neděle 30. srpna 2015

Recenze / Skate ke kočárku Bumprider konečně doma!

Už dlouho byl nákup skatu/stupátka za kočárek na mém "to do listu". Jak se porod přiblížil, začala jsem hledat informace a recenze na internetu a byla jsem se poptat v několika obchodech. V mém oblíbeném mi jej dokonce dovolili vyzkoušet, Klára se na něm svezla po prodejně. Není to sice zanedbatelná investice, ale vzhledem k tomu, že Klárce budou dva roky, vím, že jej budeme potřebovat. Doteď se ráda sveze v kočárku, i když je jinak velice aktivní a pořád někde běhá. Jenom doufám, že se jí tento typ svezení bude taky líbit. Některé maminky na skate nedají dopustit, jiné říkají, že ho využily jen párkrát. Jiné pro jistotu koupí tandem kočárek, s touto myšlenkou jsem si pohrávala asi jeden den, nakonec jsem nákup zamítla. A rozhodla jsem se pro Bumprider. Láska na první pohled.


Nakonec jsem koupila Bumprider nový, za 1.700,-, i když jsem už byla rozhodnutá pro bazarové zboží. Nakonec mě jedna paní, se kterou jsem byla domluvená, obešla, a další bazarové stály cca 1.200,-, tak jsme se rozhodli, že raději koupíme nový. Bude v záruce a líp se nám potom prodá.

Bumprider je švédský výrobek, na první pohled vypadá velice kvalitně. Kombinace hliníku a plastu. Co dostane asi všechny rodiče, je jeho univerzálnost, bez jakéhokoliv adaptéru jej připevníte na každý typ kočárku - je vhodný na hluboké kočárky, sporťáky i golfky. Bez nářadí jej rychle a jednoduše přichytíte pomocí speciálních úchytů/konektorů k pevné tyči kočárku - např. na zadní osu kol. Pomocí tří poloh na hliníkových teleskopických tyčích si nastavíte libovolnou vzdálenost skatu od kočárku. Samozřejmostí je i nastavení výšky/sklonu, aby byl skate vždy v rovině. Ač chyběl návod v češtině, obrázky a stručný anglický popis stačil k tomu pochopit princip ovládání a manipulace je velice intuitivní. Stupátko má silný pogumovaný protiskluzový povrch s lehce vyvýšenými okraji, jízda je pro dítě tedy bezpečná. Kolečka jsou kvalitně odpružená, zvládnou i terénní nerovnosti. Bumprider můžete pomocí jednoduchého popruhu připevnit a zvednout ke kočárku, když jej zrovna dítě nepoužívá. Bumprider nezapomněl ani na takovou věc, jako jsou boční odrazky.

 Detail samotného skatu vlevo, detail uchycovacích pásků a teleskopických tyčí vpravo

Skate za sporťákem vlevo, zvednutý skate na hlubokém kočárku vpravo

Skate je vhodný pro děti od dvou do pěti let, resp. do 20 kilo. Koupíte v mnoha barevných designech, já jsem si vybrala tmavší a neutrální kombinaci šedo-černá.

Jsem z něj opravdu nadšená a těším se, až po pár testovacích svezeních dodám další recenzi, tentokrát na jízdní vlastnosti.

1 komentář:

  1. Taky nad tím přemýšlím, ale mám trochu strach z toho, jak to bude vypadat třeba za měsíc, když jsou teď plískanice a tak. Máme doma sice čisticí prostředky Laco a tak různě, ale jako nechci to mýt pokaždé, když přijdeme z domu. Navíc je u nás dost kopcovatý terén, tak bych jako taky docela ráda, aby starší dcera spíš chodila, než se vozila. :-D

    OdpovědětVymazat