pátek 26. dubna 2019

České barefoot tenisky na širokou nohu Jonap

Klárka v tomto podivném ročním období střídá dvoje boty - kožené celoročky Beda Mateo (psala jsem o nich tady) a prodyšnější tenisky Jonap. Přesné označení je B7, kdyby vás to zajímalo. Ohledně tenisek jsem váhala nad třemi variantami - Vivobarefoot Primus, Feelmax Luosma a právě tyto Jonapy. Primus mě trochu odradily cenou. Feelmaxy už Klárka měla loni, a trvám na tom, že to jsou ty nejměkčí barefoot tenisky, co jsem měla v ruce a Klára na noze. Bohužel odolnost při neopatrném zacházení prostě pokulhává. Já nejsem ten typ matky, co dítě hlídá na každém kroku, nijak je v pohybu neomezuju a snažím se jim dávat fakt velkou volnost, takže jsem to podruhé riskovat nechtěla. Ale stýská se nám po nich oběma. Takže vyhrály české maskáčové Jonapy, i z praktického důvodu, abych si na Klárce vyzkoušela další širokou značku. A zatím jsem spokojená.
 

Klárka chtěla poprvé tkaničkové boty a já jsem uznala, že už je na čase tento milník pokořit. Mašličky umí vázat docela dlouho, spíš jsem se bála, jak si je bude schopná dotáhnout. A jde to. Zvykla si. Semtam musí převázat. Ale pokud máte strach, viděla jsem i verzi na sucháče.
 

 
V prstové části jsou dostatečně široké, takže mám konečně v zásobě další širokou značku kromě Beda. Měkké, ohebné, po měsíci nošení snad i odolné. Chtěla jsem vyloženě tenisky ze síťoviny kvůli prodyšnosti na léto (v tomto nedám dopustit právě na Vivobarefoot Primus), což Jonapy splňují.
 


 
Designově jsou povedené, maskáčový vzor je šmrncovní. Klárce se líbí, že zavání růžovou, já jsem ráda, že zas tak moc ne :) Maskáčový vzor má jednu zásadní výhodu - není na nich vidět, jak moc jsou špinavé. Jen se s přibývajícími šmouhami stává maskáč víc maskáčový. Je vtipné, jak s rostoucím počtem dětí člověk mění priority - hlavně ať jsou ty boty jednoduché na údržbu!
 
 
 
Mají vyndavací stélku, což je na léto, kdy děti běhají často bosé a pak vlítnou špinavou nohou do bot, skoro nutnost.
 
 
Cena je na poli barefoot taky velice příjemná. Pozor na číslování velikostí - Klárka už nosí většinou 30, tady je třeba volit botky tak o číslo menší. Ve velikosti 29 váží jedna bota 124 gramů.
 
Máte taky někdo zkušenost? Jste spokojení?

8 komentářů:

  1. Ano, ano i u nás se Jonapy zabydlují :-). Narazili jsme na ně loni, když jsem sháněla zimní boty pro syna. Takže Jonapy máme zimní, bačkorky do školky, celoročky nízké a teď naposledy plátěné tenisky B6, které doufám po létě budou ještě sloužit jako přezůvky do školky. Po B7 v klučičí verzi a vel. 28 jsem pátrala marně :-(. V brzké době prý mají Jonapy vypustit do světa nové sandálky, tak se těšíme - jen kdyby to shánění nebylo občas tak úmorné (buď není velikost nebo barva a doobjednat nejde). Ať se Klárce krásně nosí ;-). Charlotte

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Charlotte, děkuju, taky mě unavuje to číhání na české barefoot boty, já na to popravdě moc nervy nemám a nějak doufám, že seženu, ale do žádných pořadníků se teda nezapisuju :)

      Vymazat
  2. My je máme v klučičí verzi na sucháče a jsem spokojená já i syn, však si je sám vybral :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, bezva, Klárka moc toužila po tkaničkách :)

      Vymazat
  3. Dobrý den, jak jsou na tom s prostorem pro baculaty nart a nad prsty..oproti Feelmaxum? Ty jsme měli a seděly perfektne, tady se bojím, že se nart nevejde. A jak vypadaji podrážky po několika dnech? Je to opravdu odolnější bota než Feelmax Luosma? Moc děkuji, Eva 🙏😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, píšu pozdě, co? Feelmax jsou měkčí a do nártu asi prostornější, ale Klárka má taky vysoký nárt a tyhle Jonapy v pohodě dá. Tkaničky si utáhne podle sebe a otlačený nárt nemá. No a s odolností? Jonapy drží, jsou super, podrážka pořád bezvadná. Ty Feelmaxy fakt musí mít jen nějaké hodně spořádané dítě, což ty moje nejsou :D

      Vymazat
  4. Dobrý den, mužů se zeptat, jak jste zmiňovala brát o číslo menší. Syn má 14,3-5, vel. 23 se uvádí délka 150/152 (vpavucine.cz), u 24 157/8. Jaký rozměr byste prosím vzala?
    Díky, Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo, dobrý den, moc se omlouvám, nechodila mi upozornění na komentáře a já se Vám tak nemohla ozvat :( Určitě už máte koupeno, já teď hrozně bojuju s nadměrky, vždycky jsem se držela onoho bf nadměrku 1,2 cm a teď jsem se několikrát spálila a dětem jsou boty prostě velké :( Já bych vzala spíš menší.

      Vymazat