pátek 7. srpna 2015

Jídlo je u nás zábava

Mám to štěstí, že mám doma dobrého jedlíka. Od té doby, co jsme začali s příkrmy (ukončeným 6. měsícem), mi dcera s chutí baští snad opravdu všechno. Nebo jsem prostě a jednoduše dobrá kuchařka :)

Hned od začátku jsem se snažila kupovat dětské nádobí, které je jednak praktické, ale i designově hezké. Mám doma pár stylových porcelánových kousků, potom i pár plastových talířků, ale jednoznačně největší radost dceři dělá veselé nádobí Skip Hop. Skip Hop je americká značka vynikající funkčností a inovativním designem.

První misku z hravé kolekce ZOO jsem pořídila už aspoň před rokem - žirafu. Klára ji od té doby zbožňuje a vždycky se těší, až kaše z misky zmizí a vykoukne na ni žirafa. Miska je vyrobená z trvanlivého melaminu (na první pohled vypadá jako lesklý porcelán, je velmi lehký a přitom odolný, zdravotně nezávadný a především kvůli nízké hmotnosti je vhodný pro dětské nádobí).


Před nedávnem si Klárka sama vybrala další nádobí z této kolekce. Na našem oblíbeném webu Feedo.cz si zvolila jídelní set s motivem pejska - obsahuje misku a na dvě části dělený talířek. Talíř udělal velkou radost i mně, protože je dostatečně velký oproti jiným na trhu (21x21 cm), vejde se tak do něj slušná porce, navíc můžete stravu dělit do dvou částí, např. maso a přílohu zvlášť. A protože chci dceru podporovat v samostatném krmení, pořídila jsem i dětský příbor, tentokrát se sovou (ano, vím, že nemám sladěno, ale nechala jsem vybírat dceru a to, co se líbí jí, je pro mě nejdůležitější). Set obsahuje lžičku a vidličku, bez nože se batole hravě obejde. Samotná lžička a vidlička jsou z nerezové oceli, rukojeti jsou opět melaminové, po bocích mají měkké výstupky, díky nimž se příbor dobře drží. Příbor je takový buclatý a prťavý (max. 12 cm), ideální pro děti - vám se s ním moc dobře krmit nebude :)


Nádobí jde mýt v myčce na nádobí, nedoporučuje se však ohřívat v mikrovlnné troubě.


Kolekce ZOO od Skip Hop je opravdu jedinečná a sortiment obrovský, můžete si tak vybrat z velkého množství motivů a doplňky tak k sobě budou hezky ladit, nádobí, lahvičky, bryndáky, podložky na stůl... Z "nekuchyňských" věcí mám dlouho v oku první batůžek pro Klárku, nebo doplňky do dětského pokojíčku. A co je nejdůležitější - děti Skip Hop prostě milují.

4 komentáře:

  1. Skip hop je super! Maju uzasny dizajn. My zatial vlastnime flasku so slamkou a je skvela! No musim sa i ja poobzerat po podobnom nadobicku,miminovske misticky nam uz nestacia :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, také přemýšlím o té lahvičce, viděla jsem ji naživo u kamarádky a moc se mi líbila. Misky a talířky od Skip Hop fakt doporučím ráda.

      Vymazat
    2. Flasku rada odporucim,dodavaju ju aj s dalsou slamkou,takze ked sa vam prva opotrebuje,zanesie od farbiv z caju,dzusov tak mozes vymenit. Dcerka pije vacsinou uz z phara,ale na cesty a von je flaska praktickejsia. A tieto su takmer o polovicu lacnejsie ako podobne flase od Avent.

      Vymazat
    3. No musím zvážit :) Pořád ještě přemýšlím, že by to chtělo třeba nějakou nerezovou dětskou lahvičku, ať nemáme samé plastové... A co se týče Avent lahviček, ty mě celkem zklamaly, navzdory vyšší ceně mi kvalitativně nepřijdou žádná sláva. Mnohem lepší zkušenost mám se značkou Tommee Tippee.

      Vymazat