pondělí 25. března 2019

Barefoot celoročky na širokou nohu Beda Mateo

Zdá se, že s Klárkou už u značky Beda zůstaneme. KidOFity nám skončily, Fare Bare Klárce nesedly přes vyšší nárt. Tak jsem i přes drobné pochybnosti po zkušenosti se zimními zůstala věrná českým botkám Beda. Jak se blížil konec zimy, začala jsem přemýšlet, jak s barefootkami na jaro. Nakonec jsem se rozhodla pro jedny kožené celoročky a k nim tenisky. Váhala jsem mezi Vivobarefoot a Jonap. Zvítězily (z velké části kvůli ceně) tenisky české výroby, ale o nich zase někdy příště. Teď k tyrkysovým kráskám Beda Mateo.


Jsou to kotníčkové kožené boty z nové kolekce pro jaro 2019, velkým plusem je membrána, tak snad v pořádku přečkají časté výlety do mokré přírody. Impregnovat. Impregnovat. Impregnovat. Slibuju.




Beda jsou pro mě v tuto chvíli nejlepší variantou pro širokou nohu s vyšším nártem. A díkybohu za ně. Tvar podrážky a ten prostor pro prsty je skvělý! Radost pohledět. Podrážka tenká, flexibilní, krásně měkká. Myslím, že i na designu zapracovali a jsem s ním naprosto spokojená. Jednoduché, čisté, nadčasové, unisex. Víc od bot nečekám.




Klárka zůstává na velikosti 30 a váha jedné boty je 154 gramů. Materiál je opět nubuk, s čímž pořád bojuju, a na údržbu to není ideální. Ale modely z hladké kůže mě tak neoslovily. Zapínání na dva sucháče. Vyndávací stélka. Uvnitř textilie. Výška lehce nad kotník. Kromě podrážky zvednuté na patě bych ocenila i zvýšenou gumu na špičce.




Jestli se divíte, proč holce tyrkysové, tak mě už se ta všudypřítomná růžová na Klárce nelíbí. Tmavě modré měla v zimě, takže vlastně zůstávala jen tato varianta a byla jsem na ni zvědavá. Ve skutečnosti jsou ještě hezčí než na obrázku. Fakt září - jen uvidíme, jak dlouho. Ty zimní tmavě modré má Klárka po sezóně dost jeté :/



Snažím se svoje recenze bot doplňovat po sezóně, pokud najdu nějaké mouchy, tak uvidíme, jestli se barefootky Beda zase o krůček posunuly. Já se teda těším na každý další model.

Žádné komentáře:

Okomentovat