čtvrtek 14. prosince 2017

Další miminko doma

Ha, dostal vás titulek? Nene, nenechte se zmást. Žádné třetí dítě na cestě. Budu psát o miminku plastovém. O panence, kterou dostane Klárka na Vánoce a kterou jsem dnes pro vás chtěla natajnačku vyfotit. Klára ve školce, Kubu zabavit v obýváku a narychlo udělat pár fotek v pokojíku. Nemožné. Kuba doběhl hned a vrhl se po něm. (Mám pocit, že děti ve vzduchu vždycky vycítí, že se něco děje. Jako například, když strašně potichu rozbalujete čokoládu a najednou k vám oba dva běží z vedlejšího pokoje a olizují se.) Jakub miminka miluje, tak jsem zvědavá, jak proběhne celková distribuce dárků pod stromečkem. Baby Annabell je velice povedená panenka a já se těším, co na ni Klárka řekne.


Baby Annabell od Zapf Creation je poměrně velké miminko, má skoro 50 cm. Máme ji doma v holčičím provedení v růžovém overalu, existuje ale i chlapeček v modrém. Tělíčko je materiálově nakombinované - tvrdší gumová hlava a končetiny a měkké tělo. V tom je ale zase schovaný ten strojek, díky kterému Annabell může dělat všechno, co umí. Takže celkově to není panenka muchlovací.

 
Je to interaktivní miminko. Reaguje na různé podněty a umí toho spoustu. Když ji někdo pochová, zavře modré oči a usne. Když pije z lahvičky, hýbe pusou. Když ji pohladíte, vydává spokojené zvuky. Když pláče, uklidní ji dudlík. A taky čůrá. Mrkněte na oficiální české video.
 
 
Hraní rolí je v dětském věku velice důležitá forma zábavy, rozvíjí fantazii, sociální dovednosti, empatii, a pocit odpovědnosti. Od nás toho mají spoustu nakoukaného, potřebují to ale přivést do praxe. Budete se divit, co všechno se sami o sobě dozvíte, když budete pozorovat dětskou hru s miminkem.



Mám ale i trošku obavy. Obavy z toho, jak s ním bude hlavně Kuba nakládat. Jen za tu malou chvilku, co ho měl na dosah, se pustil do detailního zkoumání - a to na něj ani roztomile nežvatlalo. Dloubal mu pořád do očí a chtěl mu je za každou cenu zavřít. A taky mi chtěl pomáhat s šroubovákem a baterkami. Asi nepochopil, že mu šrubuju záda z nějakého důvodu, tak mi ukořistil šroubovák a začal dlabat do noh, bříška, pusinky... Takže nám držte palce, ať Štědrý den všechny tři děti přežijí ve zdraví.

2 komentáře:

  1. To je krásný! Já měla Baby borna, jsou to úžasné panenky :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jsem oldschool, za mě byl vrchol techniky panenka, která zavírala oči, když se položila. A taky vydala mečivý zvuk :))

      Vymazat