neděle 26. července 2020

Mama tip / Nákupy pro děti z druhé ruky

Lovit na bazárcích mě baví. Pořád jsem ve fázi, kdy lovím jenom pro děti, svých věcí se spíš zbavuju. Dětské na bazarech prodávám i nakupuju. Už dávno totiž vím, že z druhé ruky toho jde pořídit spousta a většinou jsou to super kousky. Za pár kaček. Spálila jsem se jen jednou, to když jsem kupovala hru pro děti a chybělo k ní zadání a s paní opravdu vázla komunikace. Pokud máte strach z podvodných obchodů a sháníte dětem oblečení, je fajn jít najisto. Třeba do největšího online second handu Brumla.cz. Ten mám odzkoušený, nakupuju tam už snad pět let, sortiment oblečení pro děti je široký, přehledně členěný, jednotlivé kousky detailně nafocené a přeměřené.
 

Každá krabice z Brumly potěší. Poslední nákup za tisícovku v sobě ukrýval 11 kusů bezvadného oblečení pro všechny tři. Všechno to byly letní kousky, před dovolenou jsem potřebovala narychlo doplnit zásoby. Nějaká tílka a šaty pro Klárku, polokošile, mikina a větrovka pro Jakuba, UV tričko a košile pro Matěje. Nepoznala bych, že se jedná o věci, které už někdo nosil, oblečení pochází z Anglie, což je nejběžnější zdroj sekáčů v Česku.
 

 
Je dobré vědět, že každé pondělí a čtvrtek v 8:00 se na stránky nahrávají novinky, na top kousky si mámy číhají. Já nejsem schopná být ráno na netu, takže nelovím tyto trháky. Vždycky i tak najdu něco, co se mi líbí, co se dětem zrovna hodí. Užitečný je systém rezervací, kdy si můžete do "košíku" přidávat oblečky na několikrát a ušetříte tak na poštovném.
 

 
Nakupovat v sekáči není ostuda, jak to pořád někdo cítí. Nakupovat v sekáči je podle mě bohulibá činnost. Šetřím peněženku, ale je to i ekologické. Moudré. Nemusí se toho tolik vyrábět, nemusí se tolik oblečením plýtvat. Žijeme v materiálním nadbytku, všechno se všude hromadí, ani charity už často oblečení neberou. Já jsem na sebe pyšná, když vidím Matějka, jak nosí něco, co už nosila Klárka i Kubík.
 
 
 
Jak to máte se sekáči / bazárky vy? Nakupujete? Prodáváte? Co boty, koupili byste botky z druhé ruky?
 
-
Tento článek vznikl ve spolupráci s obchodem Brumla.cz

2 komentáře:

  1. Děkuji za tip na bazárek, neznala jsem. Většinou nakupuji přímo od maminek na FCB, nedávno jsem objevila sekacekdetsky.cz, zatím jsem nakoupila pouze jednou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brumla je super a zatím jsem vždycky nakoupila super zboží. A líbí se mi ten rezervační systém, že mohu nakoupit na několikrát, zboží se mi u nich syslí a pak zaplatím jen jedno poštovné.

      Vymazat