středa 1. prosince 2021

Loutkové divadlo do každé rodiny

Někdy se věci prostě tak nějak dějí. Nedávno jsem byla v rámci dlouhodobé spolupráce pozvána s ostatními blogerkami do Agáty, kde jsme měli (v rámci mé společenské události roku :)) s Matějem možnost prozkoumat všechny ty pěkné a smysluplné hračky. Sortiment za ty roky už dobře znám, není narozenin ani Vánoc bez Agáty. O to větší bylo mé překvapení, když jsem vypozorovala, co Matěje zaujalo mezi stovkami hraček na první dobrou. Loutkové divadlo! Stál u něj dlouhé minuty, pozoroval ostatní mámy, jak dětem předvádí všechny ty scénáře, a já si uvědomila, že mě jako malou loutkové divadlo taky děsně fascinovalo. Spojovalo v sobě to, co jsem milovala - pohádky a intenzivní čas strávený s rodiči anebo babičkou. A rázem jsem svého nejmladšího syna pochopila. No a protože v sobě nemám kousku dramatického ducha, tak jsem divadlo jako velká holka vytěsnila, a vůbec mě nenapadlo, že je to něco, co nám doma chybí. A tak bude na Vánoce i u Chlupáčů loutkové divadlo.


Vybrala jsem české loutkové divadlo, které obsahuje klasické pohádky známé všem dětem i dospělým. Žádná moderna, i jednotlivé loutky jsou ilustrované ve velmi tradičním duchu. Loutky a kulisy v krabici obsažené pokryjí tyto pohádky - Popelka, Červená Karkulka, Sněhurka, Budulínek, Perníková chaloupka, Šípková Růženka, Princ Bajaja. Loutek je v balení asi 40 a jsou oboustranné (většinou z každé strany jiný motiv). Loutky jsou vedeny na špejlích, dobře se s nimi manipuluje. Součástí divadla jsou samozřejmě i různé kulisy a doplňky pro ideální vykreslení každé scény.






Loutkové divadlo vyrobené z kvalitního a pevného kartonu jde jednoduše sestavit (a zase v klidu sklidit), všechno v sobě hezky sedí a kostra je pevná. Návod obsahuje instrukce k sestavení pódia, přípravě kulis i jednotlivých loutek, najdete v něm ale také podrobné scénáře ke každé pohádce.






Loutkové divadlo je vyloženě vánoční produkt. O Vánocích se všichni snažíme být spolu ještě víc, víc si číst, víc si hrát. Míň televize, míň technologií. Autentické přehrávání pohádek dětem je krásná činnost, která rozhodně posiluje vztahy uvnitř rodiny a harmonizuje domácí atmosféru. Přináší klid a zábavu do našich hektických životů. Jsem zvědavá, jak se u nás ujme a kdo se projeví jako nejlepší herec sezóny - svůj tajný tip mám :) Ještě mě napadá, že loutkové divadlo je krásná hra k babičce a dědovi - ti totiž ty pohádky umí ze všech nejlíp ♥

3 komentáře:

  1. Jani, opět super tip! Inspirace na tvém blogu nebere konce...díky :-). Už jsem kdysi dávno chtěla koupit loutkové divadlo, ale nenašla jsem, které by se mně líbilo...a ejhle :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzi, mám radost, že to píšeš, a že tě zaujalo. Toto loutkové divadlo je opravdu to tradiční, klasické ilustrace, je to přesně to, co si pamatuju z dětství a co podle mě k dětství patří. Snad u vás bude mít úspěch ♥

      Vymazat
  2. Dobrý den, dumám nad jedním dárkem ještě od babičky (dostala jsem za úkol) a loutkové divadlo už mám taky nějakou dobu na seznamu. Ráda bych se zeptala, jak jste s tímto konkrétním spokojená? vydrželo "chvíli", když jsou postavičky "jen" na špejlích? Děkuji moc:) a jinak díky za Vaše tipy, velmi ráda se na Vaše stránky, Jani, vracím a inspiruji se, hlavně u dárků. mějte krásný advent:) Lenka Pospíšilíková.

    OdpovědětVymazat