pondělí 18. prosince 2017

Barefoot boty do suché zimy KidOFit Camile Brown

Zima vlastně ještě oficiálně nezačala, ale Klára má už troje zimní boty. Je to složitá historie, jedny bych asi mohla poslat zpátky, ale uvidíme, jaké počasí na nás tuto zimu čeká. Prodat můžu vždycky. Minulý rok byl bohatý na sníh i na mráz, i tak Klárka loňskou sezónu odchodila bez jediného problému v kožených kozačkách KidOFit Viviane Violet. To ale ještě nechodila do školky, zima byla poměrně suchá a když byl zrovna sníh mokrý, byla jsem schopná si ji ohlídat. Na základě dobré zkušenosti jsem je koupila i letos, akorát v hnědé barvě - KidOFit Camile Brown.


Jsem z nich nadšená pomalu víc než z růžových. Jenže. Se školkou v tomto směru  nastaly krušné časy. Když pominu kilo bahna, které dennodenně oškrabuju ze sametového kožíšku, do vody moc nejsou. Klárka chodí do Montessori školky, kdy za každého počasí tráví několik hodin venku. První břečka před měsícem způsobila, že se snad všechny děti vrátily z výletu s promočenými botami. Ano, i Klára. Voda šla z bot vyloženě vylívat. Popravdě si nedokážu představit, jak musí být venku v mokrých botách, když je kolem nuly. Tak jsme ještě ten samý den koupili v Decathlonu nepromokavé a !nebarefoot sněhulky. Moje srdce zaplakalo, ale nohy v suchu jsou pro mě důležitější než zkrouhnutá kritéria.



Začali jsme pečlivěji plánovat, víc sledovat počasí, ráno obouvat s pohledem upřeným na radar. Pokud nehrozí velké mokro, necháme Klárku jít v KidOFitech, které jsou mojí srdeční záležitostí. Boty jsou vyteplené kožíškem, sahají do půlky lýtek. Perfektně se obouvají, jednoduše zapínají a jdou dobře dotáhnout díky širokému suchému zipu. Jsou někde na půli cesty mezi kozačkami a válenkami.



KidOFit jsou pro mě z hlediska vhodnosti pro Klářinu nohu vždycky volbou číslo jedna - Klárka má širokou nohu a vysoký nárt. Máme vyzkoušeny už skoro všechny typy této značky a oceňuju na nich také ultra měkkou a poddajnou podrážku.



188 g váží jedna bota s oběma vložkami ve velikosti 29 (US 11,5). Až přituhne, doplním je o vložku z ovčí vlny, jako loni. Ta v kombinaci s merino (nebo vlněnými) ponožkami zabezpečí tepelný komfort i v největších mrazech.


Rozhodně doporučuju pro děti s podobnou nohou, jako má Klára, ale s přihlédnutím na podmínky, kterým je budete vystavovat. Sníh a mráz jim nevadí, břečka a voda ano. Jsou to hezké elegantní boty, které není na škodu doplnit něčím do mokrého počasí.

Podrobnou recenzi na stejný typ boty si přečtěte v loňském příspěvku. Jak bojujete s dětskými zimními botami vy? Vzdáváte se na zimu barefoot parametrů a saháte po membránových sněhulích?

2 komentáře:

  1. Syn ma extremne kostnaty kotnik, nizky nart, nohu uzsi. Letos dostal zimni membranove filii, stejne, co ma Jakub :-) Zatim impregnuji a drzi. Chtela jsem mu poridit jeste nejake nahradni...Vsechno mu pada, fakt netusim, co do skolky.Zatim byl extra snih jen jeden den a to byl zrovna doma, tak fakt netusim, jak filii v zime obstoji a zda budou stacit. Ale cistit z nich bahno taky neni extra zabava. Holku nemam, tak kozacky neresim, ackoliv tyhle by se mi osobne libily :-) Jana F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, od jedné čtenářky, co žije někde na horách, mám info, že už jim Filii dvakrát promokly :( Ale prý to byly hromady břečky, tak tajně doufám, že do této fáze nedojdeme. Do Filii totiž vkládám veškeré naděje :) KidOFity dělají i "klučičí" kozačky, ale nejsou tak hezké jako holčičí, nicméně stejně neřešíte širokou nohu...

      Vymazat