středa 19. září 2018

Dárková inspirace / Dárky ke 3. narozeninám

Jakoubek je kapitola sama pro sebe. Kdyby bylo na něm, hrál by si jen s vláčky, auty, letadly, traktory a dalšími dopravními prostředky. Zavalil by se tím a spokojeně by vrněl, houkal a troubil. Někdy si říkám, že pro něj by byla ideální klasická školka, plná všech těch plastových hraček, se kterými si kluci rádi hrají. Na jednu stranu je velice snadné vybrat pro něj dárek, ale nemůže být u nás "přeautováno". A taky by měl semtam dělat i něco jiného, než šoupat kolena po podlaze.


Pokladnička Plan Toys

Jestli jste sem zavítali náhodou, tady si můžete detailněji přečíst o dřevěných pokladničkách, které jsem letos pro děti vybrala. Jakoubkovo černé prasátko na drobáky si hezky odpočívá na poličce a jsem ráda, že se do něj zatím nedostane. Koupil by si asi nějaký vláček.

 
Sluchátka

O důvodu, proč pro tak malé děti pořizuju sluchátka, jsem se rozepsala už u Klárčiných dárků. Cestujeme a hodláme cestovat dál. Podle dětské únavy vyhodnocujeme, jestli už je to v autě na televizky, nebo ne. Semtam se ale využíváme už na cestu k mým rodičům, kteří jsou z Brna 100 km. Navíc, když s nimi jedu sama, a potřebuju se 100% soustředit na řízení, jsem za pohádky vděčná. A děcka zase za sluchátka. Trust Sonin Kids mě ze všech sluchátek zaujaly nejvíc, přišly mi nejpohodlnější. U Kuby jsem vybírala vyloženě podle ceny, na barvě mu na rozdíl od Klárky zatím nezáleží. Nakonec jsem nejlépe sehnala tato tmavě zelená maskáčová.

 
Doplňky k vláčkodráze

Máme takovou interní dohodu, ke každým narozeninám a Vánocům jeden doplněk k vláčkodráze. Dřevěná vláčkodráha je u nás nejoblíbenější aktivita (dokonce vytlačila Lego Duplo), baví nás všechny, děti se s ní naučily krásně pracovat a už i tříletý Kuba si dokáže postavit zajímavé trasy. Jeho fantazie nás často překvapuje. Letos to vyhrála dvojkolejná nádražní budova značky Maxim. Za poměrně málo peněz hodně muziky. Nádraží je fakt velké, hezky zpracované, kombinace dřeva a plastu.


 
Helma

Jakub miluje svoje odrážedlo (Strider) a jezdí na něm skoro každý den. Už na něm fakt válí, jezdí poměrně rychle, tak dospěl čas na novou helmu. Zatím jezdil jen s takovou obyčejnou, na které mi nějaké věci vadily. Klárka loni dostala helmu značky Abus a jsme s ní natolik spokojení, že jsem nemusela hledat žádné jiné řešení. Po přečtení článku s radami, jak vybrat správnou helmu, jsem zjistila, že mu bude sedět a vybrala jsem zelenou Abus Youn I. S. Cena je vyšší, to bezpochyby. Ale je to kvalitní německá práce, vyrobená IN MOLD technologií, má odrazky a vzadu blikačku. Má dostatek větracích otvorů a skvěle sedí i na Kubíkově malé hlavičce.

 
Puzzle

Na rozdíl od Klárky Jakub puzzle moc neprožívá. Stejně tak jako spoustu dalších věcí. Budiž, každý je jiný. I tak si myslím, že tyhle logické záležitosti jsou pro jeho vývoj nezbytné, tak ho často ke skládání lákám. Když se do toho dostane, je šikovný. Babička nedávno objevila mě dosud neznámou španělskou značku Londji, která má puzzle neuvěřitelně povedené. Nejen, že to není žádná Čína, ale puzzle jsou netradičně zpracovaná - můžete třeba složit třímetrovou zvířecí karavanu nebo metr a půl dlouhou scenérii o pár dílcích pro nejmenší. Kuba jedno v tubě (s názvem To je jízda) dostal, ale myslím, že k němu teprve dospěje. Na tohohle výrobce fakt mrkněte, stojí to za to.

 
Knížky a pracovní sešity
 
Ani u knížek se zaměření Jakuba nezapře. V knihovně jde vždy a jasně po dopravě, takže mu v tom nebráníme. Jeho tříletý přehled o pendolinech a pásových bagrech je zarážející. Zaujaly nás tyto knížky: okénková encyklopedická knížka Vlaky světa, z edice Malý průzkumník – Dopravní prostředky nebo Moje první knížka - Doprava. Super pro tento věk jsou i různé samolepkové knížky.
 


 
Další narozeninové příspěvky s tipy na dárky pro různě staré děti najdete na blogu pod příslušnými tagy. Např. Klárčiny dárky ke 3. narozeninám.
 
♥ Budu ráda, když mi sem připíšete tipy na dárky pro vaše tříleťáky? ♥

11 komentářů:

  1. Děkuji za tipy,hlavně mě zaujala značka Londji, vůbec jsem ji neznala :) my zvažujeme koupit kolo, takže mě čeká ,,průzkum trhu" :) pěkný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlíno, díky. Londji mě taky zaujalo a myslím, že tato značka moc v Česku známá není. Co se prvního šlapacího kola týče, rozhodně doporučuju něco lehkého. Naše cesta byla kamenitá, ale investice se vyplatila, pokud neznáte, mrkněte na článek o woom 3: http://www.blogzrzky.cz/2018/07/klara-jede-ultralehke-slapaci-kolo-woom.html
      Vám bych doporučila to menší Woom2: https://www.neobycejne.cz/Detske-kolo-Woom-2-red-d849.htm

      Vymazat
  2. Syn bude mit 3 roky za chvilku, zajmy ma podobne jako ten vas - hlavne auta, kdyz se ho zeptam co by chtel k narozeninam rekne auto :-) Puzzle ho tak moc nebralo ale nahodou jsem vyzkousela znacku larsen a jsou ted jeho nejoblibenejsi. Vytvarne nejsou tak libive jako djeco, londji a podobne znacky ale tim ze jsou na podlozce se dobre skladaji a dilky nemaji klasicky puzzle tvar takze je skladani asi o neco jednodussi.Mame tyhle 2 https://www.larsen.no/en/puzzles/NM7-cars-boats-train-and-aircrafts a https://www.larsen.no/en/puzzles/US1-construction-puzzle,skladame je skoro kazdy den. Jo a jsou vyrobene v Norsku takze taky zadna Cina :-) Jinak dekuji za typ na sluchatka, deti je urcite dostanou k Vanocum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, děkuju za tip na bezva puzzle, vypadá to dobře, kde je kupujete? V zahraničí?

      Vymazat
    2. Beru je z megaknih ale daji sehnat i v mnoha dalsich eshopech,nejake jsem zahledla dokonce u nas v hrackarstvi

      Vymazat
    3. Super, díky za tip ještě jednou :)

      Vymazat
  3. Jani to je článek přesně pro mě, sice neslavíme třetí narozky, ale už cca měsíc a vlastně i loni jsem často klikala a četla o helmě Abus. Do teď jsme měli všechny helmy Uvex. Péťa už má takovou tu střední ne uplně dětskou. Prostě tu značku mám ráda, příjdou mi helmy kvalitní a perfektně sedí na 3 různé hlavy našich děcek (větší, úzká,kulatá:-))) ) No a na Abus stále koukám. Že ji pořídím asi Ondrovi. Mareček bude mít Ondrovo Uvex. líbí se mi hrozně moc to světlo v zadu. :-) i barvy mají hezké. A sluchátka u nás využíváme skoro denně. Děti je používají k tužce a nebo když jeden si chce zalézt a pouštět si písničky, tak taky super. A tyhle Trust se nám taky osvědčily. Moc hezké dárky. A ještě jsem si zavzpomínala, jak naši kluci celých 6 let frčeli ve vláčkách. Takže každé narozeniny vánoce byly dárky jasné. Máme dvě obrovské velké plastové bedny se vším příslušenstvím. Mosty, depa, nádraží, tunely, několikatery závory a tak. Stavěli pak už okruhy ve výšce. Čas od času je ještě napadne to vytáhnout, ale už minimálně. Marečka to nějak nebere. Ten si žije svůj autový a motorkový svět a je happy jak dva grepy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, taky jsem dost o helmách četla, nakonec jsem zkusila Abus a asi zůstanu věrná. Přijde mi, že jim oběma skvěle sedí na hlavě a to Kubíkovi sedí máloco :) A ta blikačka je parádní věc.
      Vím, že jsi psala, že používáte sluchátka k Albi čtení, taky jsem na to myslela. Teď musím dokoupit druhou tužku, mám v zásobě dvě knížky, ale tužek málo :)))

      Vymazat
  4. Moc děkuji za tip na helmu. Měli jsme doteď helmy Nutcase, ale pořídila jsem kvuli podzimni kukle na Vaše doporučení tu Abus a je opravdu výborná. Krásné sedi, na hlavě nevypadá nijak mohutne, lehce se reguluje velikost, takže není problém jet jednou s kuklou a jednou bez. Přemýšlela jsem ještě o tom typu s technologií Mips, ale byla o tolik dražší, že jsem usoudila, že pro takto malé dítě to snad ještě není potřeba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda slyším, že se moje doporučení hodilo! Helmy Abus jsou fakt super, oběma mým dětem tak skvěle sedí. Nutcase se mi moc líbí designově, ale z nějakého důvodu mi nesedí. Tak hlavně dětské hlavičky v bezpečí!

      Vymazat
  5. To já jsem synovi koupil šlapací motokáru a byl z ní obrovsky nadšený. Máme velkou zahradu a tak má dokonce i ke řádit, manžel dokonce plánuje, že mu udělá závodní dráhu.

    OdpovědětVymazat