pátek 3. prosince 2021

Vánoční inspirace / Dárky pro kluka předškoláka (5 - 7 let)

Jdeme na druhé kolo tipů na vánoční dárky. Přecházím k chlapečkům a snižuju věkovou hranici. Tentokrát budu vycházet z odtajněných přání Jakoubka (nyní 6 let). Kubík je kluk, co si pořád dokáže moc hezky hrát, i když už ho pomalu čeká za dveřmi školní aktovka. Pořád je dost čitelný, takže nakupovat hračky pro něj mi přijde mnohem snazší než pro Klárku. Kubík má rád dopravní prostředky a zvířata - respektive dinosaury. Rád si kreslí a miluje čas, který s ním trávíme hraním, čtením a tvořením něčeho. Stejně jako tomu bylo u předchozích tipů, něco z toho už dostal na podzim k 6. narozeninám a něco si přeje teď. Od nás nebo od babiček. A něco mám v hlavě jen já :) Věkové určení berte jako orientační, není předškolák jako předškolák...


Auta Bruder

Tohle je podle mě top hračka pro každého kluka, co miluje auta všeho druhu. Bruder - to jsou přesné modely, kvalitní zpracování, propracované a funkční detaily, výroba v Německu. Cena je vyšší, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že za to stojí. Navíc většina z nich jsou opravdu velké auťáky. Koupit můžete drahá auta přes tisícovku, najdete ale i levnější kolem 500 Kč. Za tu dobu, co mám doma kluky, jsme zatím nasbírali 6 kousků této značky, o něčem jsem tady už kdysi psala. K narozeninám dostal Jakub terénní auto se sporťákem a Matěj policejní džíp. S Bruderem podle mě nelze šlápnout vedle.




Autodráha pro závodníky

I když jsem holka, měla jsem svoji autodráhu a hrozně mě bavilo s tátou závodit. Jedna malá osmička a mohli jsme jezdit hodiny. Kvalitní autodráha je hezký dárek pod stromeček, nejen pro kluky. Letos ji dostane Kubík a už teď se trochu děsím těch bitek, kdo s ním bude moct dřív soupeřit. Na základě recenzí (a s jistým cenovým limitem) jsem vybrala tuto autodráhu Carrera.


Auto na dálkové ovládání

Tohle je taky záruka úspěchu. RC aut jsou mraky a já s v nich moc neorientuju. Měli jsme jedno poměrně slušné z Lidlu, pak máme jedno decentní policejní Lamborghini asi za dvě stovky. Babička s dědou letos usoudili, že Kubík si zaslouží pořádné auto na ovládání do terénu. Tak jsme v očekávání. A mě už loni v obchodě zaujalo toto mini kaskadérské autíčko, které podle videí zvládne slušné kousky.


Safari tuby se zvířaty

Figurky zvířat u nás jedou odmala. A hrají si s nimi fakt každý den. Všichni tři. Kubík preferuje dinosaury, ale když si má vybrat zvíře žijící, volí plazy - krokodýli, varani apod. Vím, že mu udělá radost tuba od Safari Ltd., kde jsou teda figurky menší, ale stále pěkně hratelné. Navíc jdou tyto tuby používat jako šikovný výukový materiál, třeba s třísložkovými kartami.


Knihy

Kubík si velice rád prohlíží encyklopedie o zvířatech nebo dinosaurech, to pořád trvá. Navíc pěkně ilustrovaná encyklopedie je taková "samozábavná". Už se ale přehoupl do fáze, kdy ho baví napětí a dobrodružství. Ač je oceňovaná Prašina určena pro starší děti, Jakoubek se do ní zamiloval a pod stromkem na něj čeká druhý díl. A za nás ještě doporučuju interaktivní knihy s barevnými lupami - my máme originál v angličtině, ale Host vydal i v češtině Co se skrývá v ...? O knihách se úplně rozepisovat nebudu, pod tagem "knihovnička" jich na blogu najdete bezpočet.


Deskové hry nejen pro kluky

Na společné hraní byly ideální všechny ty lockdowny. Bože, to bylo času. Teď je to o poznání rychlejší, i tak se snažíme hrát jednu hru denně. Kdybych měla vybrat pěknou deskovku s klučičí tematikou, vyhrál by Karak (od narozenin máme i rozšíření Karak Regent) a Jízdenky, prosím! Junior. Na podobném herním principu jako je Karak, i když zdaleka ne tak propracovaný, je ještě Diamantový les, který děti zase naláká na barevné diamanty. Postupně na blog přidávám všechny hry, co doma máme, do recenzí s tagem "Hrajeme".


Logico Piccolo pro předškoláky a malé školáky

Tyto vzdělávací hry se mi dlouho líbí a sama vlastně nevím, proč jsem se k nim nikdy nedopracovala. Asi že na mě pořád někde neblikají a reklamu prakticky nemají, tak na ně jednoduše zapomínám. Moc se mi líbí tento chytrý způsob hraní a vzdělávání zároveň. Logico Piccolo je ideální na cesty autem, na dovolenou, na unuděná odpoledne. Jediné čeho se bojím, kolik sad musí člověk domů pořídit, aby se hra neomrzela a děti se nenaučily odpovědi zpaměti. Kdo máte prosím zkušenost?


Kouzelné pero

Velká paráda za málo peněz je super dárkem třeba za vysvědčení, nebo ke dni dětí. Nebo levný ale impozantní dárek pro kamaráda k narozeninám. Magické pero s neviditelným inkoustem od Djeco je parádní na všechny ty tajné zprávy, co si děti píšou a kreslí. Pero je spíš fixka, když s ní něco napíšete, pouhým okem nic nevidíte. Při posvícení speciální baterkou schovanou ve vršku pera se nápis objeví.


Djeco kreativní sady pro kluky

I Kubík stále touží něco vytvářet. Řekla bych, že je dost kreativně zaměřený a jakákoliv tvůrčí činnost mu dělá velkou radost. Naštěstí existují i velice pěkné sady pro kluky, nejlépe to má podchycené francouzské Djeco. Za nás můžu doporučit vyškrabávací obrázky s motivem dinosaurů, mozaikové obrázky s vesmírnou tématikou, pirátské šavle nebo třeba barevné rakety.


Netradiční puzzle

Všichni tři pořád rádi skládají puzzle. Je to další z mnoha aktivit, kterou děláme společně, a která nás baví všechny. Ráda hledám na trhu puzzle, která jsou něčím zajímavá, netradiční. Jakub dostane na Vánoce puzzle HEADU s motivem pralesa, ve kterém bude pomocí magického světla vyhledávat nejrůznější tvory.


Pirátská truhlička pokladů

Já bych si taky přál šperkovnici, jak dostala Klárka! Kubi, taky s baletkou? :) Je fakt, že tajných pokladů má i Kubík spoustu, takže mu letos udělá radost tato malá pirátská truhlička se zámkem. Na peníze mají děti svá dřevěná prasátka Plan Toys, tohle bude na všechny ty jeho kamínky a zoubky a šroubky a střepy...


Nesmrtelné Lego 

Lego je u mých dětí stále oblíbené. Stále jedeme v "předpřipravených sadách" typu City nebo Friends, já už bych je nejraději posunula do větší kreativity a pořídila velký box kostek, ať si staví něco podle sebe. Ale pořád se na dopisech Ježíškovi objevují velmi konkrétní požadavky. Na narozeniny dostal Kubík velkou policejní loď, ta je parádní. A už poměrně dlouho mluví o Lego City Osobní vlak, kde mě odrazovala cena... No a mě pro změnu v obchodě zaujal tento Lego Creator Středověký hrad 3v1.


Nerfka

Ach jo. On o ní mluvil už snad dva roky. V Albánii jsem mu koupila krásnou ze dřeva ručně vyřezanou bambitku. Aby byl klid. Byl nadšený. Ale... Tak jsme si dlouho povídali. A já si přečetla několik článků o klucích a bojování a zbraních. Pistole NERF jsou pro kluky lákadlem.


Dřevěný luk

Souvisí s bodem výše, ale je to taková pěkná zbraň, nebo vlastně sportovní vybavení? Dřevěný luk jsme s sebou měli o podzimních prázdninách v Rychlebských horách a Klárka s Kubíkem byli absolutně nadšení a luk nedali z ruky. Krásně střílí, je velice jednoduchý a baví i tatínky...


Postavy z oblíbených pohádek

U mých dětí se vyskytují velmi intenzivní období, kdy jsou posedlí jednou konkrétní pohádkou. Jednu dobu u nás pořád frčela Doba ledová, tu pak vystřídala série Jak vycvičit draka. No a Bezzubka je roztomilá. Matěj má rád bílou, Kubík černou... Jak tohle může dopadnout?


Pro hravé kluky rytíři a piráti

Ach. Tohle je nádhera, několikrát jsem ji okukovala naživo a pokud máte opravdu hravé děti, co u něčeho vydrží, a chcete pořídit fakt pěknou hodnotnou hračku, Djeco Arty Toys je naprosto dokonalé. Mě trochu brzdí cena, ale i fakt, že Kubík sám uznal, že by si s tím už tak moc nevyhrál (když jsem mu to nenápadně podsouvala někdy v listopadu). Hrad i pirátská loď jsou krásně propracované a pro spousty dětí jako dělané.


Pokud stále tápete, na blogu ve starších článcích toho najdete mnohem víc. Zkuste využívat tagy (Vánoce, Dárky, nebo "různé" narozeniny podle věku). Společenské hry jsou pod tagem "Hrajeme" a dětské knihy pod štítkem "Knihovnička". Případně použijte vyhledávací okénko úplně dole.

Pokud byste něco nakupovali v eshopu Agátin svět, můžete využít moji 10% slevu s kódem IGFZRZKA10

Žádné komentáře:

Okomentovat