pátek 12. června 2020

Prudce elegantní barefoot celoročky Be Lenka

Zase jsem celou zimu koumala a číhala na nějaké slevy, protože jsem toužila po nových botách. Sjížděla jsem dokonce bazary, sledovala novinky a výprodeje... To je tak, když nové boty vlastně nepotřebujete. Hrozná nemoc. Na druhou stranu, když už neuvažuju racionálně nad nutností, uvažuju aspoň trochu rozumně nad cenou. Tak moc jsem chtěla Camperky, až jsem si koupila Be Lenky. Za značkou Be Lenka stojí silný příběh, boty jsou ručně šité na Slovensku a v Česku, což je něco, co mám ráda. A ráda takovou výrobu podpořím. Ani ceny nejsou na poli barefoot nijak astronomické, za kvalitní zpracování a lokální značku to stojí.


Výběr byl složitý, nakonec jsem zvolila unisexovou kotníkovou variantu s označením Be Lenka Elegance. V denimové barvě. Hořčicová i skořicová byly v tu dobu vyprodané, tak mě měla uspokojit poměrně výrazná modř. Předčila moje očekávání. Je taková akorát. Ani moc tmavá, ani moc světlá. Do budoucna ji možná oživím červenými tkaničkami. Anebo možná ne. Styl je velice minimalistický, bota má elegantní a nenápadné prošití, decentní šedé tkaničky.




 
Botky jsou celokožené, krásná broušená kůže, kterou já tolik neumím udržovat. Dobře mi tak, jsem nepoučitelná. Takže bohatě impregnuju a prosím děti, ať se ke mě venku moc nepřibližují. Boty nejsou vůbec vyteplené, takže zimu bych v nich nedala. Ani tu českou. Na podzim je vytuním merino vložkou a odložím je až se sněhem nebo mrazem. Kožená stélka nevyndávací.


 
Mají dost zajímavou podrážku. Je to takový hrubý kaučuk, vypadá velice odolně, i když má jen 4 mm. Podrážka je navíc taková žíhaná - tmavě šedo-bílá. Vypadá jak vytesaná z měkoučkého mramoru. To jsou sympatické paradoxy. Na patě je podrážka zvednutá, což oceňuju. Špička gumou přetažená není, ale je tam takový drobný přesah, který boty trochu chrání před okopáním.


 
Na nohu o délce 24,3 cm jsem vybrala velikost 39, takže nadměrek mi vychází na "pouhých" 7 mm. Větší už by mi nebyl pohodlný. Jedna bota váží 181 g.

 
Boty Be Lenka na první pohled vynikají velkorysým prostorem v prstové části. I když už mám několik párů barefoot bot, tyhle společně s teniskami Lems mají nejkrásnější tvar špičky. Anatomická špička, krásná šířka, zero-drop, tenká a flexibilní podrážka zaručují dokonalý barefoot prožitek. Navíc vypadají opravdu elegantně. Jsou děsně pohodlné.

 
Sortiment a nasazení Be Lenky mě nepřestává udivovat a já jsem opět zatoužila. Tentokrát se budou moje zraky upínat k zimním, koňakovým z řady "Winter".

4 komentáře:

  1. Dobrý den, kde prosím kupujete dámské merino vložky do bot? Děkuji, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Jani, zatím mám jen opakovanou (a dobrou) zkušenost s těmito vystřihovacími vlněnými vložkami:

      https://www.littleshoes.cz/vlozky-do-bot/merino-vlozky-do-bot/?gclid=Cj0KCQjwuJz3BRDTARIsAMg-HxUCC0wGxoNKwk8TCfxwXI2FTmHjGmCx6pg0q2e2h4Cz80GlNNyCbgEaAtV9EALw_wcB

      Mám je já v zimních Vivách, i Klárka je měla a supr, zastřihnete, jak potřebujete a stojí málo.

      Vymazat
  2. Tak ještě jednou píši. Moc se mi líbí ty šedé botky, Jani. Já BF žádné nemám, ale snažím se pro dcerku BF nebo kompromis. Kupovala jste online? nedokážu si představit kupovat boty bez vyzkoušení. Nedávno jsem zkoušela svoje první BF boty, krásné, už nevím značku, ale jedna noha byla dobrá, druhá už tlačila na ukazováčku, málo místa a větší číslo už mi zas bylo větší. Ty Be Lenka se mi moc líbí vzhledově, netušíte zda by se daly i vyzkoušet někde? Já nosím "normální" boty, a právě po létě se mi strašně nechce do zavřených bot, přece jen letní mám trošku širší sportovní, tak tam mají prsty víc místa a pak jak se má noha zmáčknout+víc se potí...bráním se vždy zuby nehty po létě jít do zavřených bot a držím se sandálků:) Začnu šetřit a třeba se někdy zadaří s pěknými a hlavně pohodlnými BF botky. Camper měla kamarádka a taky se mi líbily stylově. Děkuji za VAše recenze. Jste dobrá, že stále udržujete blog, já už ukončila, první dcerka už je 4letačka, druhá bude mít za nedlouho 1 rok a není kdy psát. I toto dnešní noční vysedávání si jistě vyžádá svou daň:))) počítám že jedna nebo druhá se vzbudí brzy...+ noční kojení...no ale přes den není kdy brouzdat...mějte se hezky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste hodná, že píšete. Já a barefoot - to je dlouhá cesta skrz děti. Mám pocit, že jak jednou zkusíte BF, není cesty zpět. Mně je v nich tak dobře, že už mám opravdu problém s normálními botami. Ale nejsem ortodoxní - mám zimní sněhule klasiku, mám Merrel pohorky (protože 5 tisíc do BF nedám, i když po horách lezem často), mám nějaké obyč nazouváky a jedny "hezčí sandálky". Ale jinak šlo vše pryč. Já mám takovou zcela běžnou nohu, normální délku a šířku, žádné dominantní lahůdky, prostě normálka, takže si vybírám podle vzhledu a ceny. Svoje BF boty jsem vracela jedinkrát - balerínky Vivo, ty mi nesedly. Zato u dětí začínám dělat krpy a asi už budu jezdit do obchodů, teď jsem během měsíce třikrát vracela Klářiny boty - papuče, tenisky a celoročky. A už mám pocit, že nedokážu správně nakupovat. Tak asi zajedu v sobotu se všema třema do obchodu, asi Bosonožka. V Brně už pár kamenných prodejen máme, což je fajn.
      P.S. Díky za zmínku o blogu. No, zmáhá mě to čím dál víc, zatím láska k psaní poráží mou únavu, ale cítím, že se blíží konec :)))

      Vymazat