pátek 8. října 2021

Kouzelné čtení / Miniknihy Jaro, Léto, Podzim, Zima

Matějka od malička fascinuje Kouzelné čtení od Albi. Když Klára s Jakubem s knihami pracují, hned si sedá za nimi a poslouchá. Většina toho, co doma máme, na něj ale byla ještě donedávna složitá. Navíc se mu velké knihy špatně ovládaly a tak jsem se rozhodla, že dostane svoji vlastní miniknihu. Knihu malého formátu, knihu bez textu, knihu povídkovou. Ze života dětí. Na první pohled mě zaujaly miniknihy z edice ročních období a začali jsme Podzimem. Další ze série dostal teď k narozeninám a myslím, že budou sklízet stejné úspěchy. Tyto knihy jsou krásně zpracované a příjemně jednoduché.


Kniha Podzim popisuje život sourozenců Jonáše a Madlenky v tomto barevném ročním období. Jednou sbírají v lese houby, jindy vyrábí z přírodnin šperky a zvířátka, pouštějí draka nebo jdou s lampiony na večerní procházku. Velmi sympatickým a nekomplikovaným jazykem popisuje naprosto všední situace našich dní. Každá dvoustrana je tématicky doplněná písničkou, z těch je Matýsek na větvi nejvíc. Stejné postavy se objeví i ve zbylých třech miniknihách.




Jak je u Kouzelného čtení dobrým zvykem, i tady na stránkách malý čtenář najde několik úrovní audio nahrávek - prosté pojmenování obrázků, podrobnější informace, dialogy, jednoduchý kvíz a písničku. Vše znázorněno malými ikonkami na okrajích stran.



Moc se mi líbí tento malý formát. Je skvělý právě pro malé děti, aby se jim kniha dobře držela, ale kompaktní velikost 15x15 cm ocení i větší děti třeba při cestách autem.



Miniknihy Jaro, Léto, Podzim a Zima jsou určeny dětem od dvou let a každého na první pohled uchvátí výrazné ilustrace. Jestli chcete začít s Kouzelným čtením a máte doma dvouleťáka, sáhněte po těchto knížkách. Přijdou mi totiž naprosto dokonalé.

Žádné komentáře:

Okomentovat