pondělí 31. srpna 2020

Do školy / Ekologický svačinový ubrousek MagsBags

Další etapa našeho života přichází. Klárka jde zítra do školy. První třída, to je milník. Svůj předškolácký rok strávila duševní přípravou a já vlastně taky. Přechod z Montessori vzdělání do klasického státního systému bude možná trochu skok. Snad ne šok. Už dávno jsem v sobě zpracovala naše rozhodnutí a věřím, že naše rozhodovací matice byla správná. Těší se. A já doufám, že její nadšení nikdo nezlomí. Budeme bojovat. V období mezi nouzovým stavem a prázdninami stihla naše škola zorganizovat první třídní schůzku a já si odnesla pár papírů s instrukcemi, včetně základního nákupního seznamu. A tak jsme na začátku léta koupili s Klárkou aktovku, resp. školní batoh, a tím začala naše příprava na první školní den. Mám v plánu seriál na téma první třída, snad se vám budou tipy hodit. Dnes vám chci ukázat ekologickou variantu svačinového ubrousku.
 

Byl na seznamu. Překvapil mě. Nevzpomínám si na něj. Ale je tam. Nevím, zda škola myslí na ekologickou rovinu, spíš bych řekla, že jí v žaludku leží spíš drobky a mastnota na lavici. Není to věc, kterou běžně kupujete, proto jsem musela googlit. A tak jsem strávila pár večerů zkoumáním, co český trh nabízí. Na tom "českém" jsem vyloženě trvala. Podařilo se.
 
 
A tak jsem poznala úžasný sortiment MagsBags. Malá rodinná firma z Čech, které záleží na životním prostředí. Vyrábí všechno možné k ekologickému uchovávání potravin. Ať se nemusí všechno balit do sáčků, fólií a alobalů.
 
 
Klárce jsem dala vybrat. Je jasné, který ubrousek si vybrala. Jednorožcový. Rozložený má 30 x 30 cm, složený do kapsy cca 15 x 15. Suchý zip udrží uvnitř i skleněné kuličky. Ubrousky se vyrábí ze dvou vrstev - vnější je 100% bavlna, vnitřní je z nylonového vlákna s PU nátěrem (samozřejmě vše atestováno pro styk s potravinami). Umělá vnitřní vrstva má tu výhodu, že jde lehce otřít, není třeba prát, ideální pro všechny úsporné mámy.
 
 
Moc se mi líbí praktické zpracování, dokonalost detailů, samozřejmě i myšlenka na zelenější život. Klárka je nadšená z designu, uvidíme, jak se ukáže v divoké školní praxi.
 
 
Šla jsem sice vyloženě po svačinových ubrouscích, ale rovnou jsem pořídila i kapsu na chleba. Dlouhodobě totiž přemýšlím nad šikovnějším uchováváním pečiva. Chlebové kapsy jsou také dvouvrstvé - vnější bavlna a vnitřní lněné plátno. Když mě pan Covid nenaučil péct domácí chléb, věřím, že mě to naučí moje dokonalá žlutá chlebapsa :)
 
-
Děkuju MagsBags za spolupráci, ke které jsem je oslovila.

Žádné komentáře:

Okomentovat