sobota 18. července 2020

Český handmade / Funkčně a sladěně

Už kdysi jsem pořídila stejnou čepici sobě i Klárce. Jakože to bude hrozně cool, matka a dcera, jak si tak spolu vyjdeme na fajnovou procházku. Ha. Nějak jsme se nikdy nesladily a čepice nosily výhradně odděleně. Na letošní léto jsem potřebovala pořešit, co dám Matějovi na hlavu. On totiž absolutně nesnáší klasické kšiltovky, ty které jsem mu schovávala po Kubíkovi. Prostě ne, rve to z hlavy, hází mi to natajnačku z kočárku do křoví, křičí, kouše. Ještěže jsem si vzpomněla na ty nejvychytanější dupeťácké čepice s kšiltem, které nosí na jaro/podzim i Klára s Jakubem. Nějak mi totiž prvně nedocvaklo, že tahle čepice je stejně dobře nositelná i v létě.
 

Bavlna je lehoučká, materiál prodyšný. Matěje asi nikde nic netlačí, protože mi ji toleruje a po kapce přemlouvání si ji na hlavě nechá. Tyhle čepky jsou fakt úžasné. Tak jednoduchá věc a přitom na ní oceníte tucet maličkostí. Ten materiál, ty vzory, kšilt tak akorát, krytí uší, pružný pás vzadu, který hlavičku parádně obepne... Zatím jsem nenašla univerzálnější a slušivější čepku, ve které jdou krásně prožít přechodové měsíce, která sedne pod helmu, která ochrání hlavu před slunkem.
 
 


A protože holky z Dupeta myslí nejen na děti, před létem připravily funkční tílka pro mámy. Abychom se sladily, no ne? Naplno jsem ho otestovala před dvěma týdny ve Slovinsku, kde jsme s dětmi brázdili hory. Tílko je pro mě nejpříjemnější variantou na letní horskou turistiku, pokud přeje počasí. Funkční mikina nebo softshelka v krosně to jistí. Tílko je klasického střihu, nic extravagantního. Ale je prodloužené, takže mi konečně nelezou záda, ani když v kleku přebaluju Matějka. Tenhle dlouhý střih je navíc nezbytný pro nosící matky. Určitě znáte ten nepříjemný pocit, jak se vám pod šátkem nebo nosítkem triko nenápadně vytahuje směrem nahoru, aby vám totálně odhalilo tolik choulostivé partie. Přední díl s potiskem je bavlněný, zadní jednobarevný díl je z bambusové viskózy, která dobře saje pot. Tílko můžu s klidným svědomím doporučit, vyzkoušela jsem v poměrně náročném prostředí, s Matějem na zádech, na břichu, prožilo se mnou horké slunce i divokou bouřku, milion kojení, dva miliony drobků ve výstřihu.
 
 
-
Článek je ze srdce napsaný na základě spolupráce s holkami z Dupeta ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat