pondělí 18. ledna 2021

Chytrá hračka / Dřevěné magnetické stavebnice Tegu

Tegu. Kvalitní (i když poměrně drahá) záležitost, která se pořád na českém trhu rozkoukává, protože tady není zas tak dlouho. Nápadité dřevěné stavebnice, které jsou navíc magnetické, přišly do Česka z Hondurasu a poprvé jsem je okoukla na Festivalu kreativního hraní. A pak dostal Matěj jednu sadu k 1. narozeninám a celý rok patřila k jeho oblíbencům. Sice jsem ji už na blogu krátce zmínila, ale je to tak pěkná hračka pro malé děti, že si zaslouží samostatný článek na blogu. A pokud tady sbíráte dárkovou inspiraci průběžně, napište si Tegu na wishlist, rozhodně za to stojí.


Dřevěná magnetická stavebnice. Matky ocení kvalitní a trvanlivý materiál, děti jásají nad magnetickými vlastnostmi. Win-win, řekla bych. Tyto dva atributy spolu většinou totiž ruku v ruce nejdou. Když jsem vybírala tu jednu jedinou sadu pro Matýska, hodně jsem váhala. Moc se mi líbila malá magnetická autíčka, tak akorát do ruky, ale nakonec jsem chtěla ještě něco víc "vzdělávacího". Velké stavebnice by pro něj zase nebyly. Zlatá střední cesta mě navedla na tuto stohovací magnetickou hračku, která mi přišla jako super poměr cena-výkon.



Základna, dvě tyčky, dva panáčci a šest bločků v různých barvách. Mimochodem barvy jsou na přírodní bázi, jsou velmi jemné a šetrné. Základní princip hry je jasný, tyčky umístit do základny, na ně navlíkat barevné bloky (složitější navlékání skrz dva otvory!), navrch posadit dva panáčky. A to vše vytuněné díky magnetům, které to dětem dělají sice zajímavějším, někdy ale díky tomu pěkně zuří :)




Nevěřili byste, jak si s takovou věcí malé děti vyhrají. Kolik možných kombinací vymyslí. Jaké důmyslné věže budou stavět. A jak se jim to bude zas a znovu bortit. A jak je to dokáže zaměstnat. Myslím, že jsem kdysi dávala na IG video s úplně pohlceným Matějem. Ráda se k tomu videu vracím, možná jsem tenkrát i stihla vypít jednu kávu v tichu a pokoji.




Tato konkrétní hračka je skvělá pro děti od 1 roku do 2 let. Zhruba tehdy Matěj začal ztrácet zájem. A tak před Vánocemi putovala do jiné rodiny, kde věřím, že ji chlapečci opečovávají se stejnou láskou, jako my.




Tegu má v nabídce mnohem víc pro různě staré děti. První chrastítka na magnetickém principu, krásná autíčka a vláčky, malé stavebnice na cesty a pak ty velké sady kostek. Ty se mi strašně líbí, ale odrazuje mě cena. Pokud však preferujete jeden velký narozeninový/vánoční dárek, třeba se i složíte s prarodiči, myslím, že společně vytvoříte famózní magnetické stavby.

Pokud budete nakupovat v eshopu Agátin svět, nezapomeňte využívat slevový kód na 10% "IGFZRZKA10".

Kdo je tady Tegu nadšenec? Dokážete investovat několik tisíc do velké herní sady?

Žádné komentáře:

Okomentovat