středa 10. dubna 2019

DIY / Jednoduchý velikonoční věnec na dveře

Původně jsem jarní věnec vůbec dělat nechtěla. Pořád jsem totiž zamilovaná do toho, co jsem vytvořila před dvěma lety - pro inspiraci mrkněte sem. Jenže! Děti se nedopatřením dopnuly k mé brožurce se stovkou nápadů na věnečky a začala přetahovaná. Nakonec se oba dva vzácně shodli a to se muselo oslavit. Tak, že vyrobíme velikonoční chlupatý věnec s ovečkou. I když už mám doma jakéhosi materiálu, stejně jsem musela nějaké věci dokoupit. Samotná výroba se spoustou rušivých elementů pak zabrala maximálně hodinu. Teď už doma visí, prý je trochu šejdrem, ale svět se nezboří. Tak si trochu vyhodila z kopýtka, no :) A i kdyby, vždycky se můžu vymluvit na to, že ho dělaly děti. Děti jsou vlastně často dobré alibi...
 
 
Nevybírám si záměrně žádné složitosti, jednak kvůli malému časovému fondu, tak kvůli tomu, že preferuju jednoduchost. K výrobě tohoto velikonočního věnce jsem potřebovala jen pár věcí.
 
 
  • Korpus - já mám polystyren, protože se mi s ním nejlíp pracuje, ale může být i jiný
  • Kus bílého nebo krémového fleecu (flízu), popř. filcu (stejně tak můžete doma zrecyklovat třeba bílou šálu, starou deku nebo svetr)
  • Bílou pletací přízi na omotání věnce a na ovčí kudrlinky
  • Pěnový papír v bílé barvě (pokud byste chtěli ovečku černou, můžete použít černou pěnovku)
  • Tužku, fixku, nůžky, tavnou pistoli




 
K samotnému postupu toho není třeba říkat moc. Korpus jsem omotala nastříhanými pruhy fleecu, jen tak ledabyle. Nelepila jsem, pouze jsem celý věnec omotala bílou přízí, aby fleecový kožíšek na korpusu hezky držel. Na pěnový papír jsme nakreslili hlavu ovce, dvě ouška a dvě nohy s kopýtky. Vystřihovala Klárka. Dokreslila se očka a čumák. Tavnou pistolí jsem jednak přilepila uši k hlavě, tak "vlněné vlásky". Nakonec vše přitavila k připravenému věnci. Ozdobná stuha a je to. Visí.
 


 
Děti jsou z něj nadšené a i mně přijde, že to je přes dětskou roztomilost poměrně decentní kousek, který našemu jednoduchému interiéru nijak neuškodí.

Žádné komentáře:

Okomentovat