pátek 21. července 2017

Knihy pro děti / Kudy Tudy za zvířátky

Klářina touha po poznání nezná mezí a na celé čáře vedou stále zvířata. Proto jsem ráda, když objevím nějakou povedenou interaktivní knížku ze zvířecí říše. Né, že bychom jich měli málo, ale víte co, v každé jsou trochu jiné informace :) Knížka Kudy Tudy za zvířátky z nakladatelství Svojtka je obsahově velice povedená, moc hezky ilustrovaná, jen technické zpracování by mohlo být důmyslnější.


Knížka docela velkého formátu má bohužel poměrně měkké listy - takový pevnější křídový papír - a není rozhodně určená k listování malým dětem. Pokud ji pořídíte domů malému prckovi, musíte mu předčítat, nedat mu ji do ruky a to pak postrádá smysl. Je to knížka plná posouvacích, vysouvacích a otáčivých prvků a odklápěcích okének, je teda vhodná vyloženě k samoobjevování. Osobně bych ji nedala do rukou dítěti mladšímu 3 let. Ale chápu, že je to subjektivní, každé dítě je jinak opatrné. My už jsme museli lepit. 









Fakticky je knížka mírně až středně složitá, některé informace jsou jednoduché, jiné zapeklitější. Není tam ale podle mě nic, nad čím by se dospělák zapotil. Spousta odpovědí je z oblasti základního vzdělání - kolik noh má pavouk, z čeho se vylíhne motýl, k čemu má slon chobot, proč má klokan kapsu...





Klára si knížku zamilovala na první pohled a velice dlouho jsme si ji četli den co den. Naučila se z ní spoustu věcí, baví ji kvíz na konci knihy, často si knížku prohlíží sama a objevuje. Kubíčka musíme hlídat, pohyblivé prvky ho lákají, ale pro něj to fakt ještě není.




Další krásná knížka o zvířatech s odklápěcími okénky je Otázky a odpovědi ze světa zvířat, kterou jsem pro vás taky nedávno nafotila.

1 komentář:

  1. Hezká knížka, podívejte se také na knížku od Geniuso. Jedná se o mluvící Knihy jsou v 8 jazycích. https://www.geniuso.sk/cz/

    OdpovědětVymazat