středa 26. května 2021

Mama tip / Bio opalovací krém pro děti & další šetrná kosmetika

I když to zatím na léto zdaleka nevypadá, nás už sluníčko smahlo letos několikrát, celodenní výlety a dovolená v Beskydech přivolaly nutnost vytáhnout kšiltovky a opalovací krémy. V horách jsme vymáčkli poslední kapky starého opalováku a hned po návratu jsem potřebovala nový. Hledala jsem nějaký šetrný opalovací krém pro děti SPF 50 s minerálním filtrem a narazila jsem na značku Ey! Ey! je zkratka Eco Young a jedná se o novou řadu opalovacích přípravků německého výrobce eko kosmetiky. Na krémy pro děti mám pár požadavků, ze kterých nerada couvám - přírodní složení, minerální filtr, UVA i UVB filtr, faktor aspoň 50 a aplikace ve spreji. Toto všechno splňuje tato novinka na trhu - opalovací krém pro děti BIO ve spreji SPF 50+ EY!


Hrozně dobře a rychle se s ním pracuje, což je výhoda u těch dětí, co při natírání nespolupracují. Aplikace nastříkáním je pro děti nejlepší. Jednoduše se roztírá, výhodou je to, že na rozdíl od jiných neobsahuje žádnou vodu, ale rostlinné oleje v bio kvalitě. Samozřejmě je voděodolný. A pro koho je to důležité, složení zajišťuje, že nepůsobí problémy ve vodě - neubližuje žádným vodním organismům, jako běžné chemické sluneční krémy. Krémy s minerálními filtry mají jedinou nevýhodu - bílá barva "filtrů" zůstává na kůži chvíli viditelná.




A když už jsem procházela nabídku eshopu s eko produkty Garden Carrier, zaujala mě i kanadská značka kosmetiky a drogérie Attitude. Své produkty vyrábí pouze z látek, které jsou šetrné k lidskému zdraví i životnímu prostředí.



Obecně doma moc kosmetických přípravků nepoužíváme a děti prakticky potřebují jen mycí gel a šampon. Hledám věci co nejvíc přírodní, hypoalergenní, všechny děti totiž měly sklon k atopické pokožce. Zatím úspěšně odolávám nákupům sprchových gelů ve tvaru Elsy a Spongeboba, které jsou krásně barevné a voňavé. Koupelně stále vládnu já a pořád mám hlavní slovo. Řada dětské kosmetiky Attitude mě zaujala, líbí se mi složení, jemná vůně a velké ekonomické balení. Děti, které se už myjí samy, ocení praktické balení s pumpičkou. U nás teda velké nadšení.



-
Tento článek vznikl na základě spolupráce s obchodem www.gardencarrier.cz. Garden Carrier - to jsou česká ergonomická nosítka z biobavlny, v obchodě také najdete české dřevěné hračky, dětské ekologické nádobí, přírodní kosmetiku a šetrné prostředky pro domácnost. V Praze je najdete i v kamenném obchůdku na Bělehradské 36.

Žádné komentáře:

Okomentovat