pondělí 7. září 2020

Testování dětské přírodní kosmetiky Original Sprout

Dlouhodobě sleduju web Testováno na dětech, který přináší nepřeberné množství inspirace. Najdete zde nejen tipy na aktivity s dětmi, výtvarné činnosti anebo výlety, hlavním smyslem celého projektu je nabízet rodičům nestranné recenze různých výrobků a služeb. Jednou za čas hledá tým Testováno na dětech rodiče dětí, se kterými by vyzkoušeli třeba aktovku, hračku, ovocnou tyčinku nebo právě kosmetiku. A tito rodiče potom sepíší své dojmy, postřehy, výhody a nevýhody, vše nezaujatě, svobodně, bez závazků. Zájem je vždycky veliký, proto jsem si zavýskla, když mě vybrali k testování americké značky přírodní kosmetiky Original Sprout, kterou do Česka dováží dětský kadeřnický salon Funny Sassy.


Naše testování probíhalo už před Vánocemi, recenze už tedy dávno visí na Testováno na dětech, nicméně jsem si řekla, že by toto téma mohlo zaujmout i vás tady. Kvalitní dětské kosmetiky totiž není nikdy dost a hlavně vlasová péče této značky mi přijde opravdu úžasná.


K testování jsme dostali tři výrobky, další dva jsem si sama (a ze svého kapesného:)) po skončení testování zakoupila. Natolik mě zaujaly. Na dětech jsem v zimě zkoušela vlasový rozčesávač, šampon a tělový krém. Original Sprout je kalifornská značka šetrné přírodní kosmetiky, která deklaruje, že všechny produkty jsou vyrobené z výtažků organického ovoce a bylin. Všechny produkty jsou navíc veganské a nejsou testovány na zvířatech. Neobsahují parabeny, ftaláty, sulfáty, ropné deriváty, umělá barviva. Mají jemné pH, jsou vhodné i pro miminka, děti trpící na ekzémy anebo seboreickou dermatitidu.


 
Tady mé kompletní hodnocení tří produktů, které jsem zpracovala pro Testováno na dětech:

"Americká kosmetika Original Sprout na mě udělala obrovský dojem. Líbí se mi praktické velké balení, které podle mě vydrží celé rodině jeden rok. Největší přínos vidím v rozčesávači, který denně zkoušela dcera s neustále zacuchanými vlásky, ale zkoušela jsem i já, protože mám dlouhé kudrnaté vlasy, které se mi po mytí těžko rozčesávají. Jde poznat, že to s přípravkem šlo o poznání lépe, díky jemné krémovité konzistenci. Cena výrobků je poměrně vysoká, ale vzhledem k tomu, že flakónky nějakou dobu vydrží, to je slušný poměr cena/výkon. Navíc za přírodní šetrnou kosmetiku jsem ochotná tuto cenu zaplatit.

Věk vašeho dítěte / vašich dětí? Které výrobky testujete?

Mám tři děti. Se všemi třemi jsme společně testovali kosmetické přípravky Original Sprout. Klára má 6 let, Jakub 4 roky a Matěj 1 rok. Klárka nejvíc otestovala rozčesávač Miracle Detangler, všichni tři pak vyzkoušeli šampon a mycí emulzi Hair & Body Babywash a krém na celé tělo Scrumptious Baby Cream. No a všechno jsem si vyzkoušela také na sobě :)

Aplikace a následná péče se Vám zdá jednoduchá nebo moc zdlouhavá?

Samotná aplikace je stejně jednoduchá a bezproblémová jako u jiných kosmetických výrobků. Mycí emulze je trošku hutnější než jsem zvyklá, krém je naopak velmi lehce roztíratelný. U rozčesávače jsme museli trochu vychytat sílu a rozptyl trysky, nakonec mi přišlo nejlepší stříknout přípravek do dlaně a vmasírovat do dceřiných zacuchaných konečků.

Který z výrobků se Vám nejvíce v domácí rutině osvědčil jako pomocník?

Nejvíc nadšená jsem z rozčesávače. Dcera má hodně jemné a vlnité vlásky, navíc se ráda valí po zemi. Je proto potřeba pořádně rozčesávat, aby vzadu nebyly vlásky jako ptačí hnízdo. Používali jsme každý den po celou dobu testování a tento produkt vidím jako nejvíc užitečný.

Jsou vlasy po užívání výrobku znatelně lesklejší, jemnější, méně se cuchají? Je následná úprava vlasů jednodušší?

Po použití šamponu jsou vlasy velice jemné a nevtíravě voňavé. Úprava vlasů s rozčesávačem je o poznání jednodušší než s výrobky, co jsem používala dřív (mám zkušenost se značkou z kadeřnického salónu, i s běžnými značkami z drogérií). Oproti jiným přípravkům to totiž není jen "vodička", ale spíš lehká krémovitá emulze, která zacuchané vlasy hned uvolní.

V porovnání s jinou kosmetikou, jak dlouho Vám vydržel jeden produkt?

Balení jsou překvapivě veliká, za což jsem ráda, používáme asi 14 dnů, mám pocit, že nám vydrží snad rok :) Rozčesávače stačí stříknout jednou, mycí emulze stačí taky málo.

Jak na Vás působí, že kosmetika není BIO, ale Vegan, a je to čistá kosmetika bez zbytečných chemických složek?

Vyhledávám čistou kosmetiku bez všech blbostí a chemií kolem. Nálepka Bio a Vegan pro mě zas tak důležité nejsou, spíš oceňuju čistotu a jemnost složení a maximální množství přírodních složek.

Voní Vám tato kosmetika?
Vůně bylo to první, co jsem zkusila. Nějak tak si vždycky otestuju, jestli je kosmetika opravdu tak čistá, jak o sobě hlásá. A tady byla radost veliká. Vůně je opravdu jemná, řekla bych nevinně nevýrazná. Což mě těší. Děti asi vždycky ocení, když něco voní po ovoci nebo bonbónech, já naopak. Z vůně/nevůně jsem nadšená, zbytečně nedráždí, miminko stále voní miminkem. Všechny výrobky voní podobně.

Kosmetika je vhodná i pro miminka. Přišlo Vám složení v pořádku i pro citlivou miminkovskou pokožku?

Mám roční dítě, které krom zbytku seborey na hlavě netrpí žádnými kožními problémy. Ale tuto kosmetiku bych si pro miminko asi nyní zvolila. Jednak kvůli složení a jednak kvůli nedráždivé a nevýrazné vůni. Mimochodem šampon nám postupně pomáhá i na poslední zbytky seborey ve vláskách syna. A ještě mě napadá jedna věc, na šamponu a mycí emulzi se mi líbí, že nejsou nijak moc pěnivé. Pění, ale jen trochu.

Je pro Vás důležité, že je kosmetika z bylinek? Vidíte v tom pozitiva nebo negativa? 

Doma používáme už z 90% jen přírodní kosmetiku, mám své osvědčené značky pro sebe a tato značka se mi osvědčila u dětí. Síla bylin a rostlin je známá věc, když mohou byliny nahradit umělé složky, je to jen dobře."



 
Od doby testování výrobky stále používáme, nadšení nezmizelo a stále máme poměrně slušnou zásobu ve flakóncích. Ani po dalších 9 měsících jsem nenašla nic, co by mi na kosmetice vadilo. Po pozitivních zkušenostech jsem domů dokoupila ještě krotitele vln (Natural Curl Calmer) a tahitský vlasový olej. Tyto výrobky jsem vybrala primárně pro Klárku, která má specifické vlásky, a tak jsem požádala o radu na dálku přímo zástupce Original Sprout.

 
Klárka má velice jemné vlásky, vlnité, které mají tendence velice snadno se zacuckovat. Hlavně vzadu na temeni. Každý den ráno používáme výše zmíněný rozčesávač, který vyhovuje a značně nám usnadňuje práci. Co dál? Jak se postarat o vlásky, které jsou tak jemné? Po šamponu použít ještě malé množství kondicionéru (velikost kuličky hrášku), promnout v dlaních a vetřít po celé délce vlasů (ale 1 cm od kořínku). Omýt. Pak použít Krotitele vln. Přípravek, který uzamyká vlhkost ve vlasu, vyztuží strukturu jednotlivých kudrlinek, zabrání elektrizování vlásků. A tahitský vlasový olej používám na kudrny já, občas do konečků vetřu i Klárce, je skvělý, vlasy uhladí, kudrlinky pěkně zvýrazní a zároveň je chrání proti vnějším vlivům.

 
Třeba vám tento článek bude inspirací, pokud hledáte novou značku dětské kosmetiky. Recenze od ostatních rodičů na výrobky Original Sprout najdete na Testováno na dětech.

Žádné komentáře:

Okomentovat