. Druhou knihou je Cesta pokojného bojovníka. Silný příběh bývalého gymnasty, kterému slibnou kariéru přerušil těžký úraz. Jak se vyrovnat s těžkým životním údělem a nepřízní osudu.
 
 
♥ G I V E A W A Y ♥
 
 
Doba před Vánocemi je hektická, je spousta věcí, co stihnout. Někdy není už čas na knížku. Ale péct perníčky anebo balit dárky a poslouchat přitom audioknihu, to je jiná. Audiotéka.cz mi věnovala jednu poslechovou novinku. Sama jsem ji pro vás vybrala a jsem proto zvědavá, co na ni řeknete...
 
* 1 výherce získá audioknihu Ví o tobě - psychologické drama o milostném trojúhelníku
 
 
Pravidla:

1. Čtěte dál můj blog ♥
2. Dejte like Audiotéce na FB
3. Do komentáře mi napište, jakou máte zkušenost s audioknihami, případně jakou jste naposledy poslouchali. Připište na sebe email
4. Pokud budete tento článek sdílet na svém FB, zařadím vás do soutěže dvakrát
5. Soutěžit můžete do neděle 17.12. do půlnoci, v pondělí 18.12. vyberu jednoho vítěze

26 komentářů:

  1. dobrý den, já naposledy poslouchala audioknihu hobita u žehlení. audioknihy mi přijdou jako perfektní při cestování autobusem, kdy je mě i partnerovi nevolno, když čteme. a sluchátka jsou dvě = dvojitý zážitek :) jinak skvěle vybrané dárky!! manžel by si z nich vybral. sleduji na Fb jako barbora francová. cervenkova.barbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, že s audioknihama moc zkušeností nemám. Autem na dlouhé cesty nejezdím a doma radši sáhnu po knize tištěné, to je pro mě top. Ale jako dárek by byla super, stejně jako stírací mapa, ta vypadá skvěle. Ráda se nechám inspirovat :-)
    vero_nika@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám zatím zkušenost jen s pohádkovou autoknihoi pro stepiho...posloucháme v autě při cestě do školky a super...
    rebellie@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  4. V audioknihách zatím moc nejedu, přeci jen papír je papír :-) ale když je klid, tak si k žehlení pustím Harryho Pottera, na toho nedám dopustit.
    Krásný a klidný advent
    Jana
    janazdvihalova1 ()gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. S audioknihami len pozitívne skúsenosti. Začala som s nimi nahodne - daju sa pozicat v niektorých knižniciach. Najradšej ich počúvam vecer, pred spanim, ked sa mi uz nechce citat.
    zofia.tomastikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. S audioknihou zkušenosti nemám, posloucháme jen pohádky :-) Ty Čtyři dohody si asi pořídím. Mamka už na hře byla dvakrát v divadle, tak já aspoň takhle. Bezva tipy na dárky. Chlapům se opravdu dárky kupují nejhůř. Všechno mají, nic nepotřebují :-) Jana, patockova.jana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj, já naposledy poslouchala Biomanželku, ale i když je načtená hezky, nějak jsem ji pořád ještě nedoposlouchala, pouštěla jsem si ji večer a vždycky jsem u ní usnula :-D asi zkusím ten autobus do práce jak už se psalo, to by mohlo projít líp :-D díky za soutěž, Pavla (rennfri@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  8. S audioknihou ještě nemám zkušenost. Tak třeba by to bylo poprvé☺️.
    radkasrbelova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  9. S audioknihami nemám vůbec žádnou zkušenost, ale ráda bych si poslechla nějakou detektivku.hankafb@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Zkusenosti s audioknihou nemam. Poslouchame akorat audio pohadky. Jana S. meskjana@seznam.cz Sdilim na FB

    OdpovědětVymazat
  11. S audioknihami nemám zkušenost vůbec žádnou. Mám raději papírovou formu knihy. Ale kdo ví, třeba se k audiokniham jednou dopracuji.
    Fb Lenka Klimova
    lencaklimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Audioknihy poslouchám hodně, hlavně při jízdě autem, procházce s kočárkem či při domácím úklidu. Můžu tak "číst" a zároveň ještě udělat i něco jiného :-) Teď poslouchám čínské thrillery od Peter May a je to fakt super. Obecně doporučuji knihy od OneHotBook, jsou vždy skvělé!
    simona5r@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. S audioknihami mám zkušenosti minimální. Občas si něco pustím na počítači a u toho klikam (=rýsuji). Jinak k těm darkum pro muže, já to mám dost jednoduché, kupuju oblečení (muž je zapřísáhlý nepřítel obchodů). fejlkova(a)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Ta minifotokniha vypadá zajímavě. Jen se mi u nich na webu nepodařilo najít částku poštovného? Už jste ji objednala? Podělíte se o tuto informaci?

    Manžel bude pod stromečkem určitě koukat, tak ať se mu líbí.

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, omlouvám se za pozdní odpověď :( Doprava je zdarma, pokud nechcete nějakou velmi expresní :)

      Vymazat
  15. Zatim mam naposlouchaneho Harryho Pottera a par povidek. Hrozne zalezi na tom, kdo audioknihu namlouva. Taky jsem zjistila, ze to nemuzu poslouchat ani moc u nadobi nebo u zehleni, ze prece jen trochu ztracim koncentraci. Potrebuju k tomu vic klid.
    srncovaka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  16. Audioknihy jsou super na cestování. Doma je poslouchat nemůžu, nesoustředím se na ně. simonabenes@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Já bohužel žádnou zkušenost nemám. Mám teď vyhlídnuté nějaké pro děti, jako malá jsem hodně poslouchala pohádky na kazeťáku, ale nějak to vyšumělo... kristova@post.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Audioknihy jsem si pořizovala na cestu autem, když jsem dojížděla delší trasu. Takže v tomto směru kladná zkušenost :)
    katerinavitu@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Jani, chtěla bych Ti velmi poděkovat za Tvůj článek. Poslední dobou jsem na všech blozích děsně přesycena všeho možného pro děti. A prostě děti děti děti. Nejlepší boty, nejlepší zimní outfit, hračky, ježíšek. Jsem strašně ráda, že vkládaš i jiné inspirace. Jsem moc ráda, že u Tebe nacházím často inspiraci i pro sebe. Díky díky díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, děkuju Ti, je to pro mě krásné počtení. Vážím si toho. S o to větší láskou to dělám ♥

      Vymazat
  20. Sleduji jako Klára Odehnalová:)
    Já momentálně poslouchám audioknihy povinné četby, ale většinou mě to uspává a moc se na ně nesoustředím.
    klara.odehnalova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Můj přítel má také všechno, proto jsem letos Vánoce vyřešila tak, že jsem mu koupila hodinky . S dárku bude překvapený, protože o hodinkách nikdy nemluvil, takže je vůbec nebude čekat a o to víc jsem zvědavá, co na ně řekne. Hlavně doufám, že je bude nosit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, hodinky za 30 tisíc bych se bála nosit, i můj muž :) My jedeme v poněkud skromnějším duchu :D

      Vymazat
  22. Letos chci pořídit příteli náramek. Sice má jinak všechno, ale nějaký ten šperk pro pány mu chybí :-) Hodinky nepočítám. Jana

    OdpovědětVymazat