pátek 1. října 2021

Mama tip / Pikantní novinka od Los Křupos Nespi

Kolik jídla jste s sebou proboha brali na měsíční roadtrip po Balkáně? To byla velmi častá otázka. Přiznávám, že je opravdu těžké si představit, kolik pochutin zabalit pro pětičlennou rodinu na dvacet pět dní aktivní dovolené. Navíc když máte děti, pro které je jídlo dost motivační záležitost, a někdy vyloženě nutnost, aby vůbec vylezly na nějaký strmější kopec. Za tu dobu, co takto jezdíme, jsme si zvykli nějaké věci omezit, jiné zažité věci změnit. Vím, že musíme mixovat, vyvažovat, střídat. Když bych se bavila o svačinkách na túru nebo do auta, mám nějakých 5-8 druhů potravin, které nám s dětmi dobře fungují. A protože já v létě a při fyzické námaze dost ztrácím chuť na sladké, musela jsem zásoby přizpůsobit i sobě. Proto nám i letos na Balkáně dělaly společnost české pečené tyčinky Los Křupos. Staly se pevnou součástí každé výletní výpravy, každého pikniku, každé oslavy, Klárka si je velice ráda bere do školy.


Vyloženě jsem si povyskočila, když s námi mohla vycestovat i čerstvá novinka se slibným názvem Nespi. To se hodí, na tak dlouhou cestu, říkala jsem si. Ke stávajícím čtyřem příchutím tak přibyla pátá, zatím chuťově nejvýraznější. V modré krabičce nacházím proteinové bezlepkové tyčinky lehce pikantní chuti. Tyčinky jsou jemně slané, dochucené sušenými rajčaty, bazalkou, cibulí, česnekem a hlavně kajenským pepřem. Nutné říct, že chuť je stále velmi vyvážená a přirozená, i přes použité koření chutnají Nespi i našim dětem a ty mají ultra citlivé jazýčky :)



Tyčinky Los Křupos jsou na výlety bezkonkurenční. Ve velmi malém balení najdete velkou porci živin, obsahují rostlinné bílkoviny a vlákninu, na druhou stranu minimum soli, cukru i tuků. Už malé 40g balení dokáže slušně zasytit dospělého. Pro svoji kompaktnost je hojně konzumují sportovci a turisti, protože každý gram se počítá. Lehký sáček se vejde do každé kapsy, tyčinky se navíc nijak nedrolí a přečkají toho opravdu hodně.



Jsem vděčná za tuto druhou bezlepkovou variantu tyčinek, máme mezi kamarády i celiaky, takže jsem ráda, že můžu nabídnout i jim.


Za mě Los Křupos Nespi zatím vedou, ta pikantní příchuť je hodně šikovně namíchaná. Díky tomuto jemnému koření se skvěle hodí jako zdravá alternativa slaných mlsů k pivu nebo vínu.

Žádné komentáře:

Okomentovat