středa 13. ledna 2021

Puzzle pro dvouleté děti

Matěj je vděčné dítě. Sám si hraje sice jen občas, ale když se do něčeho ponoří, vydrží dýl než sedmiletá Klárka. Nicméně až moc často na mě pořvává a vyžaduje mou asistenci, která není vždycky možná. Na druhou stranu pokaždé ocení, když si s ním sednu, zalezu někam do klidu a vytáhnu na něj prakticky jakoukoliv aktivitu. Na podzim jsme sáhli po prvním puzzle. Puzzle pro nejmenší. Bavilo ho to moc, ale potřeboval napovídat, co kam patří. Ale princip nacvakávání k sobě dobře zvládal. Před Vánocemi přišel zlom a začalo mu to jít. A tím pádem ho to naprosto pohltilo. Skládá často a rád. Vytáhla jsem ze skříně puzzlíky po dětech, plus jedno s auty dostal ke druhým narozeninám, hasičské zase k Vánocům. Je to bezva aktivita na rozvoj jemné motoriky, koordinace oko-ruka a logického uvažování. A často také obří zkouška trpělivosti.


Pokud váháte, kdy se skládáním puzzlíků u dětí začít, tak druhé narozeniny jsou tím pravým obdobím. Nafotila jsem puzzle, co máme doma, které jsou kvalitní, odolné, zajímavě zpracované, které mají velké pevné dílky a jsou určeny opravdu těm nejmenším. Vyzkoušeno životem. Vyzkoušeno třemi kousky. A musím říct, že i ty, co už mají sedm let, vypadají stále jako nové.




XL puzzle 3v1, Avenue Mandarine

Krabice obsahuje 3 puzzle, respektive tři zvířata (v našem případě ptáky). Mají různé počty dílků (4, 6, 8) a jsou opravdu velké. Bylo to první puzzle, které dostala Klárka, je s námi teda už skoro 7 let. Všechny tři děti na něm začínaly, dílky jsou pevné a odolné. Nejsem si jistá, zda se dá ještě sehnat, toto konkrétní jsem už nikde nedohledala, snad jen toto s Malým Princem. Ale velmi podobné vyrábí moje nejoblíbenější Djeco s označením Primo Puzzle.



Baby Puzzle, Trefl

Levnější variantou jsou puzzle značky Trefl, dostupné v mnoha variantách - lesní zvířata, zvířátka z farmy, dopravní prostředky, nebo třeba Peppa Pig. Vždy v krabici s ouškem, která ukrývá 4 různé puzzle, opět velké dílky z pevného kartonu. Hledejte ty s označením Trefl Baby Puzzle 2+. Matěj dostal ke druhým narozeninám dopravní prostředky z druhé ruky (policie, hasiči, sanitka a popelářské auto).



Puzzle Duo, Djeco

Tyhle puzzlíky od Djeco doma milujeme. Proč? Mají přesah. A to já ráda. Nejde jen čistě o skládání, ale zrovna tyto mají vždycky nějakou vzdělávací funkci. Základní počty. Domovy pro zvířata. Strava pro zvířata. Emoce. A Puzzle Duo proto, protože každé puzzle se skládá pouze ze dvou dílků. Takové puzzlíky jsou pro děti velmi jednoduše uchopitelné, jdou jim k sobě snadno nacvakávat. V každé sympatické krabici s ouškem se ukrývá hned několik dvojic, které k sobě patří. Máme doma celkem tři druhy - Pohyblivá auta, Protiklady a Hra na schovávanou





Větší puzzle pro zkušenější, Djeco

Toto krásné puzzle s motivem hasičů dostal Matýsek k letošním Vánocům. Má už 16 dílků a je určeno dětem od 3 let. Matějkovi se skládáním vždycky někdo pomáhá, nedokáže dát velký obrázek sám dohromady. Ale baví ho to a z výsledku má radost. Uloženo ve stylizované krabičce do podoby hasičského vozu. A ilustrace jsou přenádherné.



Musím říct, že jsem ráda, že se Matěj dostal do puzzle-období. Je to fajn aktivita, která nás baví všechny, můžou s ním skládat i Kubík s Klárkou. Doma máme za ty roky slušnou zásobu, protože i ti dva starší skládají opravdu rádi. Občas dáváme puzzle večer, kdy valíme jedno za druhým. 



Pokud budete něco z výše zmíněného nakupovat v eshopu Agátin svět, nezapomeňte využívat slevový kód na 10% "IGFZRZKA10".

Co vy a puzzle? Baví vaše děti? Nějaký zajímavý tip? Co třeba říkáte na Albi - Kouzelné čtení - puzzle? My nemáme zkušenost.

Žádné komentáře:

Okomentovat