středa 9. ledna 2019

Mama tip / Malinový olej

Poslední tři měsíce žiju ve velkém provizoriu a upřímně se za to na sebe trochu zlobím. Nebudu vám říkat, kdy naposledy jsem si holila nohy (můžete hádat), jak často jsem si v šestinedělí zvládla trhat obočí, kolikrát jsem použila řasenku a jak moc detailně přemýšlím, v čem vyrazím na procházku s kočárkem. Stydím se. No, jen trochu. Bylo to zkrátka náročné období, kdy jsem zvládala jíst tak tak za pochodu a na pitný režim jsem si myslela jen kvůli mléku. Vím, že se žena nemá v mateřství zanedbávat, ale mnohé z vás mi budou určitě rozumět.
 

Jedno ale nezanedbávám. A to je "svrchní" nátěr. Mám pleť suchou. Sklony k nedokonalostem, červenání, pupínkům. I když s dětmi se to výrazně zlepšilo, proto jich vlastně mám tolik :) Potřebuju mazat, minimálně jednou denně. Už dlouho používám skoro výhradně oleje namísto krémů. Zjistila jsem, že přírodní oleje mi sedí ze všeho nejvíc a že mají nejsilnější účinky na moji pleť.
 
Před podzimem jsem sáhla po Saloos novince - bio malinovém oleji. Není přímo z plodů malin, ale z jejich semínek. Hlavně na zimu potřebuju velkou hydrataci a začínám si na to dávat pozor už s prvním ochlazením.
 
 
Hydratuje krásně, pleť, která je vláčnější už po prvním použití. Je opravdu hodně hutný (ale nemastí), stačí 4-5 kapek na celý (navlhčený) obličej.
 
Prý obsahuje i hodně vitamínu E a ten je skvělý na vrásky - i na ty úplně první - takže další bod k dobru, až se mi třeba za 5 let objeví ta úplně první :)
 
 
Jediné co, ale to je můj obvyklý a jediný problém s většinou pleťových olejů, je jeho vůně - nevůně. Není to prostě žádná hitparáda, ale na druhou stranu oceňuju, že se do přírodních bio olejů necpou žádné sajrajty obohacující olej v tomto směru. Snad jediný olej, co mi opravdu voní, je arganový.

1 komentář:

  1. Super díky za recenzi, tak Saloos je docela známá značka. A musím říct že to mám stejně takhle v říjnu, listopadu se změnou počasí mám hrozně vyschlou pleť. Občas používám i kokosový olej. Ale co mě zajímá tak je takové vlaskovani obočí na zimu. Myslíte že je to dobrý nápad? A nebo to má větší význam v létě. Díky za rady.

    OdpovědětVymazat