neděle 26. srpna 2018

Barefoot sandálky do terénu KidOFit Coral

Sandálky KidOFit už tady jednou na blogu byly, byly to vůbec první barefoot boty, co jsem kupovala. Klárka tehdy měla tmavě zelenou variantu, která už by mi nějaký ten pátek znovu neprošla. Protože jsou tyto boty pro mě naprosto skvělou volbou pro letní dny, ve zkrácené verzi přidávám ještě jeden report. Sandále na léto pro širokou nohu s vyšším nártem. To může být oříšek. Pro obě děti mám na léto nejraději kožené sandálky Tikki. Co se podrážky týče, nemají konkurenci. Měli jsme je už pětkrát a nikdy nás nezklamaly. Někomu se nepozdává jejich design, já ho naopak miluju. Kůže, tenounká podrážka, jemné vzory, fajn cena, evropská výroba. Jenže Klárka potřebuje do školky něco festovnějšího. Běhají po lese, lezou po stromech, šplhají do svahů a Tikki na mě působí pořád víc jako boty do města než do terénu. Takže Kuba letos hnědé Tikki s dinosaurem, Klárka růžové KidOFit Coral.
 

Kupovala jsem je už v zimě pod tíhou obav, že KidOFit končí s výrobou a že dodávky do Evropy už budou ustávat. Spoléhala jsem na velikostní odhad, naštěstí Klárka boty této značky nosí celoročně, takže se to dalo docela dobře tipnout. Bohužel se asi scénáře vyplnily, protože na trhu už skoro nejsou k dostání. A já z toho jsem smutná, Klára tuto značku vyloženě potřebuje.
 
 
Největší výhoda těchto botek je jejich univerzálnost. Nejsou to žádné minimalistické sandálky, ale spíš něco mezi sandály a teniskami. Jsou sice částečně otevřené, mají ale krytou špičku a poměrně chráněnou patu. Jsou vhodné na široké nohy a vysoký nárt. Jdou pohodlně do široka otevřít a dětem se jednoduše obouvají. U KidOFitů mám moc ráda měkkou, poddajnou podrážku. A taky dobrý tvar špičky.
 




 
Klasikou u KidOFitů jsou dvě vyjímatelné vložky, kterými se dá drobně regulovat velikost boty. Já tohle oceňuju z hlediska údržby, protože teď v suchém létě dostávají zabrat. 
 
 
Klárka má teď velikost EU 30 (jedna bota s oběma stélkami váží 125 g), střídá je s teniskami Feelmax, což je ideální stav pro delší životnost obou párů. Klárce teď moc neroste noha a pořád v nich má dost velký nadměrek. Kéž by ji vydržely i na příští sezónu a já tak nemusela řešit, čím své oblíbené KidOFity nahradím.

2 komentáře:

  1. Dobrý den, Jani, mám pocit, že někde v obuvi sem slyšela, že KidOFit má pouze výpadek při přesunu nebo stavbě nové továrny. Tak snad to tak bude a Klárka bude mít v čem chodit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sylvi, zprávy jsou stále nejasné, komunikuju to s dvěma prodejci a není vůbec jasno, jen v tom, že výpadek už je fakt dlouhý :( Mám pocit, že Klárce se trochu zastavila i šířka i výška nártu, tak uvidíme, třeba sklouzneme do "normální" nohy a výběr bude. Jinak snad Beda...

      Vymazat