sobota 2. března 2019

Audiokniha / Muž, který už nezavolal

Titul: Muž, který už nezavolal
Autor: Rosie Walsh
Interpret: Nikola Votočková, Petr Gelnar
Délka poslechu: 11 hodin 54 minut
Seženete na Audiotéce
 
Anotace

Sarah a Eddie se do sebe zamilovali na první pohled. Strávili spolu sedm úžasných dní a oba měli pocit, že potkali toho pravého. Když Eddie odjíždí na plánovanou dovolenou a slíbí, že zavolá, Sarah nepochybuje, že slib dodrží. Jenže nezavolá. Ani neodpovídá. Všichni Sarah radí, ať na něj zapomene, ale ona ví, že se něco muselo stát. Zjistí, že skutečně existuje důvod, proč Eddie zmizel – pravda, kterou si zapomněli říct.
 
Recenze
 
Na slaďáky jsem dlouho nebyla. Ale asi se dostávám do věku, že mě zajímavá a laskavá lovestory dokáže oslovit. Dojmout a pohladit. Mám pár takových miláčků, ke kterým bych se klidně vrátila, i když kouzlo odhalení "zápletky" by už na mě nečekalo. Muž, který nezavolal se po poslechu dostal mezi mých top 5 knih o lásce.

Je krásné věřit, že láska na první pohled může existovat. A že může na člověka číhat na každém kroku. Za každého věku. Nikdy nemůžeme být dost staří na to, abychom se osudově zamilovali. To, co začalo jako neskutečný román plný lásky a souznění, se po sedmi dnech náhle vytrácí, jako lusknutí prstem. Bez varování, bez náznaku, prostě konec. A přichází velká bolest, která má v knize nejrůznější stupně a podoby. Kniha je vlastně celá protkána láskou a bolestí, myslím, že ve stejné míře dostane čtenář/posluchač oboje.
 
První polovina mě bavila o něco víc. Hrozně mě lákalo právě to tajemno. Bavilo mě spekulovat, co se asi mohlo stát, že už nezavolal. Litovala jsem Sáru, zlobila se na Eddieho. Když se po polovině přiblížilo rozmotání celé záhady, trošku mě to zklamalo. Jednak jsem chtěla pokračovat v domněnkách dál, ale hlavně jsem čekala něco víc tajuplného. Odhalení pravdy o Eddiem samozřejmě přineslo další bolest a kruté procitnutí. Pochopení a soucit.

Konec mi přišel možná až moc přeslazený, dokonce jsem si v duchu pohrávala s alternativním závěrem (který se jednu chvíli doslova nabízel). Ten by sice byl drastický, možná ale o poznání reálnější. Nicméně je krásné (nebo snad naivní?) věřit, že se i z nenávisti může zrodit láska.
 
 
Jsem přesvědčená, že v tomto případě se opět vyplatilo sáhnout po audiu spíš než po papírové knize. Vydavateli se totiž podařilo obsadit hlavní role na jedničku. Audiokniha je dokonale namluvena, hlasy jsou tak reálné, tak uvěřitelné a tak příjemné. A tak perfektně se hodí k postavám, že poslech byl opravdovým požitkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat