středa 23. září 2020

Na zdraví!

Ať se k tomu pitomému Covidu stavíte tak či onak, jedno je jasné. Tohleto období stojí za prd. Já se tady nechci pouštět do diskuzí a nedejbože slovních bojů. Je to nemoc, je to virus, je to fakt. Nikdo nechceme být nemocný. Ani o chřipku se dobrovolně nehlásíme. Ale. Kdyby nebylo médií, žilo by se nám momentálně lépe, to je můj názor. Od rána do večera nás straší, cpou to do nás horem spodem, čísla, grafy, prognózy a výhružky. Semafory a karantény. Zavřeme, otevřeme, promoříme, zavřeme, nezavřeme, uvidíme, nevíme. My to zas tak moc nesledujeme. Televizi tolik nepouštíme, já se snažím zprávám o Covidu vyhýbat. Protože mám tu vlastnost, že na sebe dokážu snadno navázat pocit úzkosti. I když se snažím být totálně nad věcí, uvědomělá a pozitivní. Jenže mi to už přijde seshora jako nátlak, jako něco, co má za cíl národ vyděsit. Vyděsit, ohromit, utlumit. Poslouchejte, nezlobte, tytyty! A pak se to na těch internetech mele, hlava nehlava, lidi jsou na sebe zlí, hádají se, obhajují se, nerespektují se. Nosíš roušku? Seš tupá ovce. Nenosíš roušku? Seš egocentrickej sobec. Vyber si, na jakou stranu se přidáš, ale zvaž si to. Ať tak či tak, stejně to nebude dobře. Nejhorší je, když se to mele mezi odborníky. To pak normální člověk neví, co si myslet. Jeden expert maluje čerta na zeď a říká, že nás to skolí všechny a že budeme mít trvale poškozené plíce a tak vůbec. Druhý expert, klidně ze stejného fochu, na svých stránkách hlásá, že je to manipulace, že to není tak divoké, že to v pohodě dáme. Většina z nás. Za mě osobně - nechci se bát, nedělá mi to dobře. Mám jiné životní cíle a strach nás ohromuje a brzdí. Ale roušku nosím, ruce si myju a do davů se necpu, to zas jo.



Nechci, aby zavřeli školy. Nechci ani žádné prodloužené víkendy. Nechci, aby ekonomika znovu spadla na kolena. A nechci s rouškou chodit venku. Nechci být zavřená doma, chci mít možnost volby. Chci si o své rodině svobodně a zodpovědně rozhodovat sama. Nebudu dělat blbosti. Nemám důvod.


A tak hledám všemožné prostředky, které nás udrží ve zdraví co nejdýl.
Protože i s nevinnou rýmečkou si musím nechat Kubíka doma deset dní :( Loni soplil od podzimu do jara, než nám to Adam (nebo Vojtěch) zavřel. Už když jsem kdysi psala na blogu o imunitě, někdo z vás mi v komentářích doporučil extrakt z grepových jader. Ten nám doma ještě chyběl, prý by měl být součástí každé rodinné lékárničky. Takový malý nenápadný zázrak přírody.

Co v sobě malá lahvička ukrývá za elixír? Jak mohou grepová jadérka pomoct? Výzkum potvrdil silné antibiotické schopnosti a zařadil jadérka mezi významná přírodní antibiotika. Účinně působí proti plísním, bakteriím i jednobuněčným parazitům. Obsahují bioflavonoidy, které coby silný antioxidant podporují přirozený detox organismu, posilují trávení a zvyšují imunitu. Léčí plísně, kvasinky, pomáhá při oparech. Může se užívat vnitřně, kdy se třikrát denně zředí 10 kapek vodou. Při kožních obtížích jde použít i zevně - obecně se k potírání doporučují 3 kapky do 50 ml vody.


S extraktem teprve začínáme, řekla bych, že teď je ten správný čas. Jsem zvědavá, jestli budu schopná vypozorovat nějaký výsledek. Studie jsou až dokonale pozitivní, takže očekávám krásnou pokožku, zdravá střeva a imunitu jako řemen. Mám ráda tyhlety přírodní věci, máte osobní zkušenost?

-
První lahvičku extraktu jsem si vybrala v rámci dlouhodobé spolupráce se Saloos.

5 komentářů:

  1. Jani, uplne s bami souhlasim. Uz me ta Covid saskarna taky nebavi... jinak za nas doporucuji od Kitl sirup Smrkacek... grepovy jadyrka zkusim, diky za tip.Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, bohužel bude hůř. Cítím, jak se to na nás valí a je mi z toho úzko. Díky za tip na Smrkáčka. Jana

      Vymazat
    2. Taky se obavam, co vsechno nas jeste ceka... bohuzel na deti vsichni mysli az v posledni rade, a to je bezmoc, pres kterou se vubec nejsem schopna prenyst... :(

      Vymazat
  2. Dobrý den Jani, děkuji za doporučení. Lze užívat i při kojení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, těžko říct, na krabičce se píše, že není vhodné pro děti do 3 let, těhotné a kojící, ale myslím, že je to tak, jak u mnoha dalších přírodních produktů, že to prostě nebylo testováno u těchto skupin. Já ještě v noci kojím a kapu :)

      Vymazat