pondělí 18. listopadu 2019

Chytrá hračka / Dům se zámky & Giveaway

Díky malému dřevěnému kousátku, které Matěj dostal, když se narodil, jsem poznala výrobce kvalitních hraček Legler, známých pod značkou Small Foot. Pak jsem si všimla i několika pomůcek stejné značky v naší Montessori školce. Od té doby je mám v hledáčku. Jestli si ještě pamatujete na Matějův narozeninový článek, v závěru jsem zmínila pár tipů na Vánoce. A jeden už je doma. Klasické Montessori pomůcky domů kupovat nechci, těch využíváme v centru, ale stejně pořád tíhnu ke kreativním a vzdělávacím aktivitám. Aspoň do té doby, než po mě bude chtít koupit mluvící plastové auto nebo robotického králíka. Tak jsem v eshopu Montessori hračky pořídila jeden z prvních dárků pro Matýska pod stromeček. Velký dřevěný dům se zámky. Znáte? Máte?
 

Hračka ve tvaru poměrně velkého (na výšku cca 30 cm) domečku se střechou, několika okny a dvířky. Obsahuje celkem osm barevně odlišených otvorů, které se otevírají nejrůznějšími způsoby - tři druhy zámků s klíčem, závora, řetízek... Zpracování se zdá být kvalitní, doufám, že bude sloužit dlouho. Nejen, že si děti natrénují různé způsoby zavírání, ale procvičí se také v jemné motorice a trpělivosti. Domek můžou využívat na ukrytí svých dětských pokladů. Na to se vyloženě těším. Snad tam nebude schovávat jídlo...
 



 
Domek jsem vytáhla v pátek ze skříně na focení. Zrovna byli doma všichni tři. Rvali se o něj. Tak moc je tato aktivita zaujala. Kubíčka jsem od něj nemohla odtrhnout, schoval si do něj všechny svoje poklady včetně peněz, lupy a dalekohledu. Klárka systematicky pokořovala jedny dvířka za druhými, dívala se na to už hodně technicky. Matýsek domek okukoval ze všech stran a pokoušel se otevřít ta jednodušší okénka. Obecně je domek doporučován dětem od dvou let, Matěj ale projevuje velký zájem o otevírání všemožných dveří, šuplíků, skříní. Přišlo mi, že se trefuju do senzitivního období. Je mi jasné, že některé z nich nezvládne otevřít ještě pár měsíců, ale to nevadí, postupně se k nim dopracuje.
 



 
Pokud se vám tato Montessori aktivita líbí, ale přijde vám to jako velká investice, v nabídce eshopu najdete i domek poloviční.
 
♥ G I V E A W A Y ♥

 
 
Tento článek vznikl na základě dlouhodobé spolupráce s eshopem Montessori hračky. Jsem moc vděčná, že mi pro dva z vás věnovali do soutěže dva vouchery na nákup v hodnotě 500,- Kč.
 
Pravidla:
 
1. Zůstaňte tady se mnou, za liky a sdílení na FB budu velice ráda ♥
2. Staňte se fanouškem Montessori hračky na FB a sbírejte inspiraci na každodenní aktivity pro děti
3. Vyplňte tento krátký online formulář a budete zařazeni do slosování
4. Do komentáře tady na blogu mi ještě napište, co kupujete/kupovali jste svým ročním dětem na Vánoce
5. Soutěžit můžete týden - do neděle 24.11. do půlnoci, v pondělí 25.11. vybereme dva z vás
 
 
DOBRÁ ZPRÁVA NA ZÁVĚR PRO VŠECHNY ČTENÁŘE!
Využijte vánoční slevu 5% na celý nákup s kódem "BLOGZ19". Platí do 28.11.2019.

33 komentářů:

  1. V roce jsme kupovali první odrazedlo.

    N.i.k.y.s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tento dům se zámky známe z herny,děti ho milují �� v jednom roce jsem kupovala odrážedlo, personalizované leporelo s jeho jménem, první dřevěné vkládačky.
    Frankova.logo@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Dřevěnou vkládací kostku a zvukostrom a odrážedlo ❤️ Hana hana.dlouha125@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Kupovali jsme takovy ten latkový prolézací tunel a dřevěné vkládačky:) hankafb@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Roční dostal vkladacky, dřevěnou autíčkodráhu a skluzavku. Sarkyemail@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. odrážedlo bylo top darkem 1. narozenin hhranolkakatka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. knížky a hrací telefon nebo piano

    OdpovědětVymazat
  8. V roce jsme tenkrat kupovali bazenek s kulickama (dodnes si s tim hraji h ja kazdy den kdy nacházím kulicky v aude co to bylo za nápad to koupit :)) eva.dozbabova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Syn má na vánoce 1,5 roku a tento dům se zámky už čeká pro něj ve skříni. Jsem zvědavá, jak se mu bude líbit.
    barbora.stastna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Taktiež idem kúpiť tento domček.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak vzpomínám - odrážedlo, kočárek, senzory blocks, duha Grimms, formule od Pišlíků a teď třeťátku objednávám batoh, termosku, kuklu a kuličkodráhu... Už prostě toho doma je hodně, takže praktické věci... Jana Š. helsis@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den, dcera dostala k prvním Vánocům vybavený dětský pokojicek. Syn dostane Duplo, nějaké hudební nástroje,tatrovku. sramkova.kamila@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  13. já jsem právě nalomená, jestli na Vánoce nekoupit nějaký takový domeček...okoukávám různé typy a zvažuji, jestli to takhle nenechat být, protože máme blízko krásnou montessori kavárnu, kde je obrovský domek tohoto druhu...ale když vidím, jak ho i doma baví kliky a zkoumá všemožná zákoutí nábytku, aby objevil kdejakou matičku, tak si zase říkám - asi koupím (z části i proto, aby měly babičky klid, že bude něco pod stromečkem, protože jinak má doma syn od nás rodičů hlavně staré PC myši, kabely od počítače a vařečky :D ). No a jinak budu pořizovat minipedie od Svojtky - asi lidské tělo a roční období...a jestli bude syn i nadále vyvádět u oblékání, tak mu ze škodolibosti koupím i Minipedii s oblečením :D . Máme ve skříni schované lego duplo, ale to možná ještě nechám schované...a mám v plánu z obří krabice vyřezat a pokreslit schovávací domeček :) Jinak jsme spíše zážitkoví, takže i rodině říkám, že než hračky, tak raději věrnostní kartu někam do herničky anebo příspěvek na další pololetí v hudebním kroužku pro miminka...likuji jako Barbora Francová, barbora.francova@post.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Ročnímu jsme darovali první Lego Duplo (3 mini stavebnice) a bylo to skvělé rozhodnutí. :)

    Veronika R.

    OdpovědětVymazat
  15. Roční dceři (20 měsíců) kupuju batůžek skip hop, kabelku (se starší dcerou se rvou o jednu, tak ať má každá tu svou) a dřevěnou duhu.

    OdpovědětVymazat
  16. U starší dcery to byla interaktivní kostka k prvním narozeninám a mladší manžel vyrobil takovou tu desku s různými hýblátky (zámky, zástrčky) ze života. Teď přemýšlíme, co pořídíme synovcovi k prvním narozeninám, které oslaví 24.12. a tenhle domeček vypadá luxusně, takže možná vyhraje ;-)

    OdpovědětVymazat
  17. K prvním narozeninám dostal syn odrážedlo, knihy od Svojtky a klasické kostky. Jelikož nás budou opět čekat oslavy prvního ročku života, tento domeček by byl ideálním nápadem.
    Petra.ferencikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Tak vzhledem k tomu, že budeme mít u stromečku letos 1,5 letého prcka, tak mě moc těší, že se dům tak osvědčil, protože už čeká ve skříni - kupovala jsem naslepo :-) Potom nesmí chybět kniha a Lego Duplo.
    A můžu se zeptat, jestli vašim dětem nepřijde divné, že domeček posléze najdou pod stromečkem od Ježíška? Pokud teda u vás dárky nosí Ježíšek 😀
    vero_nika@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Synovi to bylo odrazedlo. Dcerka dreveny kocarek. A urcite leporelo.
    Domecek je skvely. Puvodne mela dcerka dostat k 1.narozenibam activity board, nestihlo se, tak ji čeká vylepsena verze ted na vanoce (1a 3/4). Jsem taky zvedava, jak si vyhraje se vsemi petlicemi, zamky.

    OdpovědětVymazat
  20. Já právě hledám inspiraci, co k prvním Vánocům nadělit a jaké typy poslat babičkám :) (dcerce tou dobou bude 10 měsíců) Veronika D.

    OdpovědětVymazat
  21. Meli jsme pripravena auticka, hudebni pianko a drevene kosticky.
    charlotte.e@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Dcera dostala k prvním narozeninám panenku. Byla látková a všude ji sebou tahala. Brzy musela panenka do pračky a vytáhli jsme ji na dva kusy. To bylo neštěstí. Pořádně sešít to nešlo a nová. Stejná taky sehnat nešla.
    Syn byl v roce ještě takové mimino. Starší ségra mu vybrala nějakou vkládačku, ale rozhodně na to byl ještě malý a hrál si s tím za dlouho.

    Teď se mi líbí ta houpací prkna.

    OdpovědětVymazat
  23. K 1. narozeninam dostala dcera taky odrazedlo a zasterku na vaření. K prvnim Vanocum (to mela necely rok), tak dostala napr. Krouzkovou pyramidu, bubínek, rumba koule, prvni capacky, zatloukacku.

    OdpovědětVymazat
  24. Na první narozeniny to byla velká oranžová Tatra.evaevik11@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. K 1. narozeninám dostala velkou vkladacku, leporela a "šaška" na který navlékala kolečka 😊

    OdpovědětVymazat
  26. Prcek má zatím 5,5 měs., takže nás to ještě čeká. Pravděpodobně bude velká autosedačka, úvodní aktivity pro hraní deskových her - pexeso, domino, přiřazování tvarů a barev, vkládačky, Můj první ovocný sad. Na deskovkách doma ujíždíme, tak snad se z potomka povede vychovat spoluhráče. A pak taky knížky, ke kterým se ho také snažím vést. Jak tak čtu komentáře výše, tak asi i odrážedlo :-)
    MonikaZ - m.zeb@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. V každém věku kupujeme knížky ;-) PavlikovaRenata@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Dcerka dostala kompletního Futu koníka

    OdpovědětVymazat
  29. Roční dceři letos nadělíme dřevěné odrážedlo, první panenku, vozík s kostkami a několik knížek, ke kterým jsem našla inspiraci i tady na blogu :) eva.stozicka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Prvni dve deti dostaly kostky,vkladacky,kocarek s miminkem,bubinek, tretimu bude o Vanocich temer deset mesicu a dostane kulickovou drahu,kdykoliv ji nekde vidi moc se mu.libi a krabickovou vez. michaelavydrova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat