čtvrtek 6. srpna 2020

Knihy pro děti / Kresbičky lehkou rukou

Kniha nejen pro děti! Opravdu. Můj výtvarný talent nebyl nikdy veliký, na hodiny výtvarky nevzpomínám s radostí, kreslila jsem sice ráda, to ano, ale líbivě řečeno, nepatřila jsem k nejlepším. Nakreslit slušně lidskou postavu, portrét nebo zvíře byl pro mě téměř nadlidský výkon. Moje děti kreslení milují, Klárka kreslí pořád, Kubík se teď během posledního půl roku taky posunul. Samozřejmě odmala chtěli, abych jim něco nakreslila. I ten nejošklivější pes byl pro ně vždycky krásný. Někdy před rokem Kuba přišel s těmi dinosaury. Mami, nakresli mi T-Rexe. Haha. Kubíčku, stačila by ti jeho stopa? Nestačila. A tak jsem objevila kouzlo aplikací, pomocí kterých se dá nakreslit jakýkoliv dinosaurus, krok za krokem. A tak jsem mrskala jednoho dinouše za druhým. A pak přišla Klára s jednorožci. A zase jsem se posunula. Jenže už asi víte, že chci do toho mobilu s dětmi čučet co nejmíň. Vzpomněla jsem si, že jsem jako malá měla knihu na podobném principu - jednoduché kresby s názorným postupem. A rozhodla jsem se, že si i moje děti něco podobného zaslouží. A tak se u nás už před nějakým měsícem zabydlela užitečná a obsáhlá kniha Kresbičky lehkou rukou z nakladatelství Grada.
 

Troufám si říct, že by neměla chybět v žádné rodině. Hodně komplexně pojatá kniha, ve které najdete 1200 rozmanitých obrázků. Zvířata, postavy, jídlo, stavby, mapy, ikony, rostliny, všechno, na co si jen vzpomenete. Jsou to drobné kresby, které ocení i všichni milovníci plánování - protože tyto výstižné a jednoduché ilustrace se báječně hodí do diářů! Proto je tato kniha super - zaujme "ilustrátory" každého věku. Bezesporu ocení i puberťáci, všechny ty ikonky jsou super stylové.
 



 
Obrázky nejsou propracované do detailů, nejde o přesné proporce a perspektivy, jde o to, nakreslit si velice snadno cokoliv, co nás ve světě obklopuje. Obrázky vtipné, moderní, jasné.
 


 
Knížka leží vždycky někde po ruce. Děti s ní kreslí skoro každý den. I já se občas ráda přidám, baví mě národní motivy a nedávno jsem se uklidňovala mořskými tvory. Výhodou je, že je kresbička hotová za pár minut, takže to baví i malé děti. Stačí pár tahů pomocí návodu a o zábavu je postaráno.
 
 
-
Knihu jsem si vybrala v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada.

2 komentáře:

  1. To vypada skvele, diky za tip. Ja taky kreslit moc neumim a mam pocit, ze moje pětiletá dcera uz kresli lip nez ja 😁 Ale ona je těžká konkurence 😉 A takove to Mami nakresli mi, zname asi všechny. Nastesti děti bývají milosrdne a maji velkou fantazii 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, přesně tak, miluju svoje děti za to, jak jsou velkorysé :D

      Vymazat