čtvrtek 26. listopadu 2020

Podzim nás nezlomí. Zatěžkávací zkouška v Reima bundách

Reima. To je pojem. Pojem pro outdoorově zaměřené rodiny. Pojem pro rodiny, co chodí ven za každého počasí. Pojem pro matky, co se bojí, aby jejich dítě neprochladlo. Aby mu nefoukalo na záda. Aby ve školce na výletě nepromoklo. Reima je finský výrobce funkčního a odolného oblečení pro děti. Ve Finsku vznikají samé dobré kousky, na zimu a sychravo jsou totiž zvyklí. A jakoby výrobci moc dobře věděli, že děti se venku jen spořádaně neprochází, ale různě visí, skáčou, válí se. Reima je drahá značka, o tom žádná. Ale kvalita tam bezpochyby je. Materiál vydrží. Promyšlené střihy rostou pár velikostí s dětmi. Reima se dá sehnat bazárková, Reima jde pořídit šikovně i ve výprodejích. Loňskou zimu měl Matěj rok a kousek, když jsme vyrazili poprvé na hory. Moc nechodil. Vozil se na sáňkách a hodně času proseděl na sněhu. Na mokrém sněhu. Měl membránovou kombinézu Reima. Nikdy nepromokla. Ani když přišla obleva a déšť. Nepromrzl, ani když spal dvě hodiny v saních. Vím, že tenkrát jsem si řekla, že do některých věcí se vyplatí investovat. Po odnošení se dá navíc slušně prodat. No a designově jsou taky dokonalé.


Klára s Jakubem dostali ke druhé Covid vlně Reima bundy. Bundy přechodové. Bundy ideální na podzimní nošení, kdy imrvére fučí a padá vlhká mlha a všechny ty věci, bez kterých bychom se my dospělí určitě minuli. V nabídce je dost typů a člověk se musí trochu zorientovat. Softshelky doma máme, je to u nás patrně nejobligátnější materiál. Nutný materiál pro děti ulice. Takže jsem chtěla něco jiného. Takovou vytuněnou větrovku jsem si představovala. Bundu, která je voděodolná a větruodolná. Bundu, která vydrží a bude jim parťákem nejen v podzimních plískanicích, ale i v létě hodně vysoko v horách. Bunda, která se dá složit do batohu a nebude vážit kilo.



Oba dva mají typově velmi podobnou bundu, Jakub klasický sportovní střih - typ Schiff, Klárčina je střihově víc elegantní, taková holčičí. Kabátková. Vypasovaná. Typ Anise. Klidně na slušno do školy. Úplně bych si dala říct :) 



Obě bundy mají odepínací kapuci, zatavené švy. Kapsy na zip. Stahovatelné manžety kolem rukávů. I lem pasu, aby nepodfukovalo. Samozřejmě kvalitní membrána. Vydrží jakékoliv deště. Materiál udělá zase radost především matkám, protože se dobře udržuje čistý (tohle je pro mě fakt nutnost v těchto bahnitých dnech).



Děti v bundách fungovaly velkou část škaredého podzimu, než teploty klesly k nule. To už tento typ bundy opravdu nezahřeje a je třeba nějaká fleecová podšívka a výplň.



Co vy a Reima? Patříte k táboru, který by za oblečení tolik peněz nedal, nebo tady přimhouříte oči? Mimochodem, teď právě jsou třeba na Mallu krásné slevy...

12 komentářů:

  1. Tuhle značku vůbec neznám. Každopádně já jak u čeho, do nějakého oblečení investuji hodně, pokuď vím, že je opravdu kvalitní, jinde se snažím ušetřit... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, mám to stejně. Já už například málokdy zainvestuju do rychlooblečení typu tričko/pyžamo. Kdysi jsem kupovala dětem pyžama Hatley, jsou sice super a vydrží, ale drahá jsou jak čert a pyžamo z lidlu za 120,- udělá zcela stejnou službu. To samé tepláky do školky.

      Vymazat
  2. Reima kupuju pro své tři děti. Pro nejmenší po bazarech, pro starší v neutrálních barvách, aby mohli dědit, protože opravdu tři děti vydrží. Toho jsem si u tebe všimla, že nejstarší Klarce kupuješ holčičí. Pak prodáváš? Klárka by nevyšla v neholcicich barvách? (Jen se ptám v dobrém, zajímáme jak to mají ostatní). Nekupuji rukavice, ty postraceji a to pak bolí. No a když kupuju nové, tak přímo na reima.com (ještě dnes mají bf), ale musím se vždycky držet zpátky, abych tam nenechala výplatu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marie, no ano. Klárce kupuju holčičí, už celkem dlouho nechce nosit neutrální/klučičí barvy. Nejmladší dítě dědí zatím vše, Kubík v pěti už odmítá dědit i Klářino pyžamo :( Takže tak. Samozřejmě bych byla ráda, navíc si doma nehrajeme na nějaké holčičí klučičí barvy, ale prostě to přišlo a já jim svým způsobem rozumím. Kubík loni lyžoval na růžových lyžích, letos už chce svoje. Zatím jsme si udrželi kola, tím, jak jsou ty ultralehká kola drahá, jedeme v neutrálních barvách a Klárka by si tak přála další růžové... Snad ji překecáme aspoň na červené :D

      Vymazat
    2. A ano, prodávám, co se dá :D

      Vymazat
  3. Aha jsem se ani nepodepsala.. zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, Reimu máme rádi. Už pár let kupuji pro děti zimní boty a nedám na ně dopustit. A máme také rukavice, čepice. A prodává se opravdu dobře. A moc bych si přála, kdyby stejné boty měli i na mě 😉. Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, dekuji za zkusenost. Rukavice mam taky v planu, chtela bych vedet, zda je tam fakt rozdil oproti levnym rukavkam.

      Vymazat
    2. Dobry den, s rukavicemi zkusenost mame take s rozdil to opravdu je. Nikdy nam neprovlhly, ani ve snehove brecce. Reima rukavice jsou snad nejvice rozsireny Reima produkt. Maji nekolik urovni zatepleni, na hory pouzivame Ote, do skolky by stacily slabsi. Ty nemame, nase deti obecne rukavice radi nemaji. Pak mam jeste ty do deste, gumove. Ty jsem pouzivala nejvice v obdobi, kdy deti lezly a ja je davala na zem v nejakem "hnusu". Fajn jsou na podzim na kolo, jsou tenke a detem se dobre hrzdi. Dana

      Vymazat
    3. Dano, děkuju, já se na ty rukavice mrknu. Minimálně na ty hory by se nám hodily... Jana

      Vymazat
  5. Dobrý den, mohla bych mít na Vas dotaz jako na zkušenou matku aktivních děti? Kdy používají děti jaké bundy? Kdy softshell a kdy tyto lehké membránové? A mají k nim ještě pláštěnku nebo to zvládnou ty membránové? Vybírám teď oblečení na jaro a mám pocit, že když koupím membranovou bundu, tak již nežijí softshell.

    My máme téměř všechno venkovní oblečení Reima. Zimní, podzimní i letni. Máme jedno dítě se zdravotním handikepem, co nesmi na slunicko a Reima oblečení s UV filtrem nás zachraňuje.

    A co se týče Klarky a holčičího oblečení. To úplně chápu a máme to stejně. A na to je Reima úplně super, má výbornou prodejnost, takže se dětem nemusí volit univerzální vzhled a může se těm holčičkam dopřát slušivé oblečení.

    Mějte se pěkně, Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, Dano, ja pouzivam softshelove bundy, kdyz je chladneji, ty prece jen zahreji. Tyto membranove nemaji zadnou fleece podsivku a byla byy jim zima. Kolem nuly prechazeji deti pak na zimni bundy. A softshel promokne, takze kdyz hrozi vetsi dest nez jen mrholeni, davam tyto membranove. A na hory v lete jsou tyto taky super. Plastenky sice mame ale skoro nepouzivame,.kubik obcas ve skolce. Membrana zatim nezklamala. Maji kvalitni.

      Vymazat