pátek 20. září 2019

Barefoot capáčky do terénu Stonz Booties

Stojí, leze, klečí, sedí. Je mu úplně šumák, jestli stojí v mokré trávě nebo se plazí v promočeném písku. A my ho necháváme. Jsme tolerantní k jeho vývojovým potřebám. Přiznám se, že někdy musím přivřít jedno oko, jindy i obě. To třeba když vytíral svým tělem podlahu vlaku. Bez ironie dodávám, že ponožky jsem tenkrát musela vyhodit, ta čerň vyprat nešla. Divím se, že tehdy nechytil žloutenku. Přituhlo. Příroda zvlhla. Začalo období studených rukou a nohou. A Matěj nechodí, takže na první botky to pořád ještě není. Po první výborné zkušenosti s outdoorovými capáčky Stonz Baby Booties jim patrně zůstanu věrná i na Matějovy první kroky, které očekávám zhruba za měsíc. Tyto kanadské barefoot capáčky se osvědčily u plazícího se dítěte, zateplily mu krásně nohy ve Vysokých Tatrách, kde jsme my ostatní mrzli, zvládly deště v nosítku, zvládly lezení v mokré trávě. Líbí se mi jejich odolnost, výška, design i jednoduchá manipulace při obouvání.
 

Stonz Baby Booties jsou k dostání v několika nádherných variantách, Matěj dostal ledního medvěda na modré ve velikosti S (nejmenší), kdy je délka stélky cca 10,5 cm. Už je neobuje, teda obuje, ale už mu díky špatné velikosti sjíždí. Dokud mu pasovaly velikostně na nožku, držely jako přibité, šly krásně nazouvat, dobře utáhnout. Manipulace s nimi mi přišla velmi intuitivní a Matěj si nikdy nestěžoval. A že to umí. Nahlas.
 



Podrážka u Baby Booties
 
Jsou to velice všestranné boty, krom léta je využijete prakticky kdykoliv. Jsou voděodolné, neprofoukne je, vevnitř je fleece, takže zahřejí nohy nošenců i kočárkojezdců. Noha se do nich dostane pohodlněji než do ponožky, utahují se za pomoci dvou gumek.
 


 
Tyto naše capáčky mají měkkou protiskluzovou podrážku, určitě jim nevadí stání v trávě a na jiném povrchu. Pokud by dítě lozilo a chodilo výhradně po betonu, docházelo by postupnému k oděru. Pro větší děti a zdatnější chodce je k dispozici varianta Toddler Booties. Stejný vzhled, stejný design, jen odolná gumová a oděruvzdorná podrážka. Na zimní měsíce jde dokoupit i vnitřní teplá vložka.
 

Podrážka u Toddler Booties
 
Pár z vás mi psalo, že jste měli problémy s tím, že capáčky na noze dobře nedržely. Myslím, že to je právě špatně zvolenou velikostí. Uvidím na zkušenost s chodícím Matějem, třeba vám dám za pravdu, nicméně lezoucímu dítěti z nohy nesjížděly. Jsem sama zvědavá a mám na zimu velké očekávání... Pokud jedete taky v barefoot botách, dáte mi za pravdu, že najít něco, co je barefoot a přitom vydrží vlhkou a chladnou zimu, je prostě kumšt.
 



 
Ještě malá odbočka na závěr. Jednu dobu jsem dost řešila gumáky do školky. Tenkrát pro Klárku. Chodí ven i za deště a procházejí kalužemi. Má širokou nohu. Už asi před rokem a půl jsem jí koupila na zkoušku gumáky Stonz (na fotce ty růžové). Hlavně kvůli dobré šířce a relativně rovné podrážce (nechtěla jsem podpatky). Teď z nich už vyrostla, ale za mě zatím nejlepší gumáky, co měla, jen by mohly být vyšší.
 
 

Nejširší nabídku značky Stonz najdete u oficiálního distributora Stonz pro ČR a SK. Já tímto srdečně děkuju za spolupráci.

2 komentáře:

  1. Jů, ty vypadají parádně! Emilka nám za chvíli začne taky lozit, takže se budeme muset poohlédnout po něčem pro váleče ve sněhu:D Děkuju za tip!:D Pepi svou první zimu miminkoval v kočárku, druhou už normálně chodil, takže Emi nemá co podědit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, ti moji dva starší lozili v létě, na podzim už chodili a měli první boty. Takže Matěj je trošku posunutý a bůhví, jestli nějaké barefooty, co mu doma opatruju vůbec bude mít šanci zdědit :D

      Vymazat