pátek 28. srpna 2015

Chystám pro miminko / Část 4. - dárek pro velkou ségru

Koupeno, zabaleno, schováno, připraveno na cestu do a z porodnice. Kromě dvou tašek do porodnice s sebou bereme do kufru auta i tuto mega krabici. Miminko totiž přiveze Klárce dárek, inspirovaly mě k tomu hordy maminek na diskuzních fórech, které to takto udělaly, a myslím, že je to opravdu šikovné.


Když se nám miminko narodí, Klárce budou přesně dva roky. Nejsem si jistá, do jaké míry starší dítě vnímá, že už nebude "jediné". Pokud teda existuje něco, co jí vstup sourozence do jejího království aspoň trochu usnadní, jdu do toho. Zkusíme lehký úplatek ve formě Dupla, které má Klára moc ráda. Je to velký domek na hraní, z kostek už půjde něco pořádného vyčarovat :)

Dlouho jsem váhala, co za dárek vybrat, nejlepší by mi přišla panenka/miminko s příslušenstvím, aby se Klárka mohla také o někoho starat a zkusit si být máma. Miminko už doma ale jedno máme a druhé (ač by bylo sebevíc vytuněné) mi přišlo zbytečné. Vím, že Lego ji baví a ještě nějakou dobu bude, navíc skládáním kostek strávíme spoustu času spolu ve dvou, což budeme určitě potřebovat!

5 komentářů:

  1. Mému staršímu byly přes 3 roky a když jel za mnou do porodnice podívat se na sestřičku, měla v té postýlce dárek pro něj. :) Věřil tomu, ještě neřešil, kde ho vzala. A měl ji pak dlouho rád, staral se o ní (až moc) :D Teď se nenávidí, jsou už v pubertě. :)
    mrkni na můj blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, chápu, puberta je děsná věc :) Ráda slyším, že to fungovalo, vím, že to není klíč ke šťastnému sourozeneckému vztahu, ale bude to takové milé gesto :) Na blog mrknu, díky!

      Vymazat
  2. Zdravím, Tekvička mala 4,5 roka keď sa narodil malý princ a v ručičke "držal" náhrdelník s baletnými piškotami... a ani nie za 2týždne absolvoval ségrino tanečné vystúpenie X:-)
    www.detskemodnemolo.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsme my čekali první, tak jsme samozřejmě žádné dárky nekupovali, nebylo komu. Ale bylo krásné vidět na manželce, jak moc se na to těší. Taky jsem se těšil. Na rychlo jsem ještě dodělával bydlení, aby nám perfektně fungovalo udržování teploty vody a prostě tyhle věci a musím říct, že to očekávání byla fakt obrovská motivace. :)

    OdpovědětVymazat