středa 7. října 2020

Chytrá hračka / Navlékací dopravní prostředky

Už před loňskými Vánocemi jsem na trhu objevila novou a neokoukanou značku dřevěných hraček pro malé děti Cubika. Ukrajinská firma vyrábí své hračky a hry pouze z ekologicky pěstovaného dřeva a používá barvy na vodní bázi. Krom toho, že mi hračky přijdou krásně a kvalitně zpracované, cena je nižší než u podobných konkurenčních výrobků (Djeco, Janod, Vilac, Melissa & Doug). To jsem si na vlastní kůži ověřila právě u navlékacích korálků, které jsem Matějkovi sháněla ke druhým narozeninám. Navlékací korálky jsou oblíbenou a smysluplnou aktivitou pro dvou až tříleté děti, když jsem navíc objevila dřevěné korálky ve tvaru dopravních prostředků, měla jsem jasno. Jestli neuspějí tyto, tak už žádné.


Do obchodu s chytrými hračkami jsem šla s jasným cílem - navlékací korálky pro nejmenší. V regálu jich bylo hned několik, všechny krásné, dřevěné, bezpečné. Korálky Cubika mě ale zaujaly nejvíc, navíc byly i nejlevnější. Líbil se mi design dopravních prostředků, ale v nabídce mají i mořské tvory nebo pohádkové bytosti.



Navlékání je na provázek. Co jsem ale chtěla, aby to nebyla jen klasická "tkanička" zakončená takovým tím malým plastovým čímsi, ale aby byla na konci provázku dřevěná tyčka. Ta je totiž pevná, dobře se drží i těm nejmenším ručkám a nijak se nekroutí. Jen tak se jim totiž podaří už v útlém věku korálek navléct. Myslím, že tohle je klíčem k úspěchu.



Malá krabice v sobě ukrývá 12 navlékacích dřevěných korálků znázorňující různé dopravní prostředky. Design je vkusný, pěkně barevný a už samotné tvary v sobě ukrývají velký hrací potenciál. Matěj si ježdění vyloženě užívá. Jde využít také k poznávání barev nebo rozšiřování slovní zásoby. Krom korálků je v krabičce i zmíněná tkanička s dřevěným kolíčkem na jednom konci a dřevěnou zarážkou na konci druhém. Plus osm předloh, podle kterých mohou starší děti navlékat.



Jestli jste taky fanouškem dřevěných hraček, prozkoumejte sortiment značky Cubika. Matěj dostal k narozeninám ještě balanční věž, tak o té zase příště.

Žádné komentáře:

Okomentovat