středa 30. září 2020

Chytrá hračka / Maxi dřevěné korálky k navlékání

Mám pro vás jeden fajn tip třeba právě ke druhým narozeninám. Vím totiž, že je vyhlížíte, píšete si o ně. Asi se mi nepodaří jeden ucelený článek, kde bych sepsala vše pro dvouleťáka, ale většina z vás tady je dlouhodobě a jste schopni vysbírat si to, co potřebujete. Dřevěné korálky, o kterých dnes budu psát, máme doma dlouho. Myslím, že je dostal Kubík (na fotkách je on zhruba ve dvou a půl letech), ale je dost možné, že už je máme od Klárky. Kupovala jsem je tak dávno, že už jsem ani nenašla úplně stejnou značku v českých eshopech. Ale našla jsem pro vás dvě víceméně totožné hry, od jiných výrobců.


Naše dřevěná krabice, která v sobě ukrývá mnoho opravdu velkých korálků ze dřeva - v různých barvách a tvarech - je od značky Andreu Toys, kterou tenkrát hojně prodával eshop Proděti. Nyní si ale můžete koupit o něco menší verzi značek Woody - Navlékadlo "Logik" nebo Melissa & Doug - Stohování dřevěných korálků. Princip je stejný, jen počet korálků mi přijde menší, stejně jako počet tyček a zadání. Rozhodně to ale postačí k rozumné aktivitě, která děti zabaví, zároveň je něčemu naučí.


Velké dřevěné korálky jsou primárně určeny k navlékání, nicméně my jsme je využívali také k seznamování se s barvami - korálky jsme různě třídili. K sadě korálků patří i dvě dlouhé tkaničky, na které je možné korále navlékat. Tkaničky jsou pevné, zakončeny jako u bot, takže nehrozí žádné třepení a navlékání jde už malým dětem poměrně slušně. To ale není všechno, v krabici dostanete ještě několik dřevěných tyček, které se strčí do otvorů v krabici. I na ně se dá krásně navlékat, těm nejmenším to jde takto nejlíp. Starší děti si hru užijí taky - k dispozici je i deset zadání v různých obtížnostech. Hráč musí naskládat korálky přesně podle předlohy.



Je to moc pěkná multifunkční hračka/hra pro děti zhruba od 2 do 5 let. Kvalitní dřevěné zpracování s sebou sice nese vyšší náklady, ale je prakticky nezničitelná, poslouží mnoha dětem.
Matějka hra baví už od jeho 18 měsíců, zatím využívá jen variantu navlékání na tyčky.



Provlékání je super aktivita, která zaujme většinu dětí. Dítě trénuje jemnou motoriku a koordinaci oko-ruka. Samozřejmostí je rozvoj koncentrace a logického myšlení. Matěj k narozeninám dostal ještě jedno navlékání, jeho láska k dopravním prostředkům mě navedla na krásné dopravní korálky, o tom ale zase jindy :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat