úterý 29. září 2020

Mama tip / Do trenek!

Volnost nadevše. Nevím, jak to máte vy, ale ještě před deseti lety bych nedala ani ránu bez tang. Před dvaceti lety jsem v nich snad i spávala, jak mi to přišlo nevyhnutelně sexy. Čím menší, tím lepší. Pche. Mateřství výrazně posunulo mé preference v oblasti spodního prádla, najednou jsem potřebovala dýchat a tangáče začaly obtěžovat. Vyměnila jsem je za brazilky a klasické střihy, které jsou podle mě víc sexy než ta tenká čárka. Vždycky jsem ale záviděla chlapům ty jejich bavlněné trencle. Když se před pár lety začaly objevovat reklamy na dámské trenýrky, zavýskla jsem si. Páni, v těch musí být. Tak jsem si nedávno dvoje pořídila. Na spaní, na doma, pod deku s knížkou. Šla jsem vyloženě po českých trenkách, vyzkoušela jsem dvě značky - stylové Elka a ikonické Styx. Chtěla jsem klasický volný střih a normální gumu. Aby mi v nich bylo doma dobře.

Chtěla jsem mít srovnání, myslela jsem, že přijdu na něco převratného. Nestalo se, oboje trenýrky jsou super pohodlné, krásně zpracované. Mírně se liší střihem a hlavně materiálem. Design jsem si z toho množství vybírala opravdu dlouho, ale zvládla jsem to. Nekomplikované Elka v bordó barvě s bílými puntíky a komiksově laděné Styx z edice Pink Bubble na podporu mladých bojovníků s rakovinou.


Elka jsou střihově trochu modernější, užší a zaoblenější nohavičky, malé rozparky na bocích. Ale hlavně materiálem je tady bavlněný satén, jsou tedy hladké, lesklé, chladivé, ideální na horké dny. Vzory Elka Underwear jsou vymazlené, něžné, holčičí, prostě pecka.


Styx je střihově i materiálově úplně klasický, bavlna taková, jakou ji všichni z trenýrek známe. Guma klasická. Moc se mi ale líbí komiksový potisk, který vznikl ve spolupráci s designérem, který sám porazil rakovinu. Vznikla tak kolekce PINK BUBBLE „FxCK CANCER", která podporuje nadační fond. Tyhle trenky jsou skrz materiál lepší na toto období, kdy už není takový hic.


Pokud hledáte dobrý internetový zdroj nejen dámského spodního prádla, zkuste Trenýrkárnu. Líbí se mi, že v nabídce najdete i mnoho českých a slovenských značek. Je potřeba to tady doma pořádně rozhýbat...

-

Trenýrky jsem si vybrala v rámci barterové spolupráce v eshopu Trenýrkárna.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat