úterý 7. července 2015

Z čeho mám radost / Zdravá láhev

Hodně dbám na to, aby měla Klára dostatečný pitný režim. Dlouho jsem ji kojila (19 m), takže měla i jiný výživnější zdroj tekutin než pitnou vodu. Nicméně od zhruba 6. měsíce dostávala kromě mého mléka i vodu, aby si zvykala. Je super, že voda jí chutná, nikdy neochutnala žádné sladké nápoje, čajíky nebo džusy, zatím fakt frčíme jen na obyčejné vodě. Když je nemocná, vezme na milost i bylinkový neslazený čaj, ale vypije ho o poznání míň, než vody. Také není sunarová, kromě pár dní po návratu z porodnice (to jsem ještě neměla dost mléka a kojení byl boj), kdy dostávala občas UM ze stříkačky na dokrmení, nikdy neochutnala klasickou dudlíkovou láhev - s měkkým pítkem. Její první pitíčko byl tedy netekoucí hrneček s tvrdým pítkem. To je však na delší psaní, mám pro vás připravený článek - recenzi - na téma netekoucí hrníčky. Pár jsme jich už totiž vyzkoušeli a ze začátku jsem hledala na netu právě takovou inspiraci.

Dnes tady chci ale pochválit poslední úlovek do naší sbírky lahviček. Pořídili jsme asi před 3 týdny a jsme moc spokojení. Znáte Zdravou láhev? Ona se totiž tak opravdu jmenuje. A snad tomu tak i je. Zdravá láhev vypadá jako klasická sportovní láhev, tvarově i typově mi připomíná tu, kterou jsem vozila na kole už před dvaceti lety. Jedná se však o originální český výrobek ze zdravotně nezávadného materiálu - medicínského polypropylenu. Tento materiál byl speciálně vyvinut pro lékařské a farmaceutické účely, neobsahuje ftaláty, BPA ani změkčovadla, je proto vhodný i pro malé děti. Je bez zápachu, snadno se udržuje v čistotě.



Klárka si tu svoji vybrala sama, asi z 10 variant, co měli v obchodě, a doma ji začala hojně užívat. Zatím musím říct, že z ničeho nepije tak hodně, jako z této láhve. Co je nutné zdůraznit, NENÍ netekoucí, musím teda občas zdůraznit, že ji musí vždycky hezky položit a neotáčet dnem vzhůru, pokud je v poloze "otevřeno". Zatím teda bez větší nehody.


Co se mi na lahvičce líbí:

- oproti jiným lahvičkám, co máme doma, se opravdu snadno udržuje a čistí - tím, že nemá žádné silikonové těsnění
- jde ji mít v myčce, ohřívat v mikrovlnce, dokonce i vyvařovat
- možnost zakoupení náhradních dílů - víček i zátek, lehko tak můžete změnit design, až vás omrzí
- je k dostání ve třech velikostech - 0,5 litru, 0,7 litru a 1 litr
- na výběr máte z mnoha barev a motivů
- pořizovací cena je příjemná (do 200 Kč za 0,5 litru)
- je univerzální, vhodná jak pro děti tak pro dospělé
- je nadčasová a roste s dítětem
- můžete ji použít pro všechny typy nápojů bez omezení - i pro nápoje až do 100°

Pokud vás tato lahvička zaujme, mrkněte na stránky výrobce, nebo do vašeho oblíbeného obchodu, jestli ji nemá.

5 komentářů:

  1. Zdravím, známe a taky používáme... akorát mě rozčiluje, že se hned v základní výbavě neprodáva s krycím víčkem.
    V obchodech je taky běžně nemají, takže jsem je scháněla přes web, kde je mají aktuálně vyprodaný... Dávam ji dceři do školy a přijde mi to celkem nehygienický bez toho víčka... asi si všichni umíme představit, kde všude aktovku i s láhví pohodí...
    www.detskemodnemolo.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Muffina, souhlasím. My to zatím nevidíme tak tragicky, protože lahvičku máme buď doma, nebo ji opatruju já, když jdeme ven, ale je mi jasné, že větší děti už tašku s lahví pohodí všude. Možná bychom jim měli napsat komentář s návrhem?? :)

    OdpovědětVymazat