sobota 24. října 2020

Vánoční inspirace / Adventní kalendář Betlém & Giveaway

"Hele, teď budeme mít doma konečně tolik času na řešení Vánoc, viď?", konstatovala před pár dny kamarádka. Hmm, tak jako nevím. Přemýšlím, jak bych co nejšikovněji vyměnila její děti za moje. Já s těmi svými třemi v zádech sotva zvládnu čůrat. Nedejbože něco kloudného praktikovat. Vytvářet hodnoty? Řešit vánoční dárky? Pche. Tak leda o půlnoci, když pan Matěj velkoryse dovolí. Navíc jsem těm dvěma starším slibovala, jak je vezmu v listopadu do hračkářství, a každý si bude moct k Vánocům vybrat jednu hračku. Sliby chyby. Mám alibi. Tentokrát za to fakt nemůžu. Takže budu zase všechno řešit online, což mi úplně nevadí skrz logistiku, ale někdy je fajn věci vidět zblízka. Kubík se mě dnes ptal na adventní věnec a taky si vzpomněl na čokoládové odpočítávání. Tak jsem mu v kalendáři ukázala, jak daleko jsou Vánoce. A při té příležitosti si Klárka vzpomněla na Nesladkář. Vzpomínáte na jeho loňskou premiéru a tvoření farmy?



Nesladkář je předpřipravený adventní kalendář s kreativní myšlenkou. Namísto sladkostí, kterých je víc než dost. Děti tak mohou během vánočního odpočítávání zažít tvořivý společný čas s rodiči, vyrábět něco, co dává smysl, tvořit něco, co jim zůstane. Poctivá ruční práce, česká výroba.




O významu jakéhokoliv odpočítávání není nutné diskutovat. Všichni známe obligátní: "A kdy už budu mít narozeniny?", "Za kolik dní už budou Vánoce?" nebo nejotravnější hláška ever "Už tam budem??". Děti nebaví čekat. Musíme je učit trpělivosti, přijímat čekání jako fakt, ale proč jim to nezpříjemnit? Nezhmotnit? Až budeš mít otevřené poslední okénko. Až se ti podaří vybarvit celé vánoční leporelo. Až utrhneme poslední list na odpočítávacím kalendáři. Pomozme jim.




Každý Nesladkář se skládá ze dvou částí. Předpřipraveného velkoformátového leporela, které si budou děti během vánočního čekání dotvářet, a nástěnného trhacího kalendáře formátu A4, který děti jednak zorientuje v čase a taky jim poví spoustu zajímavého. A rozdá úkoly.




I letos ho moje děti budou mít. Jsem ráda, že autorka Nesladkáře vyslyšela hlas lidu a připravila echt vánoční variantu s názvem Betlém. Farma je super, obecně baví skoro všechny děti, každý si tam najde to svoje. A je jednoduše uchopitelná. Betlém je sice na Vánoce dle mého názoru nejlepší, ale některé menší děti na něj ještě nemusí být připravené. Při výběru tématu bych tedy hodně zohlednila věk malého kreativce.

♥ G I V E A W A Y ♥


Stejně jako loni si i letos můžete zasoutěžit o jeden Nesladkář - Betlém. Lucie ho pro jednoho z vás už má připravený, stačí odeslat.
 
Pravidla:

1. Zůstaňte tady se mnou, za liky a sdílení na FB budu ráda ♥
2. Dejte Like FB stránce Nesladkář
3. Do komentáře tady na blogu mi napište, která postava v Betlému je vaše nejoblíbenější. Nechejte tu na sebe email
4. Soutěžit můžete týden - do pátku 30.10. do půlnoci, v sobotu 31.10. vyberu jednoho z vás a domluvíme odeslání výhry
 
-
Za Nesladkář děkuji Lucii.

22 komentářů:

  1. Nejvíc se mi vždycky líbili tři králové, protože vypadali exoticky a jeli na slonech nebo na velbloudech.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám ráda pastýře ovcí. pavlikovarenata@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Za mě je nejlepší oslík. Michel.ova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Přece Ježíšek 😍😍 eva.dozbabova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Vybrat nejoblíbenější postavu není jednoduché...mám ráda betlémy komplexně. Mám je spojené s krásnými vzpomínkami na dětství a vzbuzují ve mě pocity klidu, nutnosti "zastavit se". Jako malou holčičku mě nejvíc zajímalo miminko Jéžisek...taková panenka do mého kočárku :-)
    paperilla@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Nejraději máme Ježíška. Hezké dny, Iveta
    Medif@email.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Jako malá jsem vždycky malovala kometu, strašně mě fascinovala a u stromečku jsme měli betlém a tam se mi nejvíc líbili pastýři a ovečky z moduritu. Hana hana.dlouha125@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Těžká volba, vybrat jednu, když je Betlém nejkrásnější jako celek. Ale vyberu teda Ježíška.

    OdpovědětVymazat
  9. mě vloni nadchl v našem městském vyřezávaném betlému ježek :-D řezbář ho každoročně doplňuje novou figurou a tohle mi přišlo jako super nápad (rennfri@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  10. Určitě Ježíšek :-) zaleska.@email.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ja obdivuju Marii, sama bych v chleve neporodila :). rveronika volny.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Mám ráda Tři krále, protože se mi líbí jejich postavy i příběh a také dodržování tradic spojené s jejich osobami (tříkrálovská sbírka, psaní K+M+B na dveře, písničky). Martaa.K@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. “Co ty cernej co tam vzadu,vystrkujes na nas bradu?!”...takze za me treti z kralu :)
    te.hajkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Za nás rozhodně Ježíšek, kvůli němu přeci o tom celém Betlému víme 😉 a navíc naše holky milují miminka! lucie.zverinova21@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Nejspíš Marie. martina.pav@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Určitě hlavní postava - Ježíšek. gabrisova.maria@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Betlémy mám strašně ráda a nejoblíbenějšími postavičkami jsou už od dětství zvířátka. cagovka.helga@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. U nás vedou na celé čáře zvířátka a v těsném závěsu je Ježíšek :-). evaevik11@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. ten malý černý vzadu :) miluji jesličky petra.ferencikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Zdravím, za mna su to urcite pastieri, oslovuje ma ich obycajnost a prostota s ktorou prijimaju veci okolo seba.... zacuju hlas anjela a prosto idu, nehlbaju nad tym ci je to vobec realne alebo logicke...basia.hanneh@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. oslík :-) vera.simunkova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat