pondělí 23. září 2019

Mama tip / Skleněná láhev Lifefactory

Moje vyfasovaná termoláhev od bývalého zaměstnavatele pomaluju dosluhuje, do kočárku a do batohu je potřeba vody veliká. Někdy mám pocit, že bych na hrbu měla nosit pro jistotu celý kanystr. Nejen, že všichni mají pořád žízeň a dětské láhve nikdy nestačí. I Matěj se mnohem raději a s nesrovnatelně větší chutí napije z mé (MÉ) láhve než z toho jeho drahého stylového pitíčka. Lump. Jenže voda není jen o pití. Potřebuju litry vody na umývání rukou od bahna, na omytí odřeného kolena, na výplach písku z očí, na znovunavlhčení vyschlých vlhčených ubrousků, na zapití paralenu, na škytavku, na kašel, na pálení žáhy, na výrobu lektvarů z hlíny a vody, na zalívání kytek v poli, na osvěžení rozpařených hlav, na první pomoc při kydanci zmrzliny na tričko, na čistění boty od psího hovínka... Mohla bych pokračovat. Kanystr ale nosit nebudu. Radši budu sobec a voda bude prostě na příděl :)


Když jsem vybírala novou láhev, nechtěla jsem plast. Opravdu mi přijde, že jde cítit. Plastové pitíčko má doma jen Matějek, protože všechno ostatní je na něho zatím při samoobsluze těžké. Jinak preferujeme nerezové termosky. Tahle nová láhev měla být ale jen moje! Mohla jsem si tedy dovolit luxus v podobě skla. A v momentě, kdy jsem si pro sebe vybrala sklo, chtějí ho samozřejmě všichni. Takže máme novou žlutou rodinnou skleněnou láhev Lifefactory.

 
 
Pití ze skla se nic nevyrovná. Sklo do sebe nenatahuje žádné pachy ani vůně. Vybrala jsem si objem necelého půl litru, což mi přijde nejvíc praktická velikost na cesty a do ruky. Když pominu všechno výše zmíněné, půl litru vody je množství, které mně (MNĚ) stačí na jednu procházku s kočárkem, nebo na jeden kratší výlet vlakem. Sklo je chráněno silikonovým návlekem, jednak, aby láhev neklouzala v ruce, také ale proto, aby se snížila pravděpodobnost rozbití. Nechtěla jsem žádné pítko kvůli složitější údržbě, moje láhev má klasické široké hrdlo, ze kterého se pije velice pohodlně. Dobře těsnící uzávěr s praktickým uchem pro jednodušší přenos. Klidně i za malíček...


 
Jediná nevýhoda skleněné lahve (kromě toho, že je možné ji neopatrným užíváním rozbít) je její hmotnost. Přece jen je těžší než plast. Asi i těžší než termoska. Do krosny do hor si ji teda asi balit nebudu.

 
Oblíbila jsem si hořčicovou barvu. Mohla bych ji od rána do večera. Moje láhev mi báječně ladí k ponožkám i k oblíbenému tričku. Chtěla bych říct, že je jen moje, ale lhala bych. Berou mi ji. I když jdou ven beze mě. A to bylo ze začátku keců. Sklo?? Ses zbláznila?
 
-
Tento článek vznikl na základě spolupráce s internetovým obchodem www.mamaja.cz. Mamaja.cz nabízí zdravé a ekologické potřeby pro děti a jejich rodiče, zaměřuje se hlavně na ergonomická nosítka, šátky a látkové pleny.

4 komentáře:

  1. Ahoj Jani, jak moc je láhev odolná? Už ti spadla? Zvažovala sem také sklo, ale mám z něj strach.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj sylvi, spadla kubovi doma na chodbe na koberec, ale z vysky. Sklo mi prijde hodne tluste, fakt vypada odolne. A ten silikon taky necemu zabrani. Jde asi o to, na co ji chces, jestli pro sebe, neboj se toho, vylozene pro decka bych ji nebrala...

      Vymazat
  2. Já mám plastovou filtrační láhev http://www.penepex.cz/dafi-filtracni-lahev-0-5-litru-flamingo/ právě z důvodu rozbitnosti a taky váhy. Stejnou mám i pro dceru do školy. Ta skleněná by asi byla těžká do už tak těžkého školního batohu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za zajímavý tip, já právě chtěla sklo. Ale nesporná výhoda plastu je váha. Až budu řešit školní láhev, budu na vážkách, ale spíš vyhraje termoska...

      Vymazat