čtvrtek 14. června 2018

Nejměkčí barefoot tenisky na širokou nohu

Chtěla jsem je pro Klárku už loni, nakonec jsem je propásla a místo nich koupila osvědčené KidOFity. Ty měla dokonce dvoje - na dvě sezóny - a tak je můžu s klidným svědomím doporučit pro děti s buclatou nožkou. Když Klára z KidOFitů na jaře vyrostla, rozhodla jsem se, že je konečně vyzkouším - finské barefootky Feelmax Luosma Fuchsia. Jsou ultralehké a pyšní se nejohebnější podrážkou na trhu. Modlím se, aby vydržely, aby obstály všechny ty zatěžkávací zkoušky a já je mohla kupovat každý rok znovu a znovu :)
 

Jen pro zajímavost, Feelmax je nejstarší značka barefoot bot na světě. A za těch dvacet let to zkrátka parádně vychytali. Loni mě odrazovala i ta cena. Feelmax jsou totiž takové obyčejné hadráky, přijdou vám bez krabice v zavakuovaném obalu, celkem dost pomačkané, za ty prachy byste na první pohled čekali víc. Jenže když je vybalíte, máte chuť si je hned sami obout. Měkké, ohebné, prodyšné, lehké, prostorné, designově pěkné a čisté. V tuto chvíli mám u dětí zkušenosti se čtyřmi druhy tenisek a tyhle jsou teda top.


 
Klárka má velikost 29 a trochu se raduju, protože na suchém zipu jde vidět, že se jí patrně zastavil růst nohy do šířky, musí celkem dost dotahovat. Rozhodně nejsou na drobné úzké nohy. Bota v této velikosti váží 103 g. Takže skoro nic. Velikost ji perfektně sedí i vzhledem k nadměrku, často se totiž trefíme do zrádné mezivelikosti. Tady krásných 1,3 cm. Výhoda je, že je dělají až do velikosti 34.



Jdou doširoka otevřít, snadno se nazouvají a zapínají se páskem na suchý zip. Stélka nejde vyndat.



Celé boty (krom podrážky) jsou z lehké a prodyšné textilie. Dýchají i v parném létě, na druhou stranu od nich nečekejte žádnou odolnost vůči vodě. Tím, jak jsou celé hadrové, jsou neskutečně měkké. Žádné zbytečné vyztužení, absolutně měkká pata.



Feelmaxy mají opravdu nejměkčí podrážku ze všech bot na trhu. Tenká, rovná a dokonale ohebná podrážka zaručí, že si je Klárka velice ráda obouvá, i když tak ráda běhá úplně bosá.


 
Dovedu si je představit i jako sportovní tenisky, do tělocviku, kroužků apod. Černá podrážka podle mě nebarví.


 
Možnou nevýhodou je nepestrost sortimentu - jsou k dostání vlastně jen ve dvou variantách - růžovo-tyrkysová pro holky a modro-oranžová pro kluky. Ale to jim odpouštím.

Update ke stavu po sezóně:

Tenisky nám sezónu přečkaly v dobrém a funkčním stavu, podrážka se neodlepila, jak někdo strašil, ani nijak neprošoupala. ALE! Dcera je expert a zničila si jednu botu svou "blbostí". U babičky jezdila na plastové motorce po betonu, což v pěti letech a 115 cm není úplně ideální a kolena táhla za sebou. Když táhne za sebou kolena, táhne i boty po špičkách, že jo. Takže jak je bota dělaná ze dvou vrstev textilií, jedna ta textilie se jí tímto na palci úplně sedřela. Naštěstí tam není díra durch, protože je tam ještě jedna vrstva látky, ale myslela jsem, že mě klepne, když jsem to viděla. Takže za nás ano, tenisky super, ale fakt jsou "křehké". Pokud víte, že dítě má nějaký nešvar na odrážedle/kole/něčem, zvolila bych něco bytelnějšího. U nás fakt stačila jedna pitomá jízda. Co jsem viděla na bazárcích, stává se to.

8 komentářů:

  1. Taky máme ploutvičku, díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jani taky jsme je měli, ale bacha jsou strašně choulostivé na odření. Ondra v tom párkrát hrál fotbal (na trávě!!) a bylo znát značně ošoupaní špičky no a pak jednou jízdou na koloběžce, kdy si přibrzdil prodřel látku uplně. Ale jinak měkounké jsou božsky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dasi, ja s tim tak trochu pocitam, nebo jinak, bojim se toho, ze budou choulostive. Tim jak jsou mekke, budou nachylne. Na konci sezony dam k clanku update, jak jsou na tom...

      Vymazat
  3. Jani, taky jsem na zhodnoceni po sezone zvedava..uvazuju i nich pro Edyho do budoucna...Zatim ma Feelmax Lokka. Hela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, hele, zatím drží dobře a to je nosí na střídačku s KidOFity sandálkami, denně do školky, na kolo, na hřiště. Uvidíme. Já bych si je pro sebe koupila hned. Jsou úžasné.

      Vymazat
  4. Dobrý den, mohu se zeptat na hodnocení po sezoně? A nemáte náhodou vyzkoušené, zda podrazka barvi/nebarvi na dřevěné podlaze? Děkuji moc za recenzi, Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Dano, díky, že jste se ozvala, chtěla jsem update po sezóně napsat do článku, jen jsem se k tomu nedostala :) Začnu odzadu - boty nebarví, teda aspoň jsem si v Sokole nevšimla. Tenisky nám sezónu přečkaly v dobrém stavu, podrážka se neodlepila, jak někdo strašil, ani nijak neprošoupala. ALE! Dcera je expert a zničila si jednu botu svou "blbostí". U babičky jezdila na plastové motorce po betónu, což v pěti letech a 115 cm není úplně ideální a kolena táhne za sebou. Když táhne za sebou kolena, táhne i boty po špičkách, že jo. Takže jak je bota dělaná ze dvou vrstev textilií, jedna ta textilie se jí tímto na palci úplně sedřela. Naštěstí tam není díra, protože je tam ještě jedna vrstva látky, ale myslela jsem, že mě klepne, když jsem to viděla. Takže za nás ano, tenisky super, ale fakt jsou "křehké". Pokud víte, že dítě má nějaký nešvar na odrážedle/kole/něčem, zvolila bych něco bytelnějšího. U nás fakt stačila jedna pitomá jízda. Jinak jsou zcela ok, nošeny na střídačku se sandálkama. Pokud by Vás zajímalo ještě něco, ozvěte se. J.

      Vymazat